İran Dizileri - kadinvsaglik.com

İran Dizileri

İran Dizileri

İran Dizisi

İran dizileri son dönemde çekilmeye başlayan dizilerdendir. Önceleri sadece diziler yurt dışından alınıp televizyonda yayınlanırken son senelerde Devletin izin vermesi ile dizi çekimleri başladı. Ülkede genelde Türk dizileri seyredilirken, Kore ve çok az Amerikan dizisi yayınlanmaktadır. İran dizisi severler için son zamanlarda diziler çok fazla çevrilmekte ve dış ülkelere de satışı yapılmaktadır.
Çok yakınımızda olan komşumuz hakkında çok bir bilgiye sahip değiliz. Baskıcı ve yasakçı bir yönetimle yönetildikleri haricinde İran hakkında çok bilgimiz maalesef ki yok. Ülkede yılda 40-50 arası film çekilmektedir. Bunun neredeyse 10 tane kadarı Avrupa'da gösterime girmektedir. Ülkemizde ise neredeyse hiç gösterime giren film bulunmamaktadır.
İran'da dışarıdan alınan diziler ülke seyrine göre hazırlanıp o şekilde yayınlanmaktadır. 2007 yılından sonra ise kendi dizilerini çekmeye başladılar ama kısıtlı sayıda çekilmekteydi. 2013 yılından sonra İran hükümeti dizi yasağını kaldırarak yeterli sayıda dizi çekilmesine izin vermiştir. İran dizilerinde kadınların hepsi kapalıdır. Bölümler genelde 20-30 bölüm  kadar çekilir ve İran dizisi konuları dini, aşk, dram gibi türlerde çekilmektedir. Dizilerde aşk konuları çok tutucu ve ulu orta yaşanmaz. Aşıklar birbirlerine aşklarını karşılıklı söyleyemez ve daha romantik bir şekilde yaşanmaktadır.

İran Dizileri

İran dizilerinde genelde islami kültür anlatılmaktadır. Hz. YuSufun hayatı gibi dini diziler çok fazla çekilmektedir.  Sizler için farklı konu içerikli ilginizi çekebileceğini umduğumuz iran dizisi önerileri hazırlamaya çalıştık.

Panj Kilometr Ta Behest ( Cennete 5 KM )


Panj Kilometr Ta Behest ( Cennete 5 KM )

Bölüm Sayısı: 24
Türü: Dram, Tarihi, Aile
Panj Kilometr Ta Behest Konusu
Humayun beyin şirketinde çalışan Emir Hüseyin çok dürüst ve namuslu bir gençtir. Humayun beyi de babası gibi sevmektedir. Emir Hüseyin bir gün ortadan kaybolur. Aynı gün şirkette büyük bir soygun olur. Her kez bunu Emir Hüseyin'nin yaptığını düşünmektedir. Oysa ki Emir Hüseyin ölmüş ve bir hayalet olmuştur. Hayyum beyin kızı olan Ayda bunu Emir Hüseyin'nin  yapmadığından emindir. Bunun üzerine araştırmalara başlar.  Emir Hüseyin'nin suçsuzluğunu ispat etmek için bir çok yol dener. İran dizileri arasında çok sevilen dizi türkçe alt yazılı olarak verilmektedir.


Tanhayie Leila ( Leylanın Yalnızlığı )
Tanhayie Leila ( Leylanın Yanlızlığı )

Bölüm Sayısı : 29 
Türü: Dram, Tarihi, Aşk
Tanhayie Leila  Leylanın Yalnızlığı Konusu
Muhammet depremde tüm ailesini kaybetmiştir. Çok iyi bir insandır ve o kendini dine adamaya karar verir. Seyyid türbesinde vazifeye başlar ve oranın hizmet ve onarımını yapmaktadır. Leyla ya aşık olur ve onu çok büyük bir imtihan beklemektedir. Zengin bir ailenin kızı olan Leyla, Muhammet'e ilgi duymaya başladıktan sonra tamamen değişmeye başlar. Ailesi muhafazakar değildir ve Muhammetin dini inanışı ile o da inançlı biri haline gelir. Sonunda Muhammet'le evlenir ve bir çocukları olur. Çok mutlu bir aile hayatları vardır. Muhammet kalp hastasıdır ve bir gün ölür. Leyla ise ailesinin yanına dönmez ve kocası ile yaşadıkları gibi yaşamaya devam eder. Çok zor bir hayat onu beklemektedir.

Şehrazat


Şehrazad İran Dizisi

Bölüm Sayısı: 28
Türü: Aşk, Aile
Şehrazat Konusu
1953 yılında İranın başkenti Tahran da yaşanmış gerçek bir aşk hikayesinden konu alınarak yazılmıştır. Şehrazat çok güzel, iyi yürekli bir kızıdır. Tıp öğrencisi iken Ferhat isimli bir gence aşık olur. Ferhat ve Şehrazatın babaları Bozong Ağa isimli çok güçlü bir adama hizmet etmektedirler. Gazeteci olan Ferhat 28 Ağustos sonrasında idama mahkum edilir ve Bozong ağa sayesinden idamdan kurtulur. Şehrazat ve Ferhat evlenmeye karar verirler ve bunu ailelerine söylerler. Bozong Ağanın kızı kısırdır ve aileye bir varis verememektedir. Ağa ise Şehrazat'ı damadı ile evlendirmeye karar verir ve bunu emreder. İtaat etmek zorundadırlar ve olaylar bu şekilde gelişmeye başlar. İran dizileri arasında en çok sevilen dizilerdendir ve bir çok yabancı ülkede de yayınlanmış ve sevilmiştir. En bilinen İran dizisi Şehrazattır denebilir.

 
Haft Sang
Haft Sang İran Dizisi

Türü: Darm,  Aile
Haft Sang Konusu
Amerikan dizisinin uyarlaması olarak çekilen dizi Ülke kültürüne uygun bir şekilde uyarlanarak çekilmiştir. Zeynep ve Mehti başrolde oynamakta ve konu 3 aile arasında geçmektedir. Mehti dini inançları olmayan bir kişidir ve babasının zorlaması yüzünden camiye gider. Konusu her bölüm farklılıklar gösteren ilginç bir dizidir.


Dar Hashieh
Dar Hashieh

Bölüm Sayısı: 25
Türü: Aksiyon, Komedi, Dram, Aşk
Dar Hashieh Konusu
Konu bir hastane ve doktorları arasında geçmektedir. Hastane kar yapmamakta ve kapatılmak üzeredir. Doktorlar bir plan yaparak sahte hastalar ayarlamakta ve hastanenin kapatılmasını önlemektedir. Hastane sahibi iflas edip işin farkına varınca ise Hastanenin baş hekimi olan Ali bir devlet hastanesinin gene baş hekimi olan bir kadınla evlenip oradan hasta transfer etmek istediğini söyler. Hastane ve doktorlar arasında geçen dizi çok sevilerek ülkelerinde izlenmektedir. Olaylar komik ve iyi işlenmiştir.


Hooshe Siah
Hooshe Siah


Bölüm Sayısı: 22
Türü: Aksiyon, Dram, Tarihi
Hooshe Siah Konusu
İsrail ajanı olan Hamit ülkeye sızmış ve Savunma Bakanının kızı ile evlenmiştir. Kimliğini gizleyerek ülke için gizli bilgileri öğrenerek ülkesine bildirmektedir. İsrail ise Hamitin 15 yaşındaki oğlunu öldürme kararı alır. Oğlu öldürülen Hamit ne yapacağını bilmez ve iki ülke arasında kalır. Bir kaç yıl sonra ise İran hükümetinden çift taraflı bilgi alması için teklif alır. Çok gizli bilgiler alınıp verilmekte ve ajan olan Hamit ortada kalmaktadır. Aksiyon yüklü olan dizi çok beğenilen İran dizilerinden biridir.


Tu Serre Ful Ga Hayyum
İran Dizileri

Türü: Aksiyon, Vampir, Doğa üstü güçler
Tu Serre Ful Ga Hayyum Konusu
Dizide genç bir kızın vampire dönüşmesi konu alınmıştır. İlginç bir hikayesi olan dizi ülkesinde ve tüm Dünya da çok beğenildiği için dizinin konusu filme döndürülmüş ve bir çok Avrupa ülkesinde ve Amerika'da seyredilmeye başlanmıştır. Konusu çok ilginç olduğu için ülkesinde de çok tutulmuştur. Vampir dizileri seven kişiler tarafından beğenilerek izleneceğini düşünüyoruz. İran dizileri içerisinde değişik konusu ile ilgi gören dizi film olarak verildiğinde çok daha ilgi ile seyredilmiştir.

Sitayiş


Sitayiş

Bölüm Sayısı: 44
Türü: Dram, Tarihi, Romantik
Sitayiş Konusu
Tahir askerlik görevini yeni bitirmiştir. İki yıl boyunca Saddamın askerlerine karşı savaşmıştır. Tahirin arkadaşı ülkeyi terk edebilmek için ondan yardım ister. Tahir buna razı değildir ama arkadaşının kız kardeşi olan Sitayişin ısrarına dayanamaz. Sitayiş ve Tahir birbirlerine aşık olurlar. Evlilik kararı alırlar ama aileleri arasında yaşanan kriz ile bu evlilik gerçekleşemez. Sitayiş tüm ülkede çok sevilen ve bir çok ülkede de seyredilen bir İran dizisidir.

Sitemizde tüm Dünya ülkelerine ait dizi önerilerini bulabilirsiniz. Dizi önerilerimiz çok içerikli ve konu anlatımıdır.

2 yorum: