Mor Şampuan Hakkındaki Her Şey - kadinvsaglik.com

Mor Şampuan Hakkındaki Her Şey

Mor Şampuan Nedir
Mor Şampuan Nedir

Mor şampuan kadınların acık renklerde tercih ettikleri saçlara kalıcılık vermek üzere üretilen bir kimyasal özellikte doğal bir saç bakım ürünüdür. Önceleri sadece kuaför salonların da kullanılan mor şampuan markaları, şimdi satın alınarak evde kendi kendinize de uygulaya biliniyor. Bir çok kadın bu şampuanın işe yarayıp yaramadığını ve nasıl uygulaması gerektiğini bilmemektedir. Silver şampuan adı ile de bilinen bu ürün renklerin oturmasında çok büyük bir yardımcıdır. Rengi mor olduğu için bu ad verilen şampuanın içerisinde  sülfat ve paraben bulunmadığı için zararlı da değildir.
Kadınların bir çoğu genelde saçlarını boyarken açık renkleri tercih etmektedir. Koyu saç renkleri açık renge dönüştürülebilmek için açma işlemi uygulanır. Oryal ile saçlar açılabildiği kadar açılır. Açılan saç rengi  sarı, platin sarı, beyaz, şimdilerde çok moda olan gri ve özellikle açık küllü kumral renklere boya ile boyanarak istenilen renkler elde edilmeye çalışılır. Bazı kadınların saç tellerindeki pigmentler de maalesef  kızıl tonlar mevcuttur. Açma işlemi ne kadar düzgün yapılsa da saçlarda oluşan bu kızıl sarıve turuncu renk bir türlü kapanmaz. İstenilen saç rengi elde edilebilmek için defalarca boyamak gerekir. Mor şampuan bu nokta da işe yaramaktadır. Saçlar da oluşan bu kızılımsı sarı ve turuncu tonları kapamaktadır. İçerisindeki etken maddeler ile silver şampuan  saçlarda oluşan renk kırılmalarını yok eder.
Mor Şampuan Kimlere Uygulanır

Mor Şampuan Kimlere Uygulanır

Mor şampuan genelde sarı, gri, açık küllü kumral ve beyaz tonda saçlarını boyamış olan kadınlar kullanmaktadır. Bu tonlar çok açık renklerde olup saça oturması zaman isteyen renklerdir. Açıcı ile işlem yapılarak açılan saç rengi istenilen saç boyası ile boyanmaktadır. Küllü bir saç rengi isteyen kadınların bu rengi oturtmaları zaman ister. Defalarca boyanarak ancak istediğiniz saç rengini elde edersiniz. Dipten çıkan saçlar ise istenilen rengin daha koyusu tonlarında olmaktadır. Altta işlem gören saç rengi ile diplerden gelen saçların ister istemez farkı olmaktadır. Ton olarak fark zaten vardır ama renklerde diplerden gelen saçlarda kızılımsı bir sarı yada turuncu bir renk çok az olsa da kendini belli etmektedir.
Özellikle şimdilerde çok moda olan gri ve beyaz saçlar ilk boyandığında çok güzel bir görünümde iken zaman içerisinde renklerde bir solma ve bozulma olmaktadır. Mor şampuan işte burada devreye girerek renklerdeki bu bozulmayı ortadan kaldırmaktadır. Mor şampuan öncesi sonrası arasındaki renk farkı hemen fark edilir.
Sarı saçlar içinde aynı şeyler söz konusudur. Saçlar platin sarıya boyandıktan sonra içerisindeki turuncu yansımalar kadınların çok fazla canını sıkmaktadır. Bu saç boyasının başarısız olduğundan değil saç telindeki pigmentlerin kızıl tonlarda olmasından kaynaklanmaktadır. Genelde siyah, kahve rengi ve koyu renklerde olan saçlarda bu pigmentler bulunmaktadır. Kuaförün burada yapacağı bir şey yoktur. Saçı mümkün olduğunca açar ve istenilen renge boyar ama bu turuncu ve kızılımsı yansımalar olur. Yada istenilen renk elde edilse bile saçlar yıkandıkça boya ister istemez saçlardan zamanla akacağı için saçlar da bu yansımalar oluşur. Mor şampuan ile yıkanan saçlarda bu yansımalar kaybolmaktadır. Silver şampuan saçlara istenilen rengin oturmasını sağlar.
Mor Şampuan Kullanımı

Mor Şampuan Kullanımı

Mor şampuan kullanımı öncelerde sadece kuaförler tarafından yapılmaktadır. Halen kuaförlerin saç rengini oturtmak için kullandığı şampuanı satın alarak evde sizde çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. Silver şampuan genelde saçlar boyandıktan istenilen açık renk elde edildikten sonra saçların renginin oturması, kızıl ve turuncu yansımaların önüne geçilmesi için kullanılır.
  • Saç açık renge boyandıktan bir kaç hafta sonra silver şampuan uygulamasına başlayabilirsiniz. Saçlarınızı haftada 2-3 kez bu şampuanla yıkamanız da bir sakınca yoktur. 
  • Saçınızı normal bir şampuanla yıkayıp temizledikten sonra ıslakken mor şampuanı elinize dökün ve saçlarınıza masaj yaparak her yerine sürün. Normal bir şampuan gibi olan ürün sadece mor renklerdedir. Saçınız silver şampuanla yıkarken mor bir renk alır sakın korkmayın. Yıkadıktan sonra bu renk gidecek saçınız istenilen tonlarda olacaktır. Su ile temasında normal şampuan gibi köpürerek yıkandığında saçlarınızdan akıp gider.
  • Saçınızı mor şampuanla yıkadıktan sonra istediğiniz bir saç kremi ile de kremleyebilirsiniz. İşlem görmüş olan saçlar mutlaka saç kremi ile kremlenmeli ve hafif bir şekilde durulanarak kurutulmalıdır. Saç kremini saç diplerine çok getirmeden sadece saçlarınıza uygulamanız gerekmektedir. Saçların diplerine eğer krem gelir ise saçlarınız çok çabuk yağlanmaktadır.
  • Mor şampuanların içerisinde bir koruyucu madde olmamasına rağmen uzun süre dayanabilmektedir.
  • Koyu sarı saçlara sahip olan kişiler de bu şampuanı incelterek uygularlar ise saçlarında istedikleri tonu çok rahatlıkla yakalayabilirler. 
  • Yoğun bir şekilde de kullanılmasında hiç bir sakın olmayan şampuan ıslak saça uygulanır ve bol su ile yıkanarak arındırılır.
Mor Şampuan Öncesi Sonrası

Mor Şampuan Öncesi Sonrası

Mor şampuan öncesi sonrası arasındaki fark çok fazladır. Mor şampuandan önce olan saç rengi ile uygulama yapıldıktan sonrası elde edilen saç rengi asla birbiri ile benzemez. Tabi ki bu ilk uygulama elde edilen  renk çok fazla olmamakla birlikte uygulamaya devamlılık şarttır. Öncelikle şunun bilinmesi gereklidir ki bu şampuan  doğal olması ve verimli sonuç vermesi nedeni ile kuaförlerin vazgeçilmez yardımcısıdır.
Silver şampuan içerisinde süt proteinleri bulunmaktadır. Süt proteini sayesinde saç derisini güçlendirerek, saç kırılmalarını ve dökülmelerini engeller, daha parlak bir görüntü elde edilmiş olmaktadır. Aynı zamanda içerisinde bulunan meyve özleri saçı besler ve renk bütünlüğünün korunmasını sağlamakta da yardımcı olmaktadır. Bu şampuan saçlarınızın rengini istediğiniz tonlarda olmasını sağladığı gibi bakımını da yapmaktadır. Saçlarıma zarar verir diye düşünen kişiler bilmelidir ki saçlar çok daha bakımlı ve güzel görünmektedir. Aynı zamanda da saçlara hiç bir zararı bulunmamaktadır.
Saçlarınızdaki kızılımsı ve turuncu renklerin kaybolması ve istediğiniz platin sarı, açık küllü kumral, gri ve beyaz gibi açık renkleri elde edebilmek için bu saç bakım ürününde yararlanabilirsiniz. Saçlarınıza uygulaması son derece kolay olan silver şampuanın hiç bir yan etkisi de yoktur. Saç bakımını da yapan silver şampuan uygulaması, saçlarınızın istediğiniz renklere kavuşmasını sağladıktan sonra ara verebilirsiniz. Saç renginde bozulmalar olduğunu düşündüğünüz zamanlar uygulayabilirsiniz. Mor şampuan öncesi ve sonrası gerçekten büyük farklılıklar yaratmaktadır.
Mor Şampuan Nerede Satılır

Mor Şampuan Nerede Satılır

Silver şampuan bir çok kozmetik firması tarafından üretilmektedir. Çok ünlü firmalar tarafından üretilen bu şampuanlar İnternet üzerinden satılmakta, kuaför salonlarında satılmakta, kuaför malzemeleri satan depolarda satılmaktadır. Satın almak isteyen kişiler bu ürünler bu yollar ile elde ederek kendileri evde son derece kolay bir şekilde de uygulayabilirler.

8 yorum:

  1. Kusura bakmayın birşey sormak istiyorum ben kuaföre gidemiyorum.cok ahali yapıyorlar.birde zaten vaktim yok çalışıyorum.senelerdir saclariminsariya kendim boyuyorum.ama dediginiz gibi hafif bir turunculuk var gibi.acaba mor şampuan kullansam geçermi lütfen cevaplarmisinuz.cevabinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanmanızda hiç bir sakınca yok ama haftada 2 kez

      Sil
    2. Ben ilk kullanımda küllü gri sari oldu cok beğendim tavsiye ederim

      Sil
  2. Ciğdem hanım bize yazdığınız için çok teşekür ederiz. Mor şampuan işte tam bu noktada işe yarıyor. Dediğiniz gibi saçlarda oluşan turunculuk ve kızıllığı alıyor. Alıp boya sonrası kullanırsanız mutlaka fayda göreceksiniz. İstediğiniz rengi elde ettikten sonra rengin sabit kalması için haftada yada 10 günde bir kullanmanız yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. iyigeceler benimde bir sorum olucak kuaförde dip röfle yaptırdım ve saçımın dipleri dóreli kaldı mor sampuan kullansam nasıl olur çünkü uçlarım platin sari korkuyorum cevap verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarınızı banyoda ıslatın ve ilk önce diplere mor şanpuanla masaj yapareak bekletin. Diplerde beklemesi o dore rengini kırarak kulleştirecektir. Sonrasında tüm saça ile birlikte yıkayın. Platin rengi bozulmaz merak etmeyin.

      Sil
  4. ben de saçımı açık küllü kumrala boyuyorum. turunculaşma yerine yeşilimsi bir renk oluyor. yeşilimsi sarıdan mor şampuanla kurtulabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yesil renk kül renginden dolayı olmuş. Bir kaç yıkama sonunda gider ve normale döner.

      Sil