Lapa Pilav Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Lapa Pilav Nasıl Yapılır

Lapa Pilav Nasıl Yapılır
Pilav Lapası Nasıl Yapılır 

Çok besleyici, uzun süre tok tutan pirinç lapası, Ege ve Anadolu yemek kültüründe çok yaygın şekilde kullanılmaktadır.  Uzak doğu mutfağının vazgeçilmezi olan pirinç lapası son derece besleyici bir yemektir. Özellikle pirinç lapası son dönelerde pirinç diyeti diye bilinmekte olup, zayıflamak ve hızlı kilo vermek amaçlı kullanılmaktadır. Hastalarımıza özellikle pişirdiğimiz pirinç lapası çok iyi bir perhiz yemeğidir. Mideyi yormaz ve çok rahat sindirilir. Özellikle bağırsak enfeksiyonlarında pişirilen pirinç lapası içerisine kesinlikle yağ konmamaktadır. Diyet ve perhiz dışında yapacağınız pirinç lapası içerisine istenir ise konabilir.

Lapa Pilav Tarifi

  • 1 bardak pirinç
  • 3 bardak su

Lapa Pilav Nasıl Yapılır

Lapa pilav yapabilmek için öncelikle pirincimizi çok iyi yıkamamız gereklidir.Bir tencere içerisine 3 bardak suyumuzu koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suyumuzun içerisine pirincimizi de ilave ederek kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Hasta için yapılacaksa istenir ise kaşık ile ezebilirsiniz. Üzerine nane, kırmızı biber, maydanoz da serperek de yenebilmektedir. Diyet ve perhiz yemeği olarak yapılmıyor ise isteğe bağlı tuz ilave edilebilir.
Domatesli Lapa Pilav Nasıl Yapılır

Domatesli Lapa Pilav Nasıl Yapılır

Son derece lezzetli olan domatesli pirinç lapası mutlaka denenmesi gereken yemeklerdendir. Özellikle çocuklarınıza mutlaka pişirmeniz gereken, onların çok seveceği yemekler arasındadır.

Domatesli Pirinç Lapası Tarifi

  • 1 bardak pirinç
  • 3 bardak su
  • 3 domates
  • 1 baş doğan
  • 1 kaşık tereyağı 
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Domatesli Pirinç Lapası Yapımı

Domatesli pirinç lapası yapımı için tenceremize yağımızı koyalım ve içerisine çok ince doğradığımız soğanımızı ilave edelim. Soğanlarımız piştiğinde üzerine domatesimizin kabuklarını soyalım ve tenceremize rendeleyerek koyalım. Domateslerinde rengi döndüğünde içerisine 3 bardak suyumuzu ilave ederek kaynamasını bekleyelim. Genel olarak sıcak su konur ise çok daha güzel olur. Kaynayan suya pirinci de ekleyerek pişmesi için tenceremizin altını kapayalım. Pirinçler iyice kabardığında ve suyunu çektiğinde altını kapayarak biraz dinlendirelim. İsteğe bağlı üzerine kırmızı biber, nane dökerek yenebilir.
Perhiz ve diyet için yapılıyor ise içerisine tuz ve yağ konmadan da yapılmaktadır. Özellikle çocuklar ishal olduklarında pirinç lapasını yemek istememektedirler. Eğer domatesli pirinç lapası yapılır ise çok daha rahat yiyeceklerdir.
Pirinç diyeti ile ilgili makalemizde pirinç lapasının nasıl kilo verdirdiğini ve lapa diyetinin nasıl yapıldığını anlatmaktayız.

Hiç yorum yok