Kürtaj Fiyatları 2019 - kadinvsaglik.com

Kürtaj Fiyatları 2019

Kürtaj fiyatları 2019 yılında artan fiyat değerlerinden etkilenerek bir önceki yıla göre bir miktar değişim göstermektedir. Fiyat değişimleri en çok devlet ve özel hastaneler arasında yaşanmaktadır. Devlet hastaneleri, özel hastanelere göre çok daha ucuz miktarlara bu işlemi gerçekleştirirken özel hastaneler de bu işlem çok daha pahalıdır. Özel hastaneler de kendi aralarında fiyatlandırma bakımından farklılıklar gösterir. Kürtaj fiyatlarını etkileyen faktörler işlemin yapılacağı hastanenin fiyat aralığı, doktorun iyi olması, işlemin yapılacağı ortamın kalitesi bakımından farklılıklar yaşanır.
Kürtaj işlemi basit bir işlem gibi görünse de riskleri ve zararları olan ciddi bir uygulamadır. Operasyon sırasında ters giden bir durumda kanama ile anne hayatını kaybedebilir. Kürtaj işlemi sırasında doğabilecek komplikasyonlar çok ağır bedeller ödenmesine neden olabilir. Rahim içi yapışıklığı kürtaj sonrasında en çok görülen durumdur ve bu durum sonrasında kadının bir daha hamile kalabilmesi zorlaşmakta yada imkansız hale gelmektedir. Bu sebeple işlemin yapılacağı hastane, bu işlemi yapacak olan doktorun tecrübesi her şeyden önemlidir.
Ülkemiz yasalarına göre kürtaj yapılabilmesi için bebeğin 10. haftayı geçmemiş olması gereklidir. Zorunlu olan durumlarda ise anne hayatını kurtarabilmek için mecburen yapılır. Kürtaj işlemi istenmeyen gebeliklerde en çok baş vurulan yoldur. Bunun dışında bebeğin sağlık durumunun bozuk olması yada hamileliğin anne için riskler taşıması gibi sağlık sorunları göz önüne alınarak yapılır. 10 haftayı geçen bir gebelik ancak sağlık sorunları yaşanması durumunda sonlandırılabilir. Bunun dışında isteğe bağlı olarak bir kürtaj 10. hafta sonrasında ülkemiz yasalarına göre yapılamaz.
kürtaj fiyatları 2019

Kürtaj Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Kürtaj fiyatları 2019 yılında geçen senelere göre çok az bir değişimle devam etmektedir. Artan enflasyon sağlık sektöründe de etkili olmaktadır. Kürtaj fiyatları 2019 yılında devlet hastanelerinde 150 ile 1000 Türk lirası arasında değişimler göstermektedir. Bu değişimin nedeni ise devlet hastanesinde olsa bile bu işlemi yapan doktorun unvanı, başarısı ve kullanılan anestezidir.
Kürtaj genel ve lokal anestezi olmak üzere iki farklı anestezi yöntemi ile yapılır. Bu uygulamada hastanın sağlık durumu yapılacak olan anestezinin şeklini belirler. Bunun dışında hastanın arzusuna göre de genel anestezi yapılabilir. Çok korkan, gergin yada stresli olan bir kadın bu işleme dayanamamaktan çekinerek de genel anestezi isteyebilir. Normal şartlarda lokal olarak yapılabilecek bir işlemdir. Kürtaj fiyatları 2019 yılındaki fiyat aralıklarındaki değişimlerini lokal ve genel anestezi değişimi de etkilemektedir.
Kürtaj fiyatları 2019 yılında da özel hastanelerde 500 ile 700 lira aralığından  2500 ile 3000 lira arasında değişiklikler göstermektedir. Bu değişim her gün artan fiyatlarla biraz daha farklılıklar gösterebilir. İşlem tehlikeli bir işlem olduğu için mutlaka bu cerrahi uygulamayı yapacak olan doktorun işinde uzman  olması gereklidir. Fiyatın fazla olması işlemin iyi olacağı anlamına gelmemektedir. Burada önemli olan işlemi yapacak  olan doktorun iyi olmasıdır. Devlet hastanesi yada özel hastane ayrımı çok da önemli değildir.

Kürtajın Riskleri Nelerdir?

Kürtaj işlemi basit bir işlem gibi görünse de bir çok komplikasyon yaşanabilecek riskli bir cerrahi operasyondur. Bu işlemi yaptırmadan önce hastanenin iyi olmasına, ameliyathanelerinin temiz ve hijyenik olmasına ve en önemlisi bu uygulamayı yapacak olan doktorun başarılı ve işinde uzman bir hekim olmasına özen gösterilmelidir. Kürtajın riskleri nelerdir?
  • Rahim içi yapışıklık,
  • Rahimde yırtılma yada delinme,
  • Rahim ağzında yırtılmalar,
  • Enfeksiyon,
  • Rahim içerisinde parça kalması,
  • Şiddetli kanama,
  • Kullanılan ilaca ve verilen narkoza karşı alerjinin olması en sık rastlanan riskler arasındadır.


Özel hastanelerde ve Devlet Hastanelerinde Kürtaj Fiyatlarının Değişimi

Kürtaj fiyatları 2019 yılı için de devlet hastaneleri ve özeller arasında farklılıklar yaşanmaktadır. Devlet hastanelerinde bu cerrahi operasyon özellere göre çok daha ucuz fiyatlarla yapılmaktadır. Ama işlem öncesinde belirli şartlara uyulması gereklidir. Bu işlemi yaptırmak isteyen kadının eşinin onayı işlemin yapılabilmesi için şarttır. İşlem ancak belirli sağlık nedenleri ile doktor onayı ile yapılabilir. İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak adına bu işlem kadının tek başına vereceği bir kararla Devlet hastanelerinde yapılamaz. SSK zorunlu yapılan kürtajların karşılamaktadır. Bu nedenle de Devlet hastaneleri özellere göre çok daha uygun fiyatlardadır.
Kürtaj fiyatları 2019 yılı içerisinde gene özeller arasında da farklılıklar göstermektedir. Özel hastanelerin çok uygun fiyat aralıklarında olanlarının yanında çok lüks ve pahalı olanları da vardır. Pahalı olan hastane en iyidir demek değildir. Önemli olan doktorunuzu ve hastanenizi iyi geçebilmenizdir. İşinin ehli uzman kişiler tarafından yapılması gereken kürtaj işlemi son derece riskleri olan önemli bir cerrahi operasyondur.

2 yorum:

  1. Kürtaj fiyatlarını göremedim yazınızda nerede yazıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma hanım hastaneden hastaneye 1000-3000 tl arası değişiyor.

      Sil