Tuzun Saça Faydaları - kadinvsaglik.com

Tuzun Saça Faydaları

Tuzun Saça Faydaları

Tuzun Saça Faydaları

Tuz doğru tüketildiğinde insan sağlığı için çok faydalı yiyeceklerden biridir. Sofralarımızda bulundurduğumuz tuzun içeriği sodyum klorürdür ve aslında insan sağlığı için çok önemlidir. Tuzun saça faydaları olur mu? Diye düşünebilirsiniz ama tuz çok iyi bir temizleyicidir. Saçınızda yağlanma sorunu ve kepeklenme sorunu yaşıyorsanız tuz bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Bir çok bilinenin aksine şimdilerde şampuanların içerisinde bile tuz olduğunu göreceksiniz. Tuz içeren şampuanlar özellikle yağlı saçlar için yağlanmayı geciktirecektir. Saç derisindeki bir çok hastalığa da şifa olan tuzun saça faydaları nelerdir?

Saça Tuz Peelingi

Nemli saç köklerine bir kaç kaşık tuzu her yerine dökelim ve elimizle saçlarımıza bu tuz ile masaj yaparak saç derimizde ölü deriyi atalım. Kan akışı hızlanan saç derisi bu tuz pilingi ile çok daha sağlıklı olacaktır. 5 dakikadan fazla yapmayınız ki saç deriniz yanması ve tahriş olmasın. Saça tuz peelingini kuru saçlara da yapabilirsiniz.


Kepekli Saça Tuz Peelingi

Kepekli saçlar kadınlar için son derece sorun halini almaktadır. Giysiler üzerine dökülen kepek kadınlarda hem güzel durmamakta hemde sorun halini almaktadır. Tuzun saça faydaları arasında olan kepekli saça tuz peelingi çok faydalıdır. Saç derisindeki kuruma sonucu kepek oluşmaktadır ve bu deri dökülerek yada saç tellerine tutunarak durmaktadır. Saç derisine banyo yapmadan önce tuz peelingi bu sorunu ortadan kaldırmaktadır. Saç derisine 3 yemek kaşığı kadar tuzu aralıklı olarak dökelim ve elimizi ıslatarak saç derimizi bu tuzu ovarak masaj yapalım. Masaj uygulamasını 5 dakikadan fazla yapmadan saç köklerinizi tuz ile iyice ovalayalım. Banyo yaparak tuzu saçtan arındıralım. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez yapmak kepek sorununu ortadan kaldırmakta tuzun saça faydaları arasındadır.

Yağlı Saça Tuz Peelingi

Yağlanma sorunu olan kişilerde saç köklerini tuz ile ovmak yağlanma sorununu ortadan kaldıracaktır. Özellikle yağlı saç derisini temizleme ve tedavi etme gücüne sahip olan tuzun saça faydaları bu konuda çok fazladır.


Deri Hastalıkları İçin Saça Tuzun Faydaları

Tuzun özellikle mantar ve egzama gibi bir çok deri hastalığına faydalı olduğunu biliyoruz. Saç derinizde bu tür hastalıklar var ise veya saçınız dökülme sorunu yaşıyor ise saçınızı tuz ile ovarak masaj yapmanız bu tedavi için son derece faydalı olacaktır. Bakteri ve mikrop öldürme gücüne sahip olan tuz saç derisi yaralarında da çok etkili bir tedavi edicidir. Deri hastalıkları için uygulanan tuzun faydalı olduğu araştırmalar ile de kanıtlanmıştır.


Saç Uzatmak İçin Saça Tuz Peelingi

Saç derisine masaj yapılan tuz peeling  görevi yapar ve ölü deriyi atmanızı sağlar. Aynı zamanda bu masaj ile kan dolaşımı hızlandığı için köklere yeterli kan akışı olmaktadır. Saç kökleri yeterli beslenemediği için dökülmeler yaşamaktadır. Kan akışı hızlanan saç kökleri de yeterli beslenebilmektedir. Bu sebeple de saç dökülmelerin de  tuzun saça faydaları çok fazladır.

Şampuana Tuz Koymak

Bazı şampuanların zaten içerisinde olan tuz ilavesi saçlardaki hastalıkları tedavi etmekte ve özellikle yağlı saçlara uygulanmaktadır. Saçını eğer erken yağlanıyor ise bu uygulama çok faydalıdır. Şampuanınıza 3 tatlı kaşığını geçmeyecek kadar tuz koyun ve şampuana tuzun karışması için iyice çalkalayın. Tuz ilaveli şampuanla saçınızı yıkadığınızda göreceksiniz ki saçınızda yağlanma daha geç olacaktır.


Tuz Peelingi

  • Tuz peelingi aynı zamanda cilde uygulandığında yüzdeki sivilceleri yok eder. Mikropları ve bakterileri öldürme gücü olan tuz sivilce oluşumlarını gidermekte çok etkilidir.
  • Siyah noktaları temizleyen tuz peelingi çok etkili bir cilt temizliği yapmaktadır.
  • Kan dolaşımını hızlandıran tuz peelingi yüzde kırışık önleyici etkiye sahiptir.
  • Selülit tedavisi için çok etkili olan tuz peelingi ile selülitli deriye yapılan masaj sayesinden bu oluşum giderilir.
  • Mikrop öldürücü etkisi olan tuz peelingini deri hastalıklarını tedavi etmek amaçlı uygulayabilirsiniz.
Kadınlar için saç bakımının yanı sıra tırnak bakımıda çok önemlidir. Tırnak kırılması neden olur aslı makalemizde tırnak kırılmalarını, sebeplerini, tırnak yapısını ve tırnak bakımı için neler yapabileceğinizi ayrıntılı anlattığımız makalemizin ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Hiç yorum yok