Kasık Fıtığı Egzersizleri - kadinvsaglik.com

Kasık Fıtığı Egzersizleri

Kasık Fıtığı Egzersizleri

Kısık fıtığı egzersizleri, fıtık rahatsızlığı geçiren kişilere doktorlar tarafından mutlaka önerilmektedir. Kasık fıtığı karın duvarının zayıflaması sonucu yırtılması ile oluşan bir hastalıktır. Bu yırtıktan iç organlar dışarı doğru taşar ve burada şişlikle birlikte ağrı şikayetleri oluşur.  Bu hastalığın geçmesinde en önemli şey egzersiz yapmaktır. Egzersiz yaparak karın kaslarını kuvvetlendirmek bu hastalığın tedavisinde olumlu etki yapar. Bir çok doktor hastalığın tedavisinde yüzme, bisiklete binme, evde kasık fıtığı egzersiz hareketleri yapılmasını önermektedir. Karın kasları  kuvvetlenir ise hastalık ilerleme göstermez ve ağrılar da hafiflemiş olur.  Kasık fıtık ağrısına ne iyi gelir? ayrıntılı anlattığımız makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
Kasık fıtığı egzersizleri mutlaka evde her gün düzenli yapılmalıdır. Mümkünse hasta her gün bir saat kadar yürüyüş yaparak karın kaslarını kuvvetlendirmeye çalışmalıdır. Yürüyüş karın kaslarını kuvvetlendiren en önemli egzersizdir. Bunun yanında evde esneme, gerilme, uzanma hareketleri gibi hareketler de yapmalıdır. Size örneklendireceğimiz hareketleri siz daha içerikli de yapabilirsiniz. Önemli olan egzersiz yaparken karın kaslarınızı kuvvetlendirmeye çalışmaktır. Kuvvetlenen karın kasları sayesinde yırtık büyümez, zamanla bu bölgedeki tahribatı vücut onarmaya çalışır. Bunun yanında kasların kuvvetlenmesi ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur. Ameliyat boyutunda olan fıtıklarda da öncesi yada sonrası kasık fıtığı egzersizlerini yapılması çok önemlidir. Ameliyat olan kişilerinde bu egzersizleri yapmaya çalışması karın kaslarını kuvvetlendirdiğinden iyileşme çok daha kısa sürede olacaktır.

Kasık Fıtığı Egzersiz Hareketleri

Kasık Fıtığı Egzersizleri
Karın kaslarını kuvvetlendirmenin en iyi yolu mekik yada yarım mekik çekmektir. Karın kaslarınızı çok zorlamadan mümkün olduğunca yarım mekik çekmeye çalışmalısınız. Bacaklarınızı kendinize doğru çekin ve kalkabildiğinizce yukarı doğru kalkın. Yattığınız yerden nefes alın ve başınızı kaldırabildiğiniz şekilde kalkın ve orada nefesinizi verene kadar durun. Nefesinizi verin ve yeniden yere yatın.
Kasık Fıtığı Egzersiz Hareketleri
Yere uzanın ve bacaklarınızı kendinize doğru hafifçe çekin. Bu sefer kalçadan itibaren kalkmaya çalışarak oturma pozisyonuna gelin. Yatarken nefesinizi alın ve yukarı kalktığınızda nefesinizi verene kadar bekleyin ve tekrar yere yatın. Bu hareket alt karın kaslarınızı kuvvetlendirmekte çok etkilidir.
evde kasık fıtığı hareketleri
Kollarınızı sırtınızın altında tutun ve bacaklarınızı kendinize doğru çekin. Bacakları tekrar ileri doğru uzatın. Bu hareketi kendinizi çok zorlamadan en az 10 defa yapmaya gayret edin.
Kasık Fıtığı Egzersizleri
Dizlerimizi karnımıza doğru hafif bir şekilde çekelim ve her iki yana doğru yavaş yavaş dönelim. Bu hareketi de yaparken ön tarafta nefes alın. Yan tarafa doğru döndüğünüzde durun ve nefesinizi verin.
kasık fıtığı
Ellerimizi başımızın altına doğru koyalım ve bacaklarımızı düz bir şekilde tutalım. İleri doğru her iki bacağımızı da sıra sıra uzatıp kendimize doğru çekelim. Bir yandan da kolumuzu kendimize doğru çektiğimiz bacağımıza doğru değdirmeye çalışalım. Tüm karın kaslarının güçlenmesini sağlayan çok faydalı bir harekettir.
Kasık fıtığı olan kişiler mutlaka küçük küçük egzersizler yapmalı ama kendilerini de zorlamamalıdır. Yapabildiği ölçülerde zorlanmadan yapmalarında fayda vardır. Hiç bir şey yapamıyor isek mutlaka kısa da olsa yürüyüş yapmak da çok fayda vardır. Bisiklete binmek kasık fıtığına çok iyi gelir. Mümkün değil ise evde yere uzanın ve bisiklete biner gibi bacaklarınız ile pedal çevirme hareketi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok