Çabuk Kilo Vermek İçin Pirinç Diyeti - kadinvsaglik.com

Çabuk Kilo Vermek İçin Pirinç Diyeti

Pirinç Diyeti
Pirinç Diyeti

Çabuk kilo vermek için pirinç diyeti son zamanlarda en çok kullanılan diyetlerdendir. Kilo vermeye çalışırken pirinç pilavı kesilir diye bilirdik.  Bu diyete pirinç pilavı değil pirinç lapası yenmektedir. Pirinç diyeti diye bildiğimiz lapa diyeti, çok kısa sürede kilo verdiren hızlı zayıflatan bir diyet çeşididir. Pirinç diyetine sadık kalınarak yapıldığında 3 günde 2 kilo vermek mümkündür. Deneyen kişilerden günde 1 kilo verdim diyenler de olmaktadır. Unutmamak gerekir ki pirinç lapası, pirinç pilavı değildir. Uzak doğu mutfağında devamlı yenen pirinç lapası çok faydalı bir besindir. Uzak doğu insanlarının uzun ve sağlıklı yaşam kaynağı olan pirinç lapası son derece sağlıklıdır. 
Minnesota Üniversitesi’nde  yapılan araştırmaya göre  beyaz ve kahverengi pirincin doygunluk değerleri arasında bir fark olmadığı ve bu her ikisinin de sağlıklı, dengeli, kalori kontrollü bir diyetin parçası olabilecek besinler olduğu kanıtlanmıştır. 
Diyette Pilav yenir mi

Diyette Pilav yenir mi?

Ulusal Sağlık ve Beslenme İncelemesi Araştırması 2007-2008 verilerine dayalı olarak yürütülen araştırma, erişkinlerle çocuklar dahil pirinç yiyen kişilerin anlamlı ölçüde daha fazla folik asit, demir, potasyum, B6, B12, A ve D vitaminleri aldığını kanıtlamıştır. Çok faydalı olan pirinç lapa şekli ile pişirildiğinde çok hızlı kilo verdiren aynı zamanda da tok kalınmasını sağlayan çok faydalı bir besindir.

Pirinç Lapası Diyeti Tarifi 

Önceki yazımızda  Pirinç Lapası Nasıl Yapılır?  daha detaylı anlatmıştık.

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • Kekik
  • Kırmızı Pul Biber
  • Nane
    Çabuk Kilo Vermek İçin Pirinç Diyeti

Çabuk Kilo Vermek İçin Pirinç Diyeti

Pirinç diyetini yapmak için güzelce yıkadığımız pirinçlerimizi bir kap içerisine alalım. Pirinç lapamızın içerisine kesinlikle yağ koymuyoruz. Tenceremizin içerisine 3 su bardağı suyumuzu koyalım ve kaynatmaya başlayalım. Kaynayan suyumuzun içerisine pirinçlerimizi ilave edelim ve lapa olana kadar kısık ateşte pişirelim. Pirinç lapamızın içerisine kırmızı biber, kekik ve nanemizi de ilave ederek bir müddet kendini çekene kadar bekleyelim.
Lapa diyetimiz için yaptığımız pirinç lapasını 3 gün boyunca günde 3 öğün olarak taze taze pişirip yiyoruz. Diyetimizi yaparken mutlaka günde 2 litre su içiyoruz. Pirinç lapamızın yanında 2 kaşık kadar yoğurt yiyebilirsiniz. Pirinç diyetini yaparken bol yeşil çay ve tarçınlı su içmek gereklidir. Bu iki içecekte çok hızlı kilo vermenizi sağlayacak ek içeceklerdir.
Pirinç Diyeti İle Zayıflama

Pirinç Diyeti İle Zayıflama

Pirinç diyetimizin yanında domates, salatalık, maydanoz yiyebiliriz. Çabuk kilo vermek için pirinç diyeti yaparken bunların  dışına çıkmadan gün içerisinde bir porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Meyve porsiyonunda bir portakal, elma yada bir ayva gibi bir adet çok şekerli olmamak ve çok fazla olmamak kaydı ile meyve yenebilmektedir. 
Pirinç Lapası Diyeti

Pirinç Lapası Diyeti

Pirinç diyeti ile birlikte mutlaka gün içerisinde yarım saat egzersiz yapmak gereklidir. Egzersiz yapmak istemeyenler kendilerini çok yormadan yarım saat kadar yürüyüş yapabilirler. Lapa diyetimizi yaparken mutlaka 2 litre su tüketilmelidir. Özellikle kabızlık yapmaması için mutlaka sıvı alınmalıdır. Her öğün istenir ise 2 kaşık yoğurt yenebilir.

Pirinç Lapası Diyeti Yapanlar

Pirinç lapası diyeti yapanların yorumları bu diyetin hızlı kilo verdirdiğini söylemektedir. Diyette önemli olan diyet dışına çıkmamak gerektiğidir. Son derece tok tutan pirinç diyeti, vücut direncini arttırıyor, ödem atılmasını sağlıyor ve diyeti yaparken yorgunluk, açlık, bitkinlik gibi bir his de uyandırmıyor.
Pirinç diyetini yapan arkadaşlar yorum kısmına yorumlarını bırakırsa çok seviniriz. Şimdiden deneyen tüm arkadaşlarımıza bol kilo vermeler diliyoruz.

Yağ Yakan Kür  tarifini verdiğimiz  makalemizde sizlere önerdiğimiz çok hızlı kilo vermenizi sağlayacak kür tarifimiz ilginizi çekecektir. Bu kürde vücut yağlarının yakılması sağlanarak çok kısa sürede sadece yağ oranınızdan kilo veriyorsunuz. Çok etkili olan bu kür tarifimize de bakarak bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok