Bel Fıtığı Mide Ağrısı Yaparmı? - kadinvsaglik.com

Bel Fıtığı Mide Ağrısı Yaparmı?

Bel Fıtığı Mide Ağrısı Yaparmı
Bel Fıtığı Mide Ağrısı Yaparmı?

Bel fıtığı mide ağrısı yaparmı, bel ağrısı mideye vurur mu soruları, mide ağrısı çeken ve bel fıtığına sahip olan kişiler tarafından çok sık sorulmaktadır. Genelde uzun süre ayakta duran kişilerde veya uzun süre oturmak zorunda kalan kişilerde sıklıkla bel ağrısı ile birlikte mide ağrısı da yaşanmaktadır. Bunun öncelikle nedeni bel ve omurgaya binen yükün uzun süre ayakta durma yüzünden bel ve ayak bölgesine ağrı şeklinde iletilmesidir. Asıl neden ise bel fıtığının omurga içerisinden geçen sinirlere baskı yapması kaynaklıdır. Omurga içerisinden beyne giden bütün sinirler geçmektedir. Beyinin vücut işlevlerini yerine getirmek için bu sinir sisteminden aldığı tüm sinyallere ihtiyacı vardır. Tüm iç organların yönetimi bu sinyallerle gerçekleşmektedir. Boyun düzleşmesinde de boyundaki baskıdan dolayı mide ağrısı ve bir çok iç organ problemleri yaşanmaktadır. Aynı bel fıtığının omuriliğe olan baskısı neticesinde de aynı baskı yaşanmakta ve beyne giden sinyallerde kesintiler olmaktadır. Bu sebeple iç organlarda bazı hasarlar ve problemler bel fıtığı nedeni ile yaşanmaktadır. Mide ağrıları da bundan kaynaklanmaktadır.

Mide Bulantısı Ve Bel Ağrısı Neden Olur

Bir çok insanda uzun süre oturmaktan yada ayakta durmaktan dolayı bel ağrıları yaşanır. Bel fıtığı bir çok insanda kazalardan, darbelerden, uzun süre ağır yük taşımaktan, yanlış duruş şekillerinden sinirden, stresten ve diğer bir çok sebepten dolayı oluşmaktadır. Bel fıtıkları öncelikle bel ağrısı ve tutulması yapmaktadır. Bel ağrısı nedeni ile bel kasları kasılarak kıpırdayamaz duruma gelir ve bunu takip eden bel kireçlenmelerine sebep olmaktadır. Bel ağrıları bel bölgesinde oluştuğu gibi kalçaya, sırta, bacağa ve ayaklara vurmaktadır. İlerleyen bel fıtıklarında kişilerin bacak ve ayaklarında uyuşmalar ve his kayıpları yaşanmaktadır. Bunun başlıca nedeni fıtığın bel sinirlerine baskısı yapması neticesindedir. Bel ağrıları mideyi etkileyerek mide ağrımasına ve mide bulantısına yol açmaktadır. Mide ülserine neden olan bel fıtığı kaynaklı ağrılar nedeni ile midede asit oluşmakta ve bu asit ağız yolu ile çıkarak mide bulantısı ve asidin yemek borusunu yakması sonucu gastrit, reflü gibi bir çok mide problemi yaşamasına neden olmaktadır. Uzun süreli ilaç kullanımı da mide problemleri yaşanmasına neden olan bir diğer sebeplerden biridir. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaç kullanımı bel fıtığı ağrılarını geçirmek için çok kullanılan ilaçlardandır. Bu ilaçlar mide için çok iyi olmayan mideye dokunan ağır ilaçlardır. Mide sık kullanılan kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlardan da kötü etkilenmekte ve mide ağrıları bu sebeple de olmaktadır.
Bel Ağrısı Mideye Vurur mu?

Bel Ağrısı Mideye Vurur mu?

Bel gölgesinde oluşan ağrılar bel kaslarının gerilmesine ve bel kaslarının ciddi kasılmasına neden olmaktadır. Bazen tutulma ile sonuçlanan bel kaslarının karılaşarak sertleşmesi durumudur. Çok yoğun ağrılar neticesinde bel kasları artık işlev göremez ve kaskatı olmaktadırlar. Kramplar neticesinde kasılan bel kasları mide kaslarını da etkilemekte ve ağrı mideye vurmaktadır. Şiddetli yaşanan bel kasları üzerindeki ağrılar yan tüm kas sistemini de kötü etkilemektedir. İdrar yolundan tutunda mesane kaslarını da etkiler. Mesane kasları da bu kasılmalardan etkilenerek kasılır ve bu kasılmalar neticesinde çok sık idrara çıkmaya neden olur yada idrar kaçırma ile sonuçlanır. Kabızlığa da neden olan bel fıtığı bağırsakları da kötü etkilemektedir.
Bel fıtığı mide ağrısı yaparmı, bel ağrısı mideye vurur mu sorusunu genelde yoğun bel ağrıları çeken kişiler sormaktadır. Bel fıtığı tedavisi olan kişilerin bu ağrılarının hafiflemesi neticesinde mide ağrısı, mide bulantısı ve diğer pek çok problemden kurtulmuş olurlar.
Bel ağrılarını gidermek amaçlı bel fıtığı için fizik tedavi egzersizleri mutlaka yapılmalıdır. Bel kaslarının kuvvetlenmesini sağlayan bu hareketler neticesinde bel kaslarının da gevşemesi sağlanmaktadır. Gevşeyen bel kasları mide ve iç organları da kötü etkilememiş olurlar. Fizik tedavi mutlaka yapılmalıdır ve doktorunuzun yönlendirmesi ile uygulanacak olan tedaviye uyulmalıdır. Bel kaslarını kuvvetlendirmek bu tedavinin en önemli noktalarından biridir.

Hiç yorum yok