Örgü Oyuncak Karınca Yapımı - kadinvsaglik.com

Örgü Oyuncak Karınca Yapımı


Örgü Oyuncak Yapımı

 

Örgü Oyuncak Yapımı


Bu şirin karıncamızın yapımına kolları ve bacaklarını yaparak başlıyoruz.

Örgü Oyuncak Karınca Yapımı

Örgü Kol yapımı

Öncelikle karıncamızın ten rengini belirleyelim ve belirlediğimiz ten rengi ile başlayalım. Sihirli halka ile başladığımız kolumuzu 8 ilmek başlıyoruz. 2. sırada 16 ilmek olacak şekilde her ilmeğe 2 adet batıyoruz. 16 ilmek olan kolumuzu 4 sıra ten rengi ile örüp kazak rengimizle devam ediyoruz. Kol boyu 15 sıra olunca bitiriyoruz.

Örgü Oyuncak Karınca Yapımı

Örgü Bacak yapımı

Bacak yapımına karıncamızın ayakkabısını yapmakla başlıyoruz. Biz kırmızı kullandık sizler istediğiniz renkte ayakkabı yapabilirsiniz. Ayakkabı yaparken 8 ilmek çekiyoruz ve bu ilmeğin iki taraflı örüyoruz. Oval bir şekil alan ayakkabı tabanımızı bu şekilde 3 sıra örüyoruz ve her sırada baş kısmından 2 şer tane arttırıyoruz. Ayakkabımızın taban kısmı bittiğinde hiç arttırmadan kenar kısmını 2 sıra örüyoruz. Üst kısmı için bu oval ayakkabının ön kısmını birbirine bir iki ilmekle ötüyoruz. Ördüğümüz ayakkabımızdan tekrar ten rengini ekleyerek bacak kısmını örmeye başlıyoruz. Bacak boyunun da 15 sıra olması yeterli olacaktır.

 Örgü Oyuncak Karınca Yapımı

Örgü Baş yapımı

Baş yaparken diğer bebeklerimizin başını yaptığımız gibi sihirli halka ile başlayıp 6 ilmek yapıyoruz. Baş yaparken çoğalttığımız gibi  35 ilmek olana kadar çoğaltıyoruz. Gözlerini yapıştırma göz yaparak silikon yardımı ile yapıştırıyoruz. Ağzını ve kaşlarını iğne iplik yardımı ile işliyoruz.

 Örgü Oyuncak Karınca  yapımı

Boynuzlarının yapımı

6 ilmek yapıp 4 sıra örerek 4 ilmeğe düşürüyoruz. 10 sıra kadar 4 ilmeğe düşürdüğümüz boynuzlarımızı örüyoruz. 2 adet ördüğümüz boynuzumuzun içine kulak temizleme çubuğu koyarak baş kısma dikiyoruz. Çubukların fazlasını keselim ve baş kısma doğru hafifçe eğerek şekil veriyoruz.

Gövdenin yapımı

Gövde kısmına karıncamızın alt kısmı daha sivri olduğu için baştaki gibi çok arttırmıyoruz. Daha az arttırarak ördüğümüz alt kısma bacakları da ekleyerek devam ediyoruz. Kazak rengimizi tekrar ekleyerek devam ediyoruz. Kolları da ekleyerek boynunu yapabilmek için keserek küçültüyoruz. Bir iki sırada ördüğümüz boynu kesiyoruz. Baş kısmını da dikerek karıncamızı tamamlıyoruz.

 Örgü Oyuncak Karınca Yapımı

Çanta ve papyon yapımı

Çantamızı 8 zincir üzerine iki taraftan sık iğne yaparak örüyoruz. 12 sıra örmek yeterli olacaktır. Çantanın tek tarafından örerek çantamızın kapak kısmını da örüyoruz. İki tarafından yapacağımız zincirlerle çantamızın kollarını da yapıyoruz.

Papyon yapmak için  5 zincir çekiyoruz ve 10 sıra düz örüyoruz. Tam ortadan ipi sararak sıkıyoruz ve boyna dikiyoruz.
 

Örgü Oyuncak Kardan Adam Yapımı bir önceki oyuncak yapımını anlattığımız yazımızdır. Detayları ile nasıl yapıldığını anlattığımız oyuncak yapımı konularımız dikkatinizi çekebilir.

Hiç yorum yok