Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı Tarifi - kadinvsaglik.com

Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı Tarifi

Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı Tarifi

Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı

Milföy hamurundan şerbetli tatlı tarifi baklava türü tatlı yapımında en kolay yoldur. Kat kat olan tatlıyı yapmak iki dakikanızı almayacak kadar kolaydır. Milföy hamurundan şerbetli tatlı olarak en bilinen  şöbiyet tatlısıdır. İstenilen her baklava tarzı tatlı milföy hamurundan çok kolaylıkla yapılmaktadır. Verdiğimiz ölçüler isteğe göre fazlalaştırılarak büyük fırın tepsisi için de yapılabilir. Bu ölçüler küçük fırın tepsisi için geçerlidir. Bu ölçü ile  24 adet küçük şöbyet tatlısı elde edilmektedir.

Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı Malzemeleri

  • 6 adet kare milföy hamuru
  • Ceviz, antep fıstığı yada fındık içi
  • 50 gr kadar tuzsuz tereyağı yada margarin 

Şerbet Malzemeleri

  • 2 bardak şeker
  • 2 bardak su
  • 1 çorba kaşığı limon

İç Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Milföy Hamurundan Şerbetli Tatlı Tarifi

Milföy hamurundan şöbiyet tatlımızın yapımı için öncelikle şerbetimizi yapmaya başlayalım. Şekerimizi ve suyumuzu ocakta pişirelim ve kaynamaya başlayınca içerisine bir yemek kaşığı limon suyunu ekleyelim ve 10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Şerbetimizi tatlımızın üzerine dökeceğimiz zaman şerbet soğuk olmalı.
İç malzememizi yapabilmek için sütümüzü, şekerimizi ve irmiğimizi bir tencerede pişirmeye başlayalım. İç malzememizi pişirirken pütür olmamasına dikkat edelim. Koyulaştığında içerisine bir paket vanilya ilave ederek iyice karıştıralım ve altını kapayarak soğumaya bırakalım.
Milföy hamurumuzu buzluktan çıkaralım ve tezgah üzerine tek tek yapraklar şeklinde açalım. Buzu iyice çözüldükten sonra her kare hamur dörde bölünerek 24 tane kare hamur elde edilir. Bu küçük karelerin içerisine irmik tatlımızdan birer küçük kaşık koyarak 24 parçaya eşit bir şekilde dağıtılır. Küçük karelerimizi üçgen olarak şekilde katlayalım ve  bir çatal yardımı ile kenarlarından bastırarak kapayalım. Fırınımızı önce 200 dereceye ayarlayalım ve biz bu işlemleri yaparken ısıtalım. Şöbiyetlerimizi fırın tepsimize güzelce dizelim ve üzerlerine erittiğimiz tereyağımızı bir fırça yardımı ile sürelim. Isınan fırınımızın içerisine tepsimizi verelim ve dereceyi 180 dereceye düşürerek pişirme işlemine geçelim. Nar gibi kızarana kadar pişirelim ve tepsimiz pişince fırını kapayalım ve bir müddet sıcaklığı ile fırın içerisinde bırakalım. Bunun sebebi milföyler biraz daha kurumalı ve şerbetini verdiğimizde yumuşa göstermemelidir. Bilindiği üzere baklava yapımında şerbet soğuk baklava sıcak verilir ama biz şerbetimizi şöbiyetlerimiz ılık olduğunda veriyoruz. Sıcak milföylere şerbet verilir ise hamur olabilir. Bu sebeple de şöbiyetlerimizin soğuğa yakın bir şekilde ılık olması gereklidir. Milföy hamurundan şerbetli tatlımız yani şöbiyetlerimiz şerbetini çektikten sonra üzerine isteğe göre ceviz, fındık yada antep fıstığı serperek servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar.elde açmaktansa çok pratik.denedim çok beğendi her kez.bayramda yaptım elinde mi açtın dediler.cok güzel tarif veriyorsunuz.pufnoktalarini anlatarak yazıyosunuz tariflerinizi çok begeniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tşk ederiz. Verdiğimiz her tarif denenmiştir. Her ölçü tam olarak verilmiş ve ince detayları da tariflerimizde anlatılmıştır.

      Sil