Çürük Diş Boğaz Ağrısı Yaparmı - kadinvsaglik.com

Çürük Diş Boğaz Ağrısı Yaparmı

Çürük Diş Boğaz Ağrısı Yaparmı

Çürük Diş Boğaz Ağrısı Yaparmı

Çürük diş boğaz ağrısı yaparmı sorusunun cevabı diş apseleri yakın dokular üzerinde çok etkili hastalıklar yapabilmektedir şeklinde verilebilmektedir. Apse iltihaplı bir irin birikintisidir ve içerisinde ölü doku, bakteriler ve akyuvarlar barındırmaktadır. Diş apselerinin nedenleri genelde bakteri kaynaklıdır. Diş apseleri iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.
Diş Kökünde Oluşan Apse
Diş bakımının yapılmamasından dolayı ve dişlerdeki çürüklerden kaynaklı diş köklerinde apseler oluşmaktadır. Bu apse ancak diş tedavisinin yapılması ile geçmektedir.
Diş Etinde Oluşan Apse
Dişlerin düzenli fırçalanmaması nedeni ile diş aralarında kalan yemek artıklarının oluşturdukları bakteri kaynaklıdır.
Diş ağrıları bu apse yüzünden ani ve şiddetli şekilde başlayabilmektedir. Çürük diş ağrıları bir kaç saat içerisinde çok şiddetli bir şekilde ağrıyabilir ve çenede, boğazda, boyunda, başta ve kulakta şiddetli ağrılar yaratabilmektedir. Diş apsesinin belirtileri arasında ağız kokusu, çürük diş üzerine değildiğinde şiddetli acıma ve ağrı, yüzde şişlik, sıcak ve soğuk yiyeceklere hassasiyet, ateş yükselmesi, ağzı açıp kaparken zorlanma, yutkunmada zorluk ve boğaz ağrısıdır.
Diş Ağrısı Boğaza Vururmu

Diş Ağrısı Boğaza Vururmu

Diş ağrısı boğaza vururmu gibi soruların cevabı çok daha kötü neticelere sebep olabileceğidir. Diş çürüklerinden kaynaklanan apse eğer üst dişlerden kaynaklanıyor ise sinüslerinize kadar ilerler ve yüz bölgesinde ağır şişmeye neden olur. Yüz bölgesindeki enfeksiyonlar eğer beyine ulaşırsa çok ciddi bir beyin hasarına neden olabilir. Diş çürükleri bu nedenle ölüme bile neden olabilmektedir. Bu apse eğer alt çenede yer alıyor ise ağır apse ve enfeksiyon dilin altından, boğazdan aşağı doğru ilerleyerek farklı dokular arasında yayılabilir ve daha da kötüye giderse yemek borusuna yerleşebilir. Nefes borunuzun tıkanmasına da yer alabilen bu ağır enfeksiyon yemek yemenize ve nefes almanıza engel olurken çok şiddetli boğaz ağrısına neden olur.
Diş Ağrısı Boyun Ağrısı Yaparmı

Diş Ağrısı Boyun Ağrısı Yaparmı

Dişler ve ağız yapımız vücuda açılan kapıdır ve ağız ve diş sağlığı bu açıdan çok önemlidir.Bu bölgedeki bir enfeksiyon beyne yakın olduğu için çok önemlidir. Aynı zamanda buradaki enfeksiyon boğaza, iç organlara çok rahatlıkla dağılabilmektedir. Diş ağrısı, boğaz ağrısına, çene ağrısına, boyun ağrısına, ağır kulak ağrılarına ve baş ağrılarına neden olmaktadır. 
Diş ağrısı, diş çürüğü diyip geçmemek ve mutlaka doktora giderek tedavinin bir an önce yapılması gereklidir. Apseli olan diş üzerine buz uygulamasını yarım saat aralıklarla yapmalısınız. Tuzlu su ile ağız ve boğaz gargara yapılmalıdır. Bu uygulamayı her saat başı 1 dakika boyunca yapmak diş apseni ve boğaz ağrısı için çok faydalıdır.
Diş tedavisi mutlaka yapılmalı ve eğer diş çürüğü temizlenebilir durumda ise dolgu veya kanal tedavisi yapılması daha uygundur. Diş kurtarılamayacak kadar kötü durumda ise çekim yapılması çok daha uygundur. Enfeksiyon tedavisi için antibiyotik içerikli ilaç kullanmak gerekmektedir. Doktorunuz size en uygun ilaç tedavisini verecektir. Çekim yapılan dişlerin yerinde boşluk oluşacağından bu bölgeyi doldurabilmek için yan iki diş küçültülerek köprü yapılır ve bu boşluk bu şekilde doldurulmuş olur. Bir başka seçenek ise bu bölgeye implant yapılmasıdır. İmplantlar ömür boyu dayanabilecek yapıdadır ve boş olan dişin yerine yapılır. Bu uygulamada yan dişlerde küçülme olmadığı için diğer dişlere de zarar vermeden yapılır.
Diş ağrısı baş ağrısı yaparmı adlı makalemizde diş çürüklerinden dolayı yaşanan baş ağrıları anlatılmaktadır.

Hiç yorum yok