Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye Tarifi - kadinvsaglik.com

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye

Hazır yufkadan haşhaşlı kurabiye tarifi yufka ile yapılan çok güzel ve pratik bir kurabiye tarifidir. Görünümü güzel aynı zamanda da çok lezzetlidir. Çıtır çıtır olduğu için de çok beğenilir. Bu özelliklerinin yanında da çok uzun süre dayanabildiği için yapıp gelen misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Bir cam kap içerisinde uzun süre saklamanız mümkündür. Haşhaşın faydaları çok fazladır ve özellikle çocuklarınıza tatlı niyetine çok daha faydalı olan bu kurabiyeyi yapmanızı tavsiye ederiz.

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye Malzemeleri

  • 2 adet yufka
  • 1 bardak ezilmiş haşhaş
  • 1 bardak ceviz
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 bardak şeker
Üzeri İçin 
  • Pudra şekeri
    Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

2 yufka ile bir tepsi kurabiye yapılabilmektedir. Öncelikle iç harcımızı hazırlamamız gereklidir. İç harcımız için bir bardak haşhaş, bir çay bardağı sıvı yağ, bir bardak şeker ve isteğe bağlı bir bardak ceviz içini karıştırıyoruz. Ceviz içi konduğunda çok daha lezzetli olmaktadır ama yoksa sade şekli ile de yapılabilir.
Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz ve harcımızın dörtte birini içerisine yayıyoruz. Kenarlardan iki parmak içeri kıvırıp rulo şeklinde sarıyoruz. 4 adet parçayı da bu şekilde sararak 2 parmak genişliğinde yan yan kesiyoruz. İsteğe bağlı 3 parmak genişliğinde düz de kesilebilir.
Tepsimize yanmaz kağıt yerleştirip üzerine bir şey sürmeden 170 dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri döküyoruz. İsteğe bağlı bu kurabiyeyi tahin ile de yapabilirsiniz. Onu da aynı şekilde yapıyoruz ve o da çok lezzetli oluyor. Kurabiye baklavalık yufkadan da yapılabilir. Bu seçenekler tamamen size bağlıdır. Nasıl yapmak isterseniz.

2 yorum:

  1. Hazır Yufkadan Haşhaşlı Kurabiye
    yufka tuzlu mu ? tuzlu ise şekerle nasıl örtüşüyor..?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır yufka ile hem tuzlu, hemde şekerli tarifler yapılabilmektedir. Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Tariflerimiz denenmiş, tam ölçülerde verilmektedir.

      Sil