İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır - kadinvsaglik.com

İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır

İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır

İçli köfte buzlukta nasıl saklanır ve nasıl lezzetini kaybetmeden muhafaza edilir. İçli köfte yapımı çok zahmetli bir yemektir. Lezzeti ise anlatılamayacak kadar güzeldir. Bir misafir geldiğinde gururla ikram edilecek olan içli köfte yapması çok zahmetli olduğundan önceden yapılarak dolapta muhafaza etmek çok daha kolay bir yoldur. Çünkü içli köfte çok zaman aldığı için yapılacak diğer ikramlıklara zaman kalmayacaktır. Bu yüzden de önceden yapılarak buzlukta saklanır ise, misafire ikramı çok daha kolay olacaktır. Misafirlere hemen pişirip ikram edilen içli köfte gerektiği gibi muhafaza edilir ise ilk yapıldığı gibi olmaktadır. İçli köfte buzlukta bir kaç şekilde saklanabilir.
İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır
Çiğ Olarak Saklama
İçli köfteler yuvarlanarak hazırlandıktan sonra kimisi içli köfteyi haşlayarak yemeyi severken kimisi  ise kızartarak yemeyi tercih eder. Saklama yönteminde ise içli köftelerimiz yapıldığında bir tepsiye dizilmektedir. Çiğ olarak yani haşlanmadan yada kızartılmadan saklama yönteminde içli köfteler bir tepsiye dizilir ve buzdolabının buzluk kısmına konurlar. Bu işlemde amaç poşetlere koymadan önce içli köftelerin donmasını sağlamaktır. Tepsi üzerinde donan içli köfteler buzdolabı poşetine konduğunda asla birbirine yapışmazlar ve tek tek alması çok kolay olur. Donan içli köfteler tek tek alınarak poşetlere konur ve buzdolabında muhafaza edilir. Ağzı sıkı bir şekilde bağlanır ve hiç hava almaması sağlanır. Bu şekilde yaptığınız içli köftelerinizi istediğinizde çıkararak haşlayabilirsiniz. Direk kaynar suya atarak haşlanmasını sağlayabilirsiniz. Kızartacaksanız bir müddet açılmasını bekleyin ve o şekilde kızartarak servis yapın.
İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır
Haşlayarak Saklama
İçli köftelerinizi isterseniz haşladıktan sonrada buzdolabında saklayabilirsiniz. Çıkardığınızda yeni yapmış gibi taze olan içli köftelerinizi haşladıktan sonra soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra buzluğa gene tepsi içerisinde koyarak bekletin. Tepsi içerisinde donan içli köftelerinizi tek tek alıp buzdolabı poşetine yerleştirin. Bu şekilde içli köfteleriniz birbirine yapışmaz ve buzluktan istediğiniz kadar çıkarırısınız. Mesela 4 kişilik bir misafiriniz gelecek ve siz her keze 2 şet tane olacak şekilde çıkarmak istiyorsunuz. Poşetten 8 adet çıkartırsınız ve geriye kalanı hiç bozulmadan poşet içerisinde kalabilir. Bu şekilde poşetin tamamının çıkarılmasına gerek kalmaz.
İçli Köfte Buzlukta Nasıl Saklanır
Kızartarak Saklama
Kızartarak hazırladığınız içli köfteleriniz çok mu oldu? Hemen fazlasını kaldırın ve misafirlerinize ikram edebilmek için buzdolabınızda saklayarak muhafaza edebilirsiniz. Kızaran içli köftelerinizi isterseniz buzdolabı poşetlerine direk koyarak buzluğa kaldırabilirsiniz. Bu şekilde de kızardığı için yapışmayacaktır ama bizim önerimiz gene de donana kadar tepsi üzerinde soğumasıdır. Tepside donan içli köfteleri bir buzdolabı poşetine koyarak saklayabilirsiniz. 
İçli köfteler eğer çiğ olarak buzluğa atılmış ise buzluktan çıkar çıkmaz kaynar su içerisine atılarak haşlanabilir. Kızartılacak ise ya dışarı çıkarıp çözülmesini bekleyin yada mikro dalgada çözdürerek kızartma işlemine hazırlayın. Haşlanmış yada kızartılmış olarak saklanan içli köfteler mikro dalgada çözdürebilir yada oda sıcaklığında bekletilerek çözdürülebilirler. Ertesi gün yapmak için bir gün önceden buzluktan da çıkararak buzdolabının alt kısmında kendiliğinden çözülmesini sağlamanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Hiç yorum yok