Örgü Oyuncak Köpek Yapımı Anlatımlı - kadinvsaglik.com

Örgü Oyuncak Köpek Yapımı Anlatımlı

Örgü Oyuncak Köpek Yapımı Anlatımlı

Oyuncak Köpek

Örgü oyuncak köpek yapımı bir çok şekilde yapılabilmektedir. Biz sizlere ayakta duran çok yakışıklı bir köpek yapımını anlatmak istiyoruz. Oyuncak yapımı öncelikle çok önem verilmesi gereken konular arasındadır. Oyuncak dendiğinde satın alınan, plastik parçalarından yapılmış şeyler akla gelmektedir. Yada tüylü kumaşlardan dikilmiş hazır oyuncaklar akla gelir. Oysaki çocuklarımızın oynayacağı oyuncakları kendimiz çok kısa sürede örebiliriz. Örgü bölümümüzde sizler için ördüğümüz oyuncakların tariflerini bulabilirsiniz. Örgü oyuncak köpek yapımı anlatımlı olarak sizlere yazıyoruz.

Örgü Oyuncak Köpek

Öncelikle iki ayak kısmını yaparak başlıyoruz. İki adet ayak yapımı için biz başka iki adet  renk kullandık sizler isterseniz tek renk de yapabilirsiniz. Sihirli halka başlayıp 8 adet ilmek atıyoruz. 5 sıra kadar arttırarak örüyoruz. Alt taban düz ve yuvarlak olmak zorunda ki oyuncak köpeğimiz ayakta durabilsin. Sonrasında hiç arttırmadan 9 sıra kadar bacak rengimizi yaptığımız rengimiz den örüyoruz.  İlmek adetlerini sizlere her sırada olması gerektiği gibi veriyoruz.

 

Örgü Oyuncak Köpek Yapımı Anlatımlı

İlk sıra 8 ilmek
2. sıra birini tek örüp diğerinde arttırıyoruz. Bitiminde 12 ilmek oluyor
3. sıra iki tane düz örüp 3 de arttırıyoruz. Bitiminde 16 ilmek oluyor.
4. sıra 3 tane düz örgü 4. ilmekte artırıyoruz. Bitiminde 20 ilmek oluyor.
5. sırada arttırma 4 ilmek düz 5 ilmekte artırıyoruz. Bitiminde 24 ilmek oluyor.
 Bundan sonrasında arttırma yapmıyoruz.
Örgü Oyuncak Köpek
9 sıra kadar düz örmemiz gerekiyor ama 5 sıra düz ördükten sonra 4 ilmek keselim ve ilmek sayımızı 20 ye indirelim. Bu kesme işlemi ayak kısmının dolgun olmasını sağlamak amaçlıdır. Ayak kısmı daha doldun duracaktır. Ayak rengimiz bitiminde iki ayak kısmının üzerini 15 sıra kadar diğer rengimizle örüyoruz. Siz köpeğinizin boyunu kısa tutmak isterseniz daha az da yapabilirsiniz. İki bacak kısmı örüldükten sonra ikisini de yan yana koyun ve iki bacağı orta kısmından birleştirin. Beş ilmek ortadan ikisini birleştirerek örmek yeterlidir. Sonra ikisinin de çevre kısmını birlikte örerek birleştirebilirsiniz. Bu kısım birlikte yukarı kadar örülüyor.
Örgü Oyuncak Köpek
Bacakları başladığımız gibi iki adet kol da aynı ölçülerde ve aynı şekilde yapılıyor. Baş kısmını da gene sihirli halka başlıyoruz ve arttırarak örüyoruz. Ayak kısmında 5 sırada bitirmiştik. Baş kısmının arttırma işlemine 10 sıra devam ederek büyütüyoruz. Sonrasında düz olarak hiç arttırmadan örüyoruz ki yüz kısmını yapabilelim. 15 sıra kadar düz örerek yüz kısmını tamamlıyoruz. Sonrasında azar azar keserek baş kısmını yuvarlıyoruz.
Gövde kısmını kol birleştirme yerine kadar örüyoruz. Biz iki kolu örerken birleştirerek ördük. Önce kolları iki yana koyuyoruz. Gövdeye değen kısmını gövde ile birleştirerek iki kolu da birleştiriyoruz. Sonrasında kolun diğer yarısını yani dışa bakan kısmını ikinci sırada gene gövde ile birlikte örüyoruz. Bu şekilde kol dikiş olmadan gövdeye birleşmiş oluyor. Birleştirme bitiminde her sırada keserek küçültüyoruz. Kesme işlemini ilmek almadan örerek yapıyoruz. Bir ilmek örmeyip diğer ilmeğe geçiyorsunuz. Baş kısmı boyun kısmı ile aynı olmak zorundadır. İki boyun birbirine birleşeceği için baş ve gövde boyun aralığı aynı olmalıdır. İkisinin daraltma işlemini de birbirine uygun yapmamız gereklidir. İkisini de birbirine dikerek gövde kısmını örmüş oluyoruz.
Baş kısmına ekleyeceğimiz kulakları da ayak başladığımız gibi yapıyoruz fakat arttırma işlemini 4 sırada bitiriyoruz ki kulaklar biraz daha dar olsunlar. Kulakları da gene biz iki renkte ördük ve 9 sıra açık renkten 9 sırada üstteki renkten örgü yapıyoruz ve iki kulağı da bitirdikten sonra başın iki yanından dikiyoruz.
Gözleri biz yapıştırma göz kullanarak yaptık siz isterseniz vidalı göz de kullanabilirsiniz. İşleyerek de göz yaparsanız çok güzel olacaktır. Ağız, burun ve kaşları da işledikten sonra örgü oyuncak köpek yapımını bitirmiş oluyoruz. İsterseniz oyuncak köpeğimize siz değişik kıyafetler, şapka, atkı gibi aksesuarlarda örebilirsiniz.
oyuncak köpek

Örgü Oyuncak Karınca Yapımı dikkatinizi çekebilecek yazılarımızdandır.

Hiç yorum yok