Ev Yapımı Mantı Nasıl Saklanır - kadinvsaglik.com

Ev Yapımı Mantı Nasıl Saklanır

Ev Yapımı Mantı Nasıl Saklanır

Ev Yapımı Mantı Nasıl Saklanır?

Ev yapımı mantı nasıl saklanır? Bin bir emekle yapılan mantı buzlukta nasıl saklanır, nelere dikkat etmek gereklidir? Buzlukta birbirine yapışmadan tane tane saklamak için öncelikle yapılması gereken şey buzdolabı poşetlerine koymadan önce mantılarımızı tepside dondurmaktır. Tepsi üzerinde mantılarımızı buzdolabına koymanında bazı detayları vardır.
Mantı türk toplumunda çok sevilen ve yapımı çok zor olan bir yemektir. Özellikle misafirler için yapılan mantı önceden yapılırsa çok pratik bir şekilde misafirimiz geldiğinde haşlayarak verebiliriz. Yapımı zor olan mantıyı hem yapmak, hemde aynı gün misafir ağırlamak çok zahmetli olacağından önceden yaparak saklarsak çok daha kolay bir yöntem olur. Genelde çocuklar ve gençler mantıya bayılırlar ve olsa da hep yesek derler. Bu yüzden de anneler evlatları için bu zahmetli yemeği sık sık yapmaya gayret ederler. Oysa ki önceden yapılarak buzluğa atılan mantı çıkarıldığında yeni yapılmış gibi tap taze bir şekilde kalmaktadır. Mantı yaparken fazla yaparak fazlasını buzluğa atmak çok mantıklı ve pratik bir yöntemdir.
Mantı Buzlukta Nasıl Saklanır

Mantı Buzlukta Nasıl Saklanır

Ev yapımı mantı nasıl saklanır, bunun bir kaç önemli noktası vardır. Buzlukta saklama yöntemi bu konuda çok pratiktir ve mantıyı buzluğa koymadan önce bir kaç önemli detayı yaparsak mantı buzlukta son derece uzun saklanır ve haşlama işleminde de tane tane ayrılarak çok güzel bir şekilde pişer.
Eğer mantıyı yapar yapmaz buzdolabı poşetlerine koyarak direk buzluğa koyarsanız mantılar birbirine yapışır ve haşlamak için çözülmesini beklerseniz hamur olur. Çözülmeden haşlarsanız da su içerisinde birbiri içerisine girer ve bunca emek boşa gider. Mantıyı mutlaka poşetlemeden önce tek tek dondurmanız gereklidir. Bunun en kolay yolu da bir tepsi üzerine dökerek buzlukta dondurmaktır.

Unlama İşlemi
Buzlukta dondurma yönteminde öncelikle mantıların çok iyi bir şekilde unlanması gereklidir. Unlama işlemi mantının birbirine yapışmasını önlemektedir. Tepsimizi unlayalım ve mantıları çok sıkışık bir şekilde dizmemeye gayret edelim. Mantıyı koyacağınız tepsi bol unlu ve mantılarda unlu olursa donma işleminde birbirine yapışmadan son derece kolay bir şekilde donarlar.

İlk Dondurma İşlemi
Mantıları buzdolabına ilk olarak tepside koyarsak mantılar tek tek donarlar ve paketleme işleminde tane tane olan mantı pişerken de yapışmaz. Buzdolabının dondurucu kısmına mantılarımızı unladıktan sonra koyuyoruz ve bir kaç saat orada donmasını bekliyoruz. Bu arada donmaya başlayan mantılarımızı yapışmalarını önlemek açısından gelip gidip karıştırıyoruz.
Tepsimizi dondurucuya düz bir şekilde yerleştirmeye çok özen gösterelim. Tepsi düz bir şekilde yerleşmez ise mantılar kayarak birbirlerinin üzerine geleceğinden birbirlerine yapışırlar. Bu yüzden mantı tepsisini mümkün olduğunca buzlukta düz bir şekilde yerleştirin.
Mantı Buzlukta Nasıl Saklanır

Paketleme İşlemi
Paketleme işlemi ev yapımı mantı saklama işleminin son aşamasıdır. Mantılar iyice donduğunda buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Bu işlemi çok kısa sürede yapmalısınız ki donmuş olan mantılar dışarı çıktıklarında çözülmesinler. Poşetlere koyarken isterseniz porsiyonluk olarak koyabilirsiniz. Birbirlerine yapışmayacağı için büyük bir buzdolabı poşetine koyarak da saklamanız mümkündür. İçerisinden yiyeceğiniz kadarını alıp haşlayabilirsiniz.

Haşlama İşlemi
Buzdolabında saklanan mantıların pişirilme işleminde mantılar su kaynamadan dolaptan çıkarılmaz. Dışarı çıkarılarak çözülmesi beklenmez.
Bir tencereye haşlama suyunu koyalım ve suyun kaynamasını bekleyelim. Bu arada su içerisine bir miktar tuz atalım ve suyumuz kaynadığında mantılarımızı ancak o zaman dolaptan çıkaralım ve kaynayan suyun içerisine yiyeceğiniz kadar mantıyı atarak haşlayabilirsiniz.
İçli köfte buzlukta nasıl saklanır  Bu konu ile ilgili yazdığımız makalemiz ilginizi çekebilir.

Hiç yorum yok