Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer Faydaları Nelerdir - kadinvsaglik.com

Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer Faydaları Nelerdir

Keçiboynuzu Kahvesi
Keçiboynuzu Kahvesi

Keçiboynuzu kahvesi nasıl elde edilir, keçiboynuzu kahvesi nasıl pişer anlatmaya çalışacağımız makalemizde keçiboynuzu kahvesi faydaları  ve verdiği şifalara değinmek istiyoruz. Faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan keçiboynuzu kahvesinin de faydaları da onun kadar çoktur. 
Keçiboynuzu kahvesi keçiboynuzunun kurutularak öğütülmesi sonucu çikolata yapımında da kullanılan keçiboynuzu çekirdeği ve gamı kullanılarak elde edilir. Büyük bir şifa kaynağı olan bu kahve çok da lezzetlidir. Bilinen kahvelerin içerisinde bulunan kafein keçiboynuzu kahvesinde yoktur. Aksine içerisinde bol miktarda kalsiyum ve potasyum bulunmaktadır. Son zamanlarda çok tüketilmeye başlayan keçi boynuzu kahvesi tam bir şifa deposu niteliğindedir. İlaç niyetine içilmesi gereken kahve o kadar lezzetlidir ki tadanlar vazgeçemezler.
Keçiboynuzu ve ürünlerinin faydalarının anlatıldığı makalemizi okursanız keçiboynuzu kahvesinin de faydalarını çok daha iyi anlayabilirsiniz.
Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer

Keçiboynuzu Kahvesi Nasıl Pişer

Keçiboynuzu kahvesinin pişirmenin iki farklı yolu vardır. İki farklı şekilde de çok lezzetli olmaktadır. Birinci yol ile granül kahve gibi hazırlanmaktadır diğer şekli ile ise türk kahvesi gibi cezvede pişmektedir.
Granül Kahve Şeklinde Hazırlanışı
  • Bir fincan sıcak su yada sıcak süt
  • Bir tatlı kaşığı keçiboynuzu kahvesi
Hazırlanışı
Granül kahve şeklinde sıcak su yada süte karıştırılarak içilmektedir. Şeker ilavesine gerek yoktur çünkü kendisi şekerlidir. Şeker niyetine kullanılan keçiboynuzu tozundan üretilen kahvesi de şekerlidir.
Cezvede Pişiriliş Şekli
  • 1 fincan su
  • 1 çay kaşığı keçiboynuzu kahvesi
  • 1 çay kaşığı türk kahvesi
Hazırlanışı
Bir fincan su içerisine birer çay kaşığı konan kahve kısık ateşte köpürene kadar pişer. Köpüren kahve fincanlara alınarak servis yapılır. Şeker ilavesine gerek olmayan kahve eğer istenir ise içerisine şeker ilavesi ile de pişirilebilir.Su ile pişen kahve istenir ise süt ile de pişebilir. Sütlü keçiboynuzu kahvesi de harika lezzette olmaktadır.
Keçi Boynuzu Kahvesi Faydaları

Keçi Boynuzu Kahvesi Faydaları

Böbrek Sancılarına İyi Gelir
Böbrek sancısı geçenler çok iyi bilir. Böbrek sancılarını kesme özelliği olan keçiboynuzu kahvesi böbrekleri de temizleme özelliğine sahiptir.
İshal
Keçiboynuzu kahvesi ishal sorununu hemen kesme özelliğindedir. Özellikle kabız olan kişilerin içmesi süt ilavesi ile mümkündür. İshali kesen kahve aynı zamanda da bağırsak ve mide sorunlarını yok eder. 
Basur Kanamalarını Keser
Bağırsak hastalıklarını iyileştirme özelliği olan keçiboynuzu kahvesi aynı zamanda da basura çok faydalıdır. Basur kanamalarını kesme özelliğinde olan kahve son derece faydalıdır.
Dinçlik Ve Enerji Verir
İçerisinde çok yüksek mineral ve vitamin bulunan kahve insana dinçlik ve zindelik vermektedir. Özellikle kronik yorgunluğa iyi gelen kahve zihni açar, hafızayı kuvvetlendirir
Kalsiyum Kaynağıdır
Bol kalsiyum kaynağı olan kahve kemik erimesine çok faydalıdır. Kemik ve diş sağlığı açısından çok içilmesi gereken kahve özellikle menopoz döneminde olan kadınlar için şifa kaynağıdır.
Kısırlığa İyi Gelir
Cinsel gücü arttırıcı özelliği olan keçiboynuzu kahvesi tam bir afrodizyak etkisindedir. Kısırlık tedavisi için özellikle doktorlar tarafından bile önerilmektedir. Çocuğu olmayan kişilere önerilen kahve iktidarsızlık ve isteksizliğe de iyi gelmektedir.
Kan Yapar
Kan yapar, kanı temizler, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelme özelliği olan kahvenin kan yapma özelliği vardır. Kan tedavisi gören kişilere önerilen kahve çok faydalıdır.
Alerjiye İyi Gelir
Astım ve alerjiye iyi gelen keçiboynuzu kahvesi bronşite, solunum sistemi hastalıklarına özellikle öksürüğe şifadır. Özellikle hasta olan kişilerin şifa için içmesi gereken kahve keyif için içilmekten çok şifa için içilmesi gereken ürünlerdendir.
Romatizma
Romatizma ağrılarına iyi gelen kahve ve keçiboynuzu vücut ağrılarını giderme özelliğine sahiptir. Baş ağrısı ve vücut ağrılarınız olduğunda demlenen bir fincan kahve tüm vücut ağrılarınızı almakta yardımcıdır.
Ağır Metaller Vücuttan Atar
Keçiboynuzu kahvesinin içerisinde petkim maddesi vardır ve bu özelliği ile vücuda giren ağır metalleri, zirai ilaçlarını, radyasyonun zararlarını vücuttan atma özelliğine sahiptir. Çok az bitkide bu özellik vardır.
Kalsiyum Açısından Zengindir
İçerisinde çok yüksek oranda kalsiyum olduğu için kemik erimesine iyi gelir. Özellikle çocukların keçiboynuzu tozunu sütlerine ilave ederek içmeleri büyümeleri ve gelişmeleri açısından çok önemlidir. Menopoz dönemindeki kadınların kemik erimesi çok fazla olduğu için mutlaka o dönemlerdeki kadınların içmesi gereken çok önemlidir.
Kafeinden Kurtulun
Kafeinin zararlı özelliği ile vücuda çok zararlı etkileri vardır. Kafein içeren kahvelerin yerine içilmesi gereken kahve vücuda fazladan alınan kafeini de önlemiş olur. Kafeinden kurtulmanıza yardımcı olan ürün son derece şifa kaynağıdır.

Espresso kahve nasıl yapılır makalemiz ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok