Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir - kadinvsaglik.com

Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir

Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir

Yaz aylarında kadınların ayakkabıyı özellikle çorapsız giymesi sonucu ayakkabı vurması bol miktarda yaşanmaktadır. Yeni alınan ayakkabılar genelde derilerinin sertliği nedeni ile ayakları yara yapmaktadır.  Ayakkabılar ayak şeklini almadıkları için vurmaktadırlar. Şık ayakkabılar genelde uzun topuklu ve sivri burunlu ayakkabı modelleridir. Kadınların çoğu ayakkabı alır iken rahatlığına değil şıklığına ve modeline bakarak ayakkabı alırlar. Ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz adlı makalemizde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları sizler için belirttik.
Ayakkabı vurması nasıl önlenir? Ayakkabı vurması nasıl engellenir? Ayakkabı vurması nasıl geçer işte formülleri
Ayakkabı numaranızı mutlaka kendi numaranızda alın ve ayağınıza daha ilk giyerken sıkan ayakkabıyı sakın almayın. Açılır diye umut edilerek alınan ayakkabılar genelde açılmazlar.
Ayakkabı Vurması Nasıl Önlenir

Ayakkabı Vurması Nasıl Engellenir

Öncelikle ayakkabı vurması genelde yeni ayakkabılar alındığı zaman yaşandığı için yeni aldığınız ayakkabılarınızı evde ayak şeklini alana kadar giymelisiniz. Yeni alınan ayakkabı alındığı gün giyilir dışarı çıkılır ise mutlaka ayağınızı vuracaktır. Bu yüzden de yeni alınan ayakkabılar ince çorapla giyilmelidir ve mümkünse yeni alınan ayakkabı evde açılana kadar giymeden dışarıda kullanılmamalıdır.
Genelde düğün ve özel gece ayakkabıları daha uzun topuklu ve az giyildikleri için ayaklarınızı vurmaktadır. Eğer ayakkabınız deri ise bu tür ayakkabıları vazelin sürerek dolapta bekletmek derinin sertleşmesini engelleyecektir.
İlk kullanılan ayakkabılar çorapsız giyilecekse mutlaka ayaklarınıza pudra sürün. Ayakkabının içerisine de bir miktar pudra dökerseniz ayaklarınız hem terlemez, hemde ayakkabının vurması engellenmiş olur.
Ayakkabı vurması engelleyici tabanlıklardan alın ve ayakkabınızı bu şekilde giyerseniz ayaklarınızın arka kısımdan vurulmasını engellemiş olursunuz.
Ayakkabılarınızı bir gece kalıpta bekletmek çok yararlıdır.
Ayakkabının esnemesi için nemli ortamda durması gereklidir. Özellikle vazelin sürülen ayakkabının içerisine bir miktar ıslak gazete kağıdı koyup bir gece beklerse ayakkabınız esneyecektir.
Ayakkabı içerisine badem yağı yada zeytin yağı sürmekte derinin yumuşamasına yardımcı olacaktır.
Ayakkabılarınızı yağladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletmek de bir diğer yöntemdir.

Ayakkabı Vazelin

Vazelin özellikle deri ayakkabıların içine ve dışına sürülür ise ayakkabının derisini yumuşatmaktadır. Ayakkabı evde bu şekilde bir gün beker ise deri yumuşar. Vazelin sürülen ayakkabı evde giyilir ise ayaklarınızın şeklini alması çok daha kolay olur.
Ayakkabı yeni alındığında eğer dışarıda giyecekseniz mutlaka ayaklarınıza vazelin sürerek giyerseniz ayaklarınızı ayakkabı vurmasından korursunuz.
Düğün, nişan gibi özel günler için alınan ayakkabılar dolaba içerisine vazelin sürülerek kaldırılmalıdır. 
Ayakkabı Vurması Nasıl Geçer

Ayakkabı Vurması Nasıl Geçer

  • Ayakkabı vurması yaşayan kişilerin ayaklarının vurulan yerinde su toplaması gibi bir yara oluşmaktadır. Deri ile doku arası su toplar yada bazen deri kendini atarak kalkar. Bu derideki suyun bir an önce kuruması gereklidir. Ayakkabı vurmasında ayağa vazelin sürmek çok etkilidir. Antiseptikte olan vazelin ayakkabı vurmasında çok faydalıdır.
  • Ayakkabı vurması için üretilen  silikon tabanlıklar alın ve ayaklarınızı bu şekilde korumuş olursunuz.
  • Ayakkabı vurmasına mutlaka ayakkabı giymeden önce yara bandı yapıştırarak giymelisiniz. Yoksa yara iyileşmez ve acınız çok daha şiddetli olur.
  • Ayağınızı vuran ayakkabıyı, ayağınız iyileşene kadar giymemeye özen gösterin.
  • Hindistan cevizi yağı ayakkabı vurması yaşanan yara üzerine sürülür ise yara çok az sürede iyileşir. Hindistan cevizi yağında Nemlendirici ve anti-inflamatuar özellikleri olması sebebi ile yara tedavisinde çok etkilidir. 
  • Bir çay kaşığı kafur ve hindistan cevizi yağını karıştırıp yaraya sürerseniz yara çok kısa sürede iyileşecektir.
  • Yaraya vicks sürmekte aynı etkiyi yapmakta çok faydalıdır. Vicks içeriğinde de kafur ve hindistan cevizi yağı bulunduğu için yara bu özellikler ile çok kısa sürede iyileşme göstermektedir.
  • Bal ayakkabı vurması evde tedavi yollarından biridir. Ayakkabının vuran kısmına bir miktar bal sürerseniz balın iyileştirici etkisi ile yara çok kısa sürede iyileşecektir.
  • 1 yemek kaşığı pirinç ununu biraz su ile maske kıvamında karıştırın ve bu maskeyi yara üzerine sürerek yaranın kurumasını sağlamış olursunuz. 15 dakika kadar bekleyen maskeyi ılık su ile yıkayabilirsiniz.
  • Aloe vera bitkisinin jeli ayakkabı vurmasını evde geçirmenin bir başka yoludur. Bu jelin iyileştirici etkisi çok fazladır.
  • Yaraya buz uygulaması yapılır ise iltihabın yayılmasını engellenir ve yaranın ağrısı hafiflemiş olur.
  • Aspirinin iyice toz hale getirin ve bir kaç damla su ile karıştırarak yara üzerine sarın. Bir kaç seferden sonra yaranın iyileştiğini göreceksiniz.

Hiç yorum yok