Beyazlayan Saçlar Eski Rengine Dönebilir Mi? - kadinvsaglik.com

Beyazlayan Saçlar Eski Rengine Dönebilir Mi?

beyazlayan saçlar eski rengine dönebilir mi
Saç Neden Beyazlar?

Beyazlanan saçlar eski rengine dönebilir mi sorusu sıklıkla kadınlar arasında sorulmaktadır. Bunun yanıtını vermeden önce saç neden beyazlar bu sorunun yanıtına bakmak gerekir. O zaman kadınlarda ve erkeklerde beyazlayan saçların nedenini çok daha iyi anlamış oluruz.
Kadınların ve erkeklerin ortak sorunu olan beyaz saçlar genelde otuzlu yaşlarda görülmeye başlamaktadır. Bazı kişilerde yirmili yaşlarda bile saç beyazlanması olmaktadır. Kimi kişilerde ise ömür boyu beyaz saç teli bile olmaz. Onlar tabi ki çok şanslı olanlardır.
Saç neden beyazlar sorusunun cevabına geldiğimizde ise saçın yapısının incelenmesi gereklidir. Saçın beyazlanmasına yol açan saçın ana rengini veren pigmentler yani saçın renk hücreleridir. Saçların yapısını keratin oluşturmaktadır. Tırnakların yapısında da bulunan keratinin saç yapısındaki özelliği ise melanin pigmentidir. Bu pigment zaman içerisinde yeterli seviyede salgılanamamaktadır. Yeterli seviyede salgılanamayan melanin pigmenti yüzünden yavaş yavaş saç tellerinde beyazlar oluşmaktadır.
Saç Neden Beyazlar?
Melanosit ise melanin pigmentinin salgılanmasını sağlayan maddedir. Melonositler zamanla ölmeye başlar ve melanin pigmenti bu sebeple salgılanamamaktadır. Melanositlerin neden öldüğü araştırılsa da net bir bilgiye ulaşılamamıştır. Bazı sebepleri yaşlanma ve yeterli beslenememe denmiştir.
Kadınlarda ve erkeklerde oluşan beyazlama sorunu sıkıntı verici bir durumdur. Özellikle erken yaşlarda oluşan beyazlar kişiye erken yaşlanma belirtisi gibi görünmektedir. Bazı kişilerde ise sıkıntı ve üzüntü ile beyazlama sorunu ortaya çıkar. Sıkıntı ve üzüntünün de saçlarda beyazlama yaptığı söylenmektedir. Bir gecede saçlarım beyazlandı diyen kişiler genelde bu sebeplerden dolayı bu sorunu yaşamaktadır. Saç beyazlaması aslında psikolojik de bir sorun olmaktadır. Normal olarak tek tek otuzlu yaşlarda başlayan bu sorun bazen yirmili yaşlarda bile gözükebilmektedir.
Beyazlayan Saçlar Eski Rengine Dönebilir Mi?

Beyazlayan Saçlar Eski Rengine Dönebilir Mi?

Kadınlar bu konuda erkeklere nazaran çok daha şanslıdırlar. Saç bakımlarını boyayarak yaparak saçlarında oluşan beyazları mümkün olduğunca saklayabilirler. Saç boyaları saçların rengini kapasalar da erken dönemlerde çok daha beyazlamasına neden olurlar. Erkekler ise bu konuda çok daha şanssızdır. Erkeklerin saçlarını boyaması toplumumuzda çok hoş karşılanmadığı için onlar genelde saçlarını boyamaz ve natural hali ile kullanırlar. Bazı kadın ve erkeklere de aslında beyaz saç çok yakışmaktadır.  Beyazlayan saçlar eski rengine dönebilir mi? Bunun için bitkisel bir kaç yol mevcuttur. Tamamen eski rengine dönmese de saçların rengini değiştirdiği gözlenmiştir. Bunlar nelerdir?
Saç Beyazlamasına Çözüm Ceviz

Saç Beyazlamasına Çözüm Ceviz

Ceviz kabuğu yöntemi 3 haftada saç beyazlarında ciddi oranda azalma göstermektedir. Ceviz kabuklarını su ile kaynatarak elde edilen su ile saçlar durulanır.
  • 10 adet kuru ceviz kabuğu
  • 2 litre su
Cevizlerin kurutulmuş ceviz olması çok önemlidir. 10 adet ceviz kabuğunu 2 litre su içerisine koyalım ve yarım saat kadar kaynatalım. Çıkan suyu banyo yaptıktan sonra saçlarımızın son durulama suyu olarak kullanalım ve saçlarımızı bir daha ki banyoya kadar bu şekilde bırakalım. Saç beyazlamasına çözüm ceviz kabuklarını kaynatarak elde edilen su ile yapılan uygulamaya 3 hafta kadar devam ederseniz saçlarınızda olan beyazlarda ciddi azalma göreceksiniz. Saç derisine işleyen ceviz kabuğu suyu saç köklerine etki ederek buradaki pigmentlerin renklenmesini sağlamaktadır. Bu yönteme sıkılmadan devam eden kişiler zamanla çok fayda görmektedir.
Saç Beyazlamasına Çözüm Patates

Saç Beyazlamasına Çözüm Patates

Patatesin de saç beyazlamasına  çözüm olduğu araştırmalarca saplanmıştır. Patates kabuklarını kaynatarak aldığınız su saçların beyazlama sorununa oldukça faydalı olmaktadır. Bu yöntemin başarısı devamlı yapılması ile mümkündür. Saç tellerinin yeniden eski halini alması çok zordur.
  • 2-3 adet patates kabuğu
  • 2 litre su
Kabukları soyup 2 litre su ile yarım saat kadar kaynatalım. Bu suyu ılıyınca banyo sonrası saçlarımıza sürelim ve bir tarak yardımı ile saçlarımıza da yedirelim. Saç köklerine masaj yaparak köklerin bu suyu iyice almasını sağlayalım. Mümkün olan her zaman ise bu su ile saçlar masaj yapılabilir. İlle banyo sonrası yapmaya da gerek yoktur. Patates kabuklarından elde edilen su en az 3 hafta sonra etkisini göstermeye başlayacaktır. Bu suyu devamlı şekilde kullanırsanız beyazlarınızın gün geçtikçe kapandığını göreceksiniz. En önemlisi devamlı yapılan su ile yeni beyazlamalar oluşmamaktadır.
Saç Beyazlamasını Nasıl Önleriz

Saç Beyazlamasını Nasıl Önleriz

Saçların beyazlarının eski haline dönmesi oldukça zor bir işlemdir. Çoğunlukla eski haline dönmeseler bile en azında daha beyazlamasını önlemek için bir kaç şey yapılması gereklidir.
  • Öncelikle saç boyalarında amonyak vardır ve bu saçın doğal dengesini bozmaktadır. Saç yapısını açarak saç içerisine girer ve saç renginin değişmesini sağlamaktadır. Saçlarınızın erken dönemde çok daha çabuk beyazlamasını sağladığı için kesinlikle saçlarınızı boyamanızı önermiyoruz. 
  • Stres ve üzüntü saçların beyazlamasına neden olan en büyük etkendir. Bu dünyanın geçici bir dünya olduğunu unutmayın ve kafanıza bir şey takmayın. Üzüntü tüm sıkıntıların ve hastalıkların da başlamasına neden olmaktadır. Saçların erken dönemde beyazlamasını önlemek için üzüntüyü kendinize yasaklayın.
  • Her kullandığınız malzememin doğal olmasına dikkat edin. Yediğiniz, içtiğiniz ve giydiğiniz tüm malzemelerin doğal ürünlerden olmasına gayret edin.
  • Saçlarınızı mümkün olduğunca zeytinyağlı el yapımı sabunlarla yıkayın. Şampuan kullanmayın ve kimyasalları saçınıza sürmeyin.
  • Bol bol sarımsağı yemeklerinizde kullanın. Yemeklerin yanında çiğ sarımsak yiyin ve saçınıza da sürerek dökülmesini engelleyin. Saçınız için özellikle sarımsak yağı yapın ve saçlarınıza bol bol sürün.
  • Saç beyazlamasına son gibi söylevleri olan ürünlerden uzak kalın. Bu ürünler birer para tuzağıdır ve ancak sahiplerini zengin etmeye yaramaktadır. Bu nedenlerden dolayı saçınıza bitkisel yağlardan başka ürün uygulamayın.
  • Saçınıza bol bol çörek otu yağı sürün. Çörek otu yiyin ve yağını her zaman saçınızın köklerine uygulayın. Çörek otunun saç beyazlamasını durdurduğu söylenmektedir. 

Sarımsak Yağı Yapımı

Sarımsakları doğal zamanında yani yaz aylarında ilk çıktığında daha sarımsak dişleri beyaz iken soyun ve iyice ezin. Küçük bir şişeye doldurun ve üzerine hakiki zeytin yağı koyarak kırk gün gün ışığında bekletin. Bu karışımı saç dökülmesi ve beyazlaması yaşayan her kez kullanabilir. Süzerek bir kavanoza sarımsak yağınızı alın ve bir sene boyu kullanın. 

Hiç yorum yok