İncir Şekli Verilmiş İncirli Kurabiye - kadinvsaglik.com

İncir Şekli Verilmiş İncirli Kurabiye

İncir Şeklinde Kurabiye

İncir Şeklinde Kurabiye Tarifi

İncir şekli verilerek yapılan kuru incirli kurabiye tarifimiz, meyve şeklinde kurabiye tariflerimizden biridir. Armut şeklinde ve şeftali şeklinde kurabiye tariflerinin yanında yaptığımız içi kuru incir ile doldurulmuş harika bir kurabiyedir. Çok lezzetli olan kurabiye özellikle kuru inciri bu tür kurabiyelerin içerisinde sevenlerin ilgisini çekecektir. Görüntüsü ve lezzeti harika olan kurabiyenin yapımı da sanıldığının aksine çok kolaydır. Harika bir sunum yapacağınız bu kurabiye çok güzel bir ikramlıktır.

İncir Şeklinde Kurabiye Malzemeleri

  • 1 margarin
  • 1 yumurta
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 paket vanilyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Un

İncir Şeklinde Kurabiye Yapımı

Margarin ve yumurta oda sıcaklığında bekletildikten sonra bir kap içerisine alınır ve içerisine pudra şekeri de ilave ederek yoğrulmaya başlanır. Bu işlem ne kadar iyi yapılır ise kurabiye o kadar güzel olur. Krema kıvamındaki harcın içerisine kabartma tozu ve vanilyada eklenir. Yavaş yavaş un ilave ederek yoğurma işlemine devam edilir. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur ve içerisine yarım bardak sıvı yağ eklenir. Sıvı yağ ile tekrar yoğrulan hamur iyice özleşir. Her zaman yaptığınız kurabiye hamurundan çok az daha katı bir hamur olmalıdır. Yaklaşık 3 buçuk, 4 bardak kadar un ilave edeceğiniz hamur elinize yapışmamalıdır. Hamurumuzun işi bittiğinde çok az dinlenmeye bırakalım ve bir tepsiye yanmaz kağıt sererek kurabiyelerimizin içini hazırlayalım.

Kuru İncirli Kurabiye Harcı

  • 1 kase kuru incir
  • 2 kaşık şeker
  • Ceviz içi
Kurabiyelerimizin içerisine koyacağımız kuru incirleri çok ince bir şekilde doğrayalım. İçerisine bir avuç kadar iri dövülmüş ceviz içi koyalım. Ceviz içi koymak istemeyenler sade kuru incir ile de yapabilirler. İçine 2 kaşık kadar şeker de ilave ederek eliniz ile incir harcını yoğurun. Şeker incir harcınızın özeleşmesini sağlayacaktır.
Kurabiyeye İncir Şekli Nasıl Verilir

Kurabiyeye İncir Şekli Nasıl Verilir

Kuru incir kurabiyesinin şeklini verebilmek için öncelikle elinize ceviz büyüklüğünde bir parça hamur koparın. Hamuru eliniz ile iyice açıp yuvarlak bir şekil verin. İçerisine kuru incir harcından bir çay kaşığı kadar koyup yukarıdan kapatın. Bir streç film parçası kopararak kurabiyenizi içerisine koyun ve streç filmi döndürerek kurabiyeyi içerisinde yuvarlayın. Kurabiyeyi yukarı doğru uç verecek şekilde eliniz ile aşağı doğru şekin. Bir yandan eliniz ile aşağı doğru çekip bir yandan da yuvarlayarak incir şeklini verebilirsiniz. İlk yaptıklarınız çok iyi olmayabilir. Fakat bir iki tane yaptıktan sonra hem nasıl yapıldığını daha iyi anlıyor hemde eliniz bu işleme alışmış oluyor. İlk yaptıklarınızı sonra tekrar düzelterek incir şeklini daha rahat verebilirsiniz. Hamurumuzun bir miktar sert olmasının sebebi de kurabiyelerinizin pişerken şeklinin bozulmamasıdır. İçleri zaten dolu olan kurabiyelerin bir miktar hamurunun sert olmasında bir sakınca yoktur. Zaten iç harcı hamurunu fazlasıyla yumuşatacaktır. 170 dereceye ayarladığınız kurabiyelerinizi hafif pembeleşene kadar pişirin ve soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Sizler için yaptığımız şeftali şeklinde kurabiye ve armut şeklinde kurabiye tarifimizi de denemenizi öneririz. Kurabiyelerinizi isterseniz şeftali şeklinde kurabiyede yaptığımız gibi gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Bir kaseye su koyun ve içerisine incir yeşili gıda boyasından kürdanın ucu ile koyarak suyunuzu istediğiniz rengi alana kadar renklendirin ve pişen ve soğuyan kurabiyelerinizi içerisine batırıp çıkarın. Yeşil rengi alan kurabiyelerinizin sunumu bu şekilde de olmaktadır. İsteğe bağlı toz şekere de batırarak servis yapabilirsiniz. Biz klasik pudra şekeri ile yaptık siz isterseniz renklendirerek de sunumlar yapabilirsiniz.
İncir Şeklinde Kurabiye Tarifi
Yaptıktan sonra yorumlarınızı bırakırsanız seviniriz.
Pinterest hesabımızdan da bizleri takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok