Evde Dürüm Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Evde Dürüm Nasıl Yapılır

Evde Dürüm Nasıl Yapılır

Evde Dürüm Nasıl Yapılır?

Evde canınız istediğinde çok rahatlıkla dürüm yapmanız mümkündür. Fırın içerisinde şişlerimiz pişerken bir yandan da tavada lavaş ekmeğini pişirip ailecek evde dürüm ziyafeti çekmek son derece kolay ve çok zevklidir. Evin içerisinde mis gibi kokularla birlikte elinizle hazırlayacağınız dürümler muhteşem lezzette ve görünümdedir.

Dürüm Şişlerin Malzemesi

  • 1 kg kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Evde Dürüm Yapımı

Öncelikle şişlerimizi yapacağımız etimizi hazırlamamız gereklidir. Şişler için hazırlanacak olan kıymaya çok baharat konmamaktadır. Mümkünse yağlı kıymadan yapmanız şişleri çok daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Genelde lokantalarda yapılan dürümlerin kıymasının içerisine kavram yağını makineden kıyma gibi çekerek kıymanın içerisine karıştırırlar ki dürümünüz çok daha lezzetli olsun. Bu yüzden de kasabınızdan alırken özellikle şiş için olduğunu söyleyerek kıymanızı bir miktar yağlı almanızı öneririz. Soğan rendelenir ve suyu sıkılarak süzülür. Soğan etteki damarları genişleterek yumuşak olmasını sağlar bu yüzden de koyuyoruz fakat tadı etimizin lezzetinin önüne geçmesin diye iyice  suyunu sıkıyoruz. Etimizin içerisine tuzunu, karabiberini ve istediğiniz acılıkta olacak kadar kırmızı biberini atıyoruz ve çok iyi bir şekilde yoğuruyoruz. Çok yoğurmak etin sıkılığı açısından çok önemlidir. Şişlere çok daha güzel sarabilirsiniz. Etimizi buzdolabına dinlenmesi için kaldıralım ve bir iki saat dinlenmesini bekleyelim. Dinlendirmeden de yapabilirsiniz ama dinlenir ise çok daha güzel olur.
Evde Dürüm Yapımı
Marketlerde tahta, yatsı şişler satılmaktadır. Elimize bir parça kıymamızdan alalım ve şişlere sıkı sıkı etimizi sıkalım. Elinizi arada bir su ile ıslatırsanız bu işlemi çok rahat yapabilirsiniz.
Şişlerimizi yaptıktan sonra bir yandan da lavaşlarınızı evde kendiniz yapabilirsiniz. Evde kendi uğraşmak istemeyenler hazır lavaş ekmeği de alabilir. Lavaşlarını kendi yapmak isteyenler için lavaş ekmeği nasıl yapılır adlı makalemizde lavaş ekmeğinin yapımını en ufak ayrıntısına kadar anlattık. Tavada çok rahatlıkla pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Evde Dürüm Yapımı

Hamuru su ve yaş maya ile mayalayarak elde ettiğimiz hamurumuzdan ufak parçalar halinde alarak tezgah üzerinde açıyoruz ve bir yandan da tavada pişiriyoruz. Şişlerimizi bu arada fırında 200 derecede pişirmeye başlıyoruz. Evde harika bir koku yayılmaya başlamaktadır ve tüm aile mutfağa gelerek şişlerin pişmesini beklemeye başlamaktadır. Bir yandan da dürümlerimizi yaparken lavaşlarımızı salçalı bir sos süreceğiz. Bu sos dürümün lezzetine lezzet katmaktadır.

Dürüm İçin Sos

  • 2 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 bardak su
Bir sos kabına yada tavaya tereyağımızı koyup erittikten sonra biber salçamızı koyuyoruz ve ikisini birden karıştırıyoruz. Salçamızı yağ ile incelttikten sonra içerisine suyumuzu koyuyoruz ve koyulaşması için pişiriyoruz. Sos kıvamına geldiğinde altını kapıyoruz. Bir yandan da dürümümüzün içerisine koyacağımız malzemeleri hazırlıyoruz.

Dürüm İçine Konacak Olan Malzemeler

  • Kuru soğan ince halka doğranmış ve tuzla ovulmuş
  • Maydanoz ince doğranmış
  • Marul ince doğranmış
  • Domates halka doğranmış
Evde Dürüm Nasıl Yapılır
Malzemeleri doğrayıp tabağa alalım ve işin en eğlenceli ve güzel yanına gelelim. Fırında şişler piştiğinde sıra dürümleri yapmaya gelmektedir. İşte bu kısım işin en zevkli yanıdır. Lavaşların üzerine bir kaşık sos dökün ve iyice sürün. Lavaşın tam ortasına şişinizi koyun ve lavaşı ikiye katlayıp üzerine bastırarak şişinizi etinizden çekin. Lavaşınızı açın ve içerisine istediğiniz malzemeden koyarak dürümüzü sarın ve aile üyelerine dağıtmaya başlayın.

Hiç yorum yok