Tavada Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Tavada Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır

Evde Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır

Evde Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır

Evde lavaş ekmeği nasıl yapılır diye soranlar için öncelikle tavada lavaş yapmak çok kolay bir işlemdir. Yanmaz tavada çevrilerek pişirilen lavaş ekmeği bir yandan açılıp bir yandan da pişirilerek çok kolay bir şeklinde hazırlanmaktadır. Lavaş ekmeği yaparak evde çok güzel dürümler yapmanız mümkündür. İster şiş üzerinde pişireceğiniz kebapları yapacağınız lavaşlara sararak evde harika et dürümler yapabilirsiniz.

Lavaş Ekmeği Malzemeleri

  • 2 bardak su
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Evde Lavaş Yapımı

Lavaş ekmeği hamurumuzu yapabilmek için mayamızı bir kap içerisine alıyoruz ve içerisine 2 bardak ılık su koyuyoruz. Ilık su içerisinde mayamız eridiğinde içerisine tuzumuzu ve şekerimizi ilave ediyoruz. Harcımızın içerisine unumuzu da koyarak yoğurma işlemine başlıyoruz. Hamurumuz elimize yapışmayacak kıvama geldiğinde un koymuyoruz ve üzerine yarım bardak kadar zeytinyağı ekleyip hamurumuzun özleşmesini sağlıyoruz. Hamurumuz bu sayede çok daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır. Bir kenara alarak hamurumuzun mayalanmasını bekliyoruz.
Evde Lavaş Yapımı

Tavada Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır

Tavada lavaş ekmeği yapımı için öncelikle hamurumuzun iyice mayalanması gereklidir. Güzel mayalanmış olan hamur tavada pişerken kurumaz ve lavaşımız yumuşak olur.  Mayalanmış olan hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alıp merdane ve oklava yardımı ile tezgah üzerinde açıyoruz. Hamurumuz yuvarlak bir şeklide ve ince olmalıdır. Çok yuvarlak açamayanlar isterlerse açtıktan sonra bir tencerenin kapağını hamur üzerine bastırarak yuvarlak bir şekilde çıkarabilirler.
Bol unla açmaya gayret edelim ki hamurumuz parçalanmasın ve bir yere yapışarak delinmesin.
Tavada Lavaş Ekmeği Nasıl Yapılır
Hamurumuzu tava büyüklüğünde açtıktan sonra yanmaz tavamızı ocağımız üzerine yerleştirelim ve kısık ateşte altını açalım. Açtığımız lavaş hamurunu üzerine koyalım ve altını üstünü çevirerek pişirelim.Sık sık çevirerek pişirirseniz lavaşların ortası kabararak çok daha güzel pişecektir. Lavaşın altı üstü hafif kızarmaya başladığında ocaktan alalım. Bir yandan da diğer lavaş ekmeğini açalım ve lavaşımız piştikten sonra tavamıza diğerini koyarak pişirme işlemine devam edelim. Lavaş ekmekleri sabah kahvaltıda, yada çiğ köfte yanında özellikle et dürüme sararak  çok fazla tüketilmektedir.Evde lavaş yapımı çok kolay ve zahmetsizdir. Özellikle yaptığınız hamur işlerinden kalan mayalı hamurlardan tavada bu şekilde pişirerek evde lavaş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok