Japon Dizileri - kadinvsaglik.com

Japon Dizileri

Japon Okul Dizileri

Japon dizileri çok büyük ilgi gören diziler arasındadır. Uzak doğu dizi kültürü özellikle gençler arasında çok sevilmektedir. Anime kültürünün doğması ile daha fazla ilgi gören uzak doğu dizileri arasında Japon dizilerinin yeri farklıdır. Japonya'nın fazla sayıda ilgi gören dizisi vardır. Önceleri karatenin ve dövüş sporlarının hakim olduğu Japon dizi kültüründe şimdilerde Japon okul dizileri öncelikli olarak çevrilmektedir. Japon okul dizileri ülkemizde de çok beğenilerek seyredilen diziler arasındadır.

 

Japon Dizileri

Sizler için Japon okul dizilerinden bir kaç tanesini seçtik ve konuları ile anlatmaya çalıştık. En iyi Japon dizilerini ve gençlerin en çok seyretmek istediği Japon gençlik dizilerini seçmeye gayret ettik. Japon kültürünü de anlatan dizilerde gençlerin hayat tarzı, düşünceleri, hayattan beklentiler verilmektedir. Japon dizilerin konuları daha çok komedi tarzında işlenerek daha eğlenceli haldedir. Japon dizilerinden seçtiğimiz örneklerimizi beğeneceğinizi umuyoruz.


Tatta Hitotsu no Koi

japon dizileri
2006
Türü: Gençlik dizisi, Romantik, Dram
Bölüm Sayısı: 10
Tatta Hitotsu no Koi Konusu
Japon dizilerinin en tanınmışlarından olan dizimizin konusunda Hiroto Kanzaki adlı genç babası öldükten sonra annesine ve hasta kardeşine bakmak zorunda kalır. Babasından kalan bir gemi bakım atölyesini işletmeye çalışmaktadır. Nao Tsukioka ise çok zengin bir ailenin şımarık yetişmiş kızıdır. Her istediği olan bu genç kızın babası bir mücevher satıcısıdır. Doğduğu günden beri çok zengin bir hayat süren genç kızla fakirlik içerisinde bulunan gencin hayatları bir gün kesişir ve birbirlerine aşık olurlar. Aralarındaki sosyal sınıf farkı ve yaşan tarzları birlikte olmalarına engel olabilecek midir. Tam bir yeşil çam havasında zengin kız fakir oğlan hikayesi olan dizi romantik sahneleri ile çok güzel bir gençlik dizisidir. Japon okul dizileri arasında çok beğenilenlerdendir.


Hana Yori Dango

Hana Yori Dango
2005
Türü: Gençlik dizisi, Komedi, Romantik, Dram
Bölüm Sayısı: 1. Sezon 9, 2. Sezon 11
Hana Yori Dango Konusu
Orta sınıf bir ailenin kızı olan Makino Tsukushi ailesinin kendilerini zorlayarak verdiği zengin çocuklarının gittiği Eitoku Koleji'ne yazılır. Ailesi statülerini yükseltmek, daha geniş imkanlara sahip olmak amacı ile kızlarını bu okula göndermek istemektedirler. Bu okulun öğrencileri ise zengin, şımarık ve kendilerinden başkasını düşünmeyen gençlerden oluşmaktadır. Makino okulda bir arkadaş edinir ama okulda F4 diye adlandırılan bir çete vardır. Bu çete kendilerine çiçek dörtlüsü demektedir ve istemedikleri kişileri okuldan attırırlar. Makino'nun arkadaşı bir gün bu dörtlüden birinin üzerine yemek döker ve onlarda Makino'ya düşman olurlar. Bu olay üzerine F4 Makinonun dolabının üzerine bir kırmızı kart yapıştırır. Bu kartın anlamı bu kişinin okuldan atılması için her kez elinden geleni yapacak, biz bu kişiyi okulda istemiyoruz demektir. Makino çok zor günler yaşamaya başlar ve bu durum karşısında o da bu çete ile savaşacaktır. Onların yaptıkları karşısında sessiz durmayan genç kızın tutumu bu dörtlüden bazılarının hoşuna gitmeye başlamıştır. Japon okul dizileri arasında en bilinenlerdendir ve Japon dizileri arasında bir çok ülkede gösterilen en beğenilen dizilerindendir.


Future Diary: Another World

Future Diary: Another World
2012
Türü: Gençlik, Okul,
Bölüm Sayısı: 11
Future Diary: Another World Konusu
Future Diary: Another World adlı dizinin anime seriside bulunmaktadır. Hoshino Arata üniversite öğrencisi bir gençtir. Okuyarak ve çalışarak bir yere gelemeyeceğini düşünmektedir. Hoshino Arata bir gün cep telefonunda gelecek günlüğü adlı bir program bulur. Bu programa gelen mesajlar gelecekteki olayları haber vermektedir. Çok ilginç olaylar yaşanmaktadır. Gelecekten haber veren bu günlük aslında bir ölüm kalım savaşı haline gelmektedir. Gerilim ve macera dolu olan bu dizi çok ilgi çeken Japon dizileri arasındadır. Japon okul dizileri arasında çok sevilen dizilerdendir.



Gokusen

Gokusen
2002
Türü: Okul, Gençlik, Macera, Dram, Romantik
Bölüm Sayısı: 12
Gokusen Konusu
Kumiko Yamaguchi öğretmen olma hayali olan genç ve güzel bir genç kızdır. Anne ve babası ölmüş dedesinin himayesindedir. Dedesi bu isteğine olumlu bakmaktadır. Fakat Kumiko'nun dedesi Yakuza patronudur. Bu çok önemlidir ve o öldükten sonra başa geçmesi gereken kişi de Kumiko'dur. Öğretmen olma hayali olan genç kızın başa geçmesini ondan çok hoşlanan genç bir adam olan yakını da istemektedir. Kumiko iki seçenek arasında kalmış ve ne yapacağını bilemez haldedir. Bir gençlik dizisi olan bu Japon dizisi, en iyi Japon okul dizileri arasındadır. Japon dizileri önerimizde en çok istek alan diziler arasındadır.

Orange Days

Orange Days
2004
Türü: Okul dizisi, Gençlik dizisi
Bölüm Sayısı: 11
Orange Days Konusu
Naho Takamiya bir gün bir mektup alır. Bu mektup tamamen hayatını değiştirmektedir. Bu mektup kendisinden ve 10 yıl sonrasından gelmektedir. Bu mektup da Naho'nun pişmanlıkları yazmaktadır. Bu mektupta sınıflarına yeni gelen Kakeru Naruse isimli bir öğrenciden bahsettiğini görmektedir. İşin ilginci mektubu okudukça gün ve gün olaylar aynı şekilde geçmektedir. Sınıflarına yeni gelen Kakeru'ya çok yer vermekte ve yaptığı hataları yapmamasını istemektedir. Bu mektup hayatını tamamen değiştirmektedir ve yaptığı hataları acaba gene yapacak mıdır. Dizi ilgi çeken konusu ile en iyi Japon dizileri arasında yer almaktadır. Gençlerin çok ilgisini çeken dizi çok fazla seyredilen Japon okul dizileri arasındadır.

Forty Nine

Forty Nine
2014
Türü: Japaon Okul dizileri, Gençlik Dizisi
Bölüm Sayısı: 11
Forty Nine Konusu
Japon dizileri arasında çok ilginç bir konu üzerine kurgulanan dizide öldükten sonra 49 gün başka bir bedende yaşam bulma şansı verilen bir baba anlatılmaktadır. Oğlu babasının yanına annesinin boşanma kağıtlarını imzalatmak üzere gelir. Dönüş yolunda kaza geçirirler ve baba oğlunun hayatını kurtarmak adına ölür. Fakat oğlunun bedeninde hayat bulduğunu görmektedir. Ailesinin kendisi hakkında yanlış düşündüğünü kendisini tanımadığını görmektedir. Oğlu ise içe kapanık sessiz bir çocuktur. Hayatlarında ters giden olayları değiştirmek adına tam 49 günü vardır. Oğlunun bedeninde liseye giden baba oğlunun okulda çok ezik bir çocuk olduğunu görür. Oğlunu kızların peşinden koşan havalı bir basketbolcu yapabilecek midir. Oğlunun evde sorumluluk sahibi bir birey haline getirebilecek miydi? Okul arkadaşlarının yardımı ile çok eğlenceli sahnelerin geçtiği tam bir Japon gençlik dizisi olan dizimiz Japon dizileri arasında çok seyredilen diziler arasındadır. Japon okul dizileri listesinde de en başarılı dizilerdendir.


Shitsuren Chocolatier

Shitsuren Chocolatier
2014
Türü: Gençlik
Bölüm Sayısı:10
Heartbroken Chocolatier Konusu
Çikolatacının hayatını anlatan değişik konuya sahip Japon dizilerinden biridir. Fransa'ya en iyi çikolataları yapmak üzere eğitime giden genç bir adamın hayatı anlatılmaktadır. Fransa'da okula gider ve orada en iyi çikolataları yapmayı öğrenen gencimiz yanında çok sevdiği bir arkadaşı ile geri gelir. Kendilerine bir çikolata dükkanı açarlar. Eğitim almaya gitmeden önce sevdiği kız dükkanın açılmasından sonra yanına gelir ve ona düğünü için tatlı siparişinde bulunur. Yanında getirdiği arkadaşı da gencin kız kardeşine tek taraflı aşık olmuştur. Gencimiz aslında Fransa dönüşünde kendinden emin, karizması artmış şekilde gelmektedir. Dükkanda çalışan bir genç kız da ona aşıktır. Aslında dizi tek taraflı aşkları anlatan Japon gençlik dizileri arasındadır.


Mei-chan no Shitsuji ( Mei-chan'ın Kahyası)

Mei-chan no Shitsuji ( Mei-chan'ın Kahyası)
2009
Türü: Okul Dizisi, Romantik, Komedi
Bölüm Sayısı:10
Mei-chan no Shitsuji ( Mei-chan'ın Kahyası) Konusu
Tam bir Japon okul dizisi olan bu dizi çok ilginç konusu ile çok seyredilen Japon dizileri arasındadır. Gençlerin çok sevdiği dizi konusunda annesi ve babası öldükten sonra çok zengin olan dedesinin yanına yerleşen kızımızı dedesi özel bir okula göndermektedir. Okul kız okuludur ve her kızın yanında bir yardımcı bulunmaktadır. Çok yakışıklı olan bu kahyalar kızların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere görevlendirilmişlerdir. Aralarında bir aşk ve ilişkin kurulması kesinlikle yasaktır. Mei-chan yanında kahyası ile birlikte okula alışma sürecindedir ve dedesinin servetine talip başkaları da vardır. Çok eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu dizi en iyi Japon dizileri arasındadır. Okul konulu japon okul dizileri arasında çok beğenilen diziler arasındadır.


Yasuko to Kenji

Yasuko to Kenji
2008
Türü: Gençlik Dizisi, Komedi, Romantik
Bölüm Sayısı: 10
Yasuko to Kenji Konusu
Japon dizileri önerilemizde bu dizinin ayrı bir önemi vardır. Bir çok kişi tarafından istek alan dizi, ayrıca bir çok ülke televizyonunda da verilmiş Japon dizilerindendir. Japonların Yankee kültürü diye bilinen serserilik kültürünü anlatan dizi tam bir motosiklet çete kavgalarını anlatmaktadır. Motosiklet çetesi üyesi olan gencimiz anne ve babası öldükten sonra kardeşine bakmak zorunda kalır. Doğru düzgün bir işe girmek için çaba gösterirken yeteneklerinin farkına varır. Mangaka yazmakta oldukça iyi olduğunun farkına varır. Sakuraba Reika adını kullanarak bir kadın mangaka yazarı gibi yazılar yazmaya başlar. Mangaka Japonya'da çizgi roman sanatçıları anlamına gelir. İnsanlar bu yazıların gerçekten bir kadın yazar tarafından yazıldığına inanmaktadır. Gencimizin kız kardeşi de bir çocuğa aşık olur ve o çocuğun ablası da çok şirin bir çiçekçi işletmektedir. Aslında çiçekçi olan ablada eski bir motosiklet çetesi üyesidir ve bu iki benzerlik gençleri birbirine yaklaştırmaktadır. Çok ilginç sahnelerin olduğu tam bir gençlik dizisi olan bu dizi motosiklet tutkunlarının çok severek izledikleri dizilerin başında gelmektedir. Asi ruhları ile motosikletçilerin kavgalarını değişik konular ile bizlere vermektedir. En iyi Japon dizileri arasında çok sevilen diziler arasındadır. Gençlik ve Japon okul dizileri arasında yer alan dizi çok beğenilmektedir.

2 yorum:


  1. Japon dizileri ve hint dizileri şu sıralar birçok insan tarafından izleniyor. Bunlardan biri de benim anneannem ve halam. Çok seviyorlar dizi seyretmeyi. :) Güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekür ederiz. Gerçekten çok ilgi görüyor ve çok seveni var.

      Sil