Bebeklerde Pişik Zeytinyağı, Kullanımı ve Faydaları - kadinvsaglik.com

Bebeklerde Pişik Zeytinyağı, Kullanımı ve Faydaları

zeytinyağı pişiğe iyi gelirmi

Bebeklerde Pişik Zeytinyağı

Bebeklerde özellikle pişik oluşumu çok dikkat edilmesi gereken çok önemli bir sorundur. Bebek cildi hassa olduğu için çok çabuk pişik olmaktadır. Bebek kakasında olan asitler, bakteri ve mikroplar bebeğin derisine işlemekte ve burada pişik oluşturmaktadır. Pişik önlemek için zeytinyağı kullanmak çok etkili bir tedavi aracıdır. Kullanacağınız zeytinyağı işlem görmemiş hakiki zeytinyağı olmalıdır. Marketlerde satılan zeytinyağları işlem görmüş ve yemekler için uygundur. Bebeğimizin cildine süreceğimiz zeytinyağı işlem görmemiş ve hakiki olmalıdır.

Zeytinyağı Pişiğe İyi Gelirmi

Zeytinyağının içerisinde inflamatuar özelliği ile bebeğin cildindeki kaşıntı hissini almaktadır. Aynı zamanda ciltteki tahrişi de tedavisine yardımcı olmaktadır. Zeytinyağı antimikrobiyel yağlardandır ve mikrop oluşumlarını gidermekte kullanılabilmektedir. Deri üzerine sürülen yağ bebeğin cilt dokusuna girerek cildini beslemektedir. Zeytinyağının direk cilde uygulanması bebeğin hassas cildi için çok faydalıdır. Bebeklerde pişiğe zeytinyağı çok iyi gelmektedir ve piyasada satılan pişik kremlerinin yanında evde de uygulayabileceğiniz doğal bir pişik kremidir. Bebeğin derisinde oluşan pişiğin iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Sadece pişik için değil isilik tedavisinde de zeytinyağı kullanmak çok faydalıdır. Vazelin pişik tedavisinin de bebek pişiklerinde çok önemli iyileştirici etkisi vardır.
Bebeklerde Pişik Zeytinyağı

Pişiğe Zeytinyağı

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı içme suyu
Bu karışımı çok iyi bir şekilde çırpmak gereklidir. İyice çırpılan bu karışım beyaz süt kıvamına gelmektedir.  Bu karışım yanıklara da çok iyi gelmektedir. Uygulayacağınız su musluk suyu değil klorsuz içme suyu olmalıdır. Bebeğin bezini çıkarıp attıktan sonra bebeğinizin poposunu güzelce yıkayalım. Ellerinizi de güzelce yıkayınız ve bebeğinizin poposunu zeytin yağını sürerek masaj yapar gibi yedirin. Bebeklerin tüm vücuduna da sürebileceğiniz zeytin yağı bebeğinizin derisini besler ve nemlendirir.

Hiç yorum yok