Evde Boyalı Saç Rengi Nasıl Açılır? - kadinvsaglik.com

Evde Boyalı Saç Rengi Nasıl Açılır?

evde boyalı saç rengi nasıl açılır
Siyah Saç Nasıl Açılır?

Evde boyalı saç rengi nasıl açılır sorusu çok sorulmaktadır. Evde boyalı saç rengini açma yöntemleri altında bir çok yol verilmektedir. Fakat bu yöntemlerin hepsi yanlıştır. Boyalı saçı boya açamaz. Boyalı saç rengini Vitamin, karbonat karışımı gibi verilen yöntemlerin hiç biri açamaz. Çok yanlış şekilde insanlar yönlendirilmektedir. Boya işlemi çok güçlü bir işlemdir ve ancak saç renginin açılabilmesi için saçtaki boyayı kusturmak gereklidir. Evde boyalı saç rengi nasıl açılır bunun tek yolu nedir? Kuyu renk yada siyah saç nasıl açılır?
Saçlar eğer açık renk ile boyanmış ise koyu bir saç boyası ile boya işlemi uygulandığında işlem başarılı sonuç verir. Açık saç renklerinin boya ile kapatılabilmesi ve koyu renge döndürülmesi kolaydır. Koyu bir saç boyası ile boyanan saç rengi ancak açıcı kullanılarak açılabilir.
Saçlarınızın kendi rengi üzerinde boya işlemi yok ise verilen diğer formüllerle açabilirsiniz. Saç rengi orjinal renklerde olan kişilerde bu açma yöntemleri başarılı olabilir. Çok açmasalar da bir iki ton kadar bir açma işlemi yapabilir. Koyu renk ile boyanmış saçlar ise asla bu yöntemler ile açılamazlar.
Siyah Saç Nasıl Açılır?

Evde Boyalı Saç Rengi Nasıl Açılır?

Bir kuaföre de gidilse yapılacak işlem aynıdır. Öncelikle koyu  saçtaki boyayı  kusturmak gereklidir. Boyayı saçtan kusturma yöntemi de ancak oryalle mümkündür. Açıcı kullanmadan saçtaki boya akıtılamaz. Sizlere boyama işlemini anlatırsam bunun neden sadece bu yöntem ile olduğunu çok daha iyi anlayabilirsiniz.
Saç telini bir çam ağacı gibi düşünmelisiniz. Çam ağacının dallarının hepsi aşağı doğru ve kapalı şekilde durduğunu düşünün. Boyama esnasında boyaya oksidan krem konur ve içerisinde amonyak maddesi vardır. Bu madde saç telindeki bu dalları açarak içeri girer ve saç pigmentini kaplayarak boyanmasını sağlar. Oksidan krem uygulaması olmadan hiç bir boya saf hali ile boyama işlemi yapamaz. Boyayı saçın alabilmesi için bu kreme yada suya ihtiyaç vardır. Bu madde sayesinde saç teli gevşer ve boya saçın içerisine girerek işler. Yıkama işlemi olduktan sonra bu maddeler saç telinde akarak gider ve madde çıktığı gibi saç telindeki yeniden sertleşerek eski halini alır. Saç boyalarının saçı yıpratması da bu nedenden kaynaklanır. Devamlı saç teli her boyamada gevşetildiği ve açıldığı için belirli bir zaman sonra yıpranır ve kopar. Açık yada koyu renkle boyama yapılması hiç fark etmez. Her boyama da yapılan işlem aynıdır. Açık renle saç boyamanın tek avantajı yeniden koyu renge dönülmek istenir ise istenilen saç rengi ile boyama yapılarak kapatılabilmesidir. Koyu saç renklerinde ise ancak saçtaki boyayı kusturmak gereklidir. Siyah saç nasıl açılır saç kusturma işlemi nasıl yapılmalıdır?
Saçtaki Boyayı Kusturmak

Saçtaki Boyayı Kusturmak

Oksidan krem ve Oryal karışımı ile açma işlemi yapılır. Oryal kutu içerisinde saç bakım ürünleri yada kuaför malzemeleri satan dükkanlarda satılmaktadır. Küçük bir kutu alarak evde boyalı saç renginizi açmanız mümkündür.
  • 1 tatlı kaşığı dolusu oryal
  • 1 çay bardağı kadar  oksidan krem
  • 1 adet eldiven
  • Boya kabı ve saç boyama fırçası
Bir tatlı kaşığı oryal genelde bu işlem için yeterlidir.  Oryal toz haldedir. Bu işlemi yapmadan bir adet eldiven takmalısınız. Oyrali boya kapı içerisine koyun ve oksidan kremi yavaş yavaş içerisine ekleyin. Bir yandan da saç boyama fırçası ile iyice karıştırın. Toz olan oryal iyice karışmalı ve kıvam almalıdır. Bu işlem için bir arkadaşınızdan yardım almalısınız. Boya saçınızın neresinde ise o bölge oryallenmelidır. Unutmayın saç derisine ve boyalı olmayan saçınıza oryal gelmemelidir. Çünkü kendi saç renginizi çok daha fazla açacaktır. Bu işlem sadece boyalı kısıma yapılmalıdır. Saçlar ayrılır ve tek tek boyalı kısım boyanacak şekilde oryal sürülür. Oryalleme işlemi çok kısa sürede yapılmalıdır. Bu nedenle hızlı çalışılmalıdır. Saçın boyalı olan her yerine iyice sürülmelidir. Saçtaki boyayı kusturmak için sürülen oryal 20 dakikadan fazla saçta kalmamalıdır. Biz size çok yoğun bir ortalleme işlemi önermediğimiz için 20 dakikayı geçmemelidir. Saç rengi siyah ise bu işlem sonrasında saçınız kızılımsı bir renk alır. Siyah saçın açılmış hali kızılımsı, tutuncu bir renk olur. Bu işlem ilk seferde çok açma yapmaya bilir. İkinci uygulama gerekebilir. Saçınızı boyayacağınız renk çok açık bir renk ise mutlaka ikinci uygulama yapılır. Ara renkler kumral, koyu kumral, açık kahve renkleri gibi renkler için tek uygulama da yeterli olabilir. Saçınızın açılma oranı burada çok önemlidir. Her saç telinde kusma aynı oranda olmaz. Kimi saçta kusma yöntemi çok iyi sonuç verirken kimi saçta özellikle koyu siyah renklerde ikinci hatta üçüncü uygulamaya gerek duyulur. Saçtaki boyayı kusturma işlemi sırasında en fazla oryal saçta 20 dakika kalabilir. Daha fazla kalan oryal saçı yıpratır ve koparak dökülmesini ve kopmasını sağlar. Bu nedenle çok zararlıdır.
Evde Boyalı Saç Rengi Nasıl Açılır?
Her uygulama sonrası saç iyice yıkanmalıdır. Kendi saç renginiz eğer koyu ise ve saçınızı da açık bir renge boyayacaksanız bu kremden çok az miktarda kendi saç renginize de sürebilirsiniz. Fakat ancak bunu saçınızdaki rengi kusturduktan istediğiniz açıklığa geldikten sonra yapabilirsiniz. Kusma işlemi bitmeden saçınıza da sürmeyin. Çünkü saçınızın orjinal rengi hemen açılır ve uç kısımlardaki koyu olan boyalı kısım koyu bir halde kalır.
Kusturma işlemi bittikten sonra saç iyice yıkanır ve istenilen renge saç boyanır. Boyayacağınız renkler sarı tonları yada açık kumral tonları ise bir miktar turuncumsu bir renk olması normaldir. Boyama işlemini sık aralıklar ile tekrarlarsanız bir kaç boyama sonrası istediğiniz renge kavuşabilirsiniz.
Saç renklerindeki tutuncuları kapamak için ise mor şampuan uygulayabilirsiniz. Mor şampuan hakkındaki yazdığımız makalemizde bu şampuanı nasıl uygulamanız gerektiğini ayrıntılı bir şekilde anlattık. Saç renginin sabitlenmesinde, açılmasında ve daha küllü renklerde durmasında çok etkilidir.
Beyazlayan saçlar eski rengine dönebilir mi? dikkatinizi çekeceğini sandığımız makalemiz de çok faydalı bilgiler bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok