Kaktüs Meyvesi Faydaları - kadinvsaglik.com

Kaktüs Meyvesi Faydaları

Kaktüs Meyvesi Faydaları

Kaktüs Meyvesi Nedir

Kaktüs meyvesi yada dikenli incir isimleri ile bilinmekte olan meyve, Frenk İnciri, Hint inciri, Mısır inciri, Babutsa, Dikenli incir, Kilis inciri, Pabuç inciri, Kürek yemişi, Kaynana dili  gibi bir çok isimle anılmaktadır. Kaktüs meyvesinin faydaları nelerdir? kaktüs meyvesi nedir? Dikenli incir genelde Akdeniz ve Ege bölgesinde yetişen sıcağı seven bir bitki türüdür. Yol kenarlarında yetişen frenk inciri bölge halkı tarafından toplanarak satılır ve bölgenin halkına geçim sağlamaktadır. Kaktüs ağacında yetişen ve kaktüs meyvesi olan bu meyve çeşidi çok büyük bir şifa kaynağıdır. Çok bulunmayan bu meyve bir çok derdin ilacıdır. Adana ilimizde Cennet meyvesi adı ile bilinen meyve C vitamini açısından çok zengin ve içeriğindeki vitamin ve mineraller ile çok faydalıdır. Sarı, tutuncu ve kırmızı renklerde olan bu meyve Adana, Antalya ve Mersin illerimizde çok sayıda yetişmektedir. Üzerinde dikenleri olan ve elle değildiğinde ele batan dikenleri yüzünden toplaması zor olan bir meyvedir. Hasadı zor olan bu meyve kurak ve sıcak yeri sever ve kaktüs çeşidi olduğundan susuzluğa dayanıklıdır.

Dikenli İncirin Faydaları

Kaktüs Meyvesi Faydaları

Kaktüs meyvesi olan bu meyvenin faydaları o kadar çoktur ve eşsizdir ki ona 'Cennet Meyvesi' denilmektedir. Doğada yetişen bu meyve içinde hiç bir hormon takviyesi yoktur. Bu yüzdende yüzde yüz doğaldır ve tamamen organik kalabilmeyi başaran nadide bitkilerdendir. Protein, potasyum, kalsiyum, A vitamini, C vitamini açısından çok zengindir. Kaktüs meyvesi faydalarından yararlanılabilmek için reçel yapılarak da saklanmaktadır. Sizler için yazdığımız Kaktüs meyvesi reçeli makalemizde reçelinin yapımını bulabilirsiniz.
Kaktüs meyvesi  faydaları sonsuz mucizevi bir nimettir. Kanserden tutun neredeyse bütün hastalıklara iyi gelmektedir. Dikenler içerisinde yetişen bu meyvenin fayda sağlamadığı bir hastalık yok gibidir. Özellikle dermansız olan hastalıklarda ek tedavi olarak kullanılmaktadır. Faydalarını ne kadar saysak bitiremeyeceğimiz bu mucizevi meyveyi nereden bulursanız almaya ve yemeye özen göstermelisinin.
Dikenli İncirin Cilde Faydaları

Dikenli İncirin Cilde Faydaları

Dikenli incirin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bilinen ve bilinmeyen bir çok derdin dermanı olan incir özellikle günümüzde bazı kozmetik ürünleri içerisinde kullanılmaktadır. Kırışık giderici ve hücre yenileyici özelliği olduğu bilinen bu meyve ile yapılan kırışık kremleri çok etkilidir. Eski çağlardan bu yana meyvesi soyulur ve suyu ile yüz silinir ise yüzdeki lekelenmeler giderilir. Sivilce oluşumları giderilir ve özellikle kırışıklıkların giderilmesinde çok etkilidir. Yara tedavisinde de kullanılan Frenk inciri çok etkili bir yara iyileştiricidir. Yanık yaralarında ve iltihaplı her yaranın tedavisinde kullanılan dikenli incir cildi yeniler ve cilde güzellik ve parlaklık verir. Kabukları soyulduğunda o kabukların içi ile yüz silindiğinde hamilelikten kalma lekeler bile giderilmektedir. Çok etkili bir cilt bakımı yapan bu meyve özellikle kırışık önleyici ve cilt yenileyici olduğu için kozmetik alanında çok kullanılır. Egzama, mantar, sedef gibi bir çok deri hastalığı için kullanılır.
Dikenli İncir Kanser Tedavisinde Kullanılır
Kaktüs inciri bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve özellikle kanser hastalarının kemoterapi aldığı dönemde çok yemesi gereken bir ilaç niteliğindedir. Kanser hastalığının ilerlememesini sağlayan bu meyve düzenli şekilde yenir ise kanser oluşumuna neden olan hücrelerin çoğalmasını engellemektedir. Kanser evrelerinde tedavi amaçlı verilen bu meyvenin şifası çok fazladır.
Kaktüs Meyvesi Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir
Bol C vitamini içeren bu meyve bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve içeriğindeki vitamin ve mineraller ile eşsiz şifalara sahiptir. Hastalıklarla mücadelede yardımcı olan dikenli incirin faydaları o kadar çoktur ki ona 'Cennet Meyvesi' denilmektedir.
Şekeri Düşürmekte Çok Etkilidir
Kaktüs inciri şeker hastalıklarında çok faydalıdır. Şekeri düşürdüğü bilinen bu meyve şeker hastalığı tedavisinde çok etkilidir. Özellikle meyvenin çiçekleri kaynatılarak içildiğinde şekeri düşürmektedir.
kaktüs meyvesi faydaları

Dikenli İncir Kilo Verdirir mi?
Kaktüs incirinin faydaları arasında çok hızlı kilo verdirmekte vardır. Yendiğinde insana tokluk hissi veren meyve sayesinde çok hızlı kilo verirsiniz. Çok etkili bir yağ yakıcı olan hint inciri vücut yağlarını hızla yakar ve hızlı kilo vermenizi sağlar. Bağırsakların çalışmasını hızlandıran meyve aynı zamanda da metabolizmayı hızlandırarak çok hızlı kilo vermenizi sağlamaktadır. Frenk incirinin 100 gramında 16 kalori gibi çok düşük bir kalori vardır. Susuzluğu giderdiği gibi insanı tok tutma özelliğine sahiptir.
Kolesterolü Düşürmekte Etkilidir
Çok hızlı yağ yakma özelliği olduğundan kandaki yağı da yakar ve özellikle kolesterolü düşürür. Kanı temizleme görevi özelliği olan  kaktüs inciri etkili bir damar onarıcıdır. Karaciğerleri temizler ve özellikle karaciğerin dostudur. Karaciğer yağlanmasını da etkili bir şekilde yok eder.
Kanı Temizler Damarları Onarır
Kanı temizler ve damarları onardığı için özellikle kalp hastaları için çok etkili bir ilaçtır. Ciddi bir şekilde kan temizliği yapan meyve sayesinde tüm damar içi oluşumları da temizlenmiş olur. Damar tıkanıklıkları tedavi edilir ve damar duvarlarındaki tahribatlar tedavi edilir.
Kemik Erimesini Önler
İçerisinde çok fazla miktarda kalsiyum olan  dikenli incir sayesinde kemik erimesi önlenmiş olur. Özellikle çocukların ve kemik erimesi şikayeti olan yaşlıların bu meyvenin şifasından faydalanmaları gereklidir. Dikenli incir aynı zamanda dişleri de güçlendiren çok faydalı bir meyvedir.
Dikenli İncir Bağırsakları Çalıştırır
Bağırsakların çalışmasını sağlayan bu meyve sayesinde kabızlık şikayetinden de kurtulursunuz. Metabolizmayı hızlandıran meyve bağırsaklar için çok faydalıdır. Bağırsak içerisindeki her türlü yara tedavisi için etkili bir ilaçtır. Sadece bağırsak değil mide için de çok etkili bir ilaçtır.
Kaktüs Meyvesi Mide Ülserini Tedavi Eder
Mide sorunları için çok faydalı olan meyve aç karna sabah akşam yendiğinde mide ülserini tedavi eder ve sindirim sistemindeki tüm iltihaplı yara  oluşumları için çok etkilidir. Özellikle bağırsak ve mide kanseri tedavisinde kullanılır.
İltihaplı Tüm Hastalıkları Tedavi Eder
İltihap kurutucu etkisi olan mısır inciri tüm iltihaplı yara ve hastalıkları tedavi eder. Özellikle romatizma tedavisinde çok etkili bir tedavi edicidir. Romatizma özellikle de iltihaplı romatizmada kullanılan dikenli incir çok etkili bir ilaçtır. Faydalarından bir kaçını saydığımız dikenli incir neredeyse tüm hastalıkları iyileştirmektedir.
Böbrek Taşlarını Düşürüyor
Kaktüs ağacının meyve vermeden önce açan çiçeği demlenerek içildiğinde böbrek taşlarını düşürmektedir.  Sicilya ve bir çok ülke bu meyve, çiçeği ve yapraklarını ilaç sektöründe kullanmaktadır. Faydaları tartışılmayacak kadar çok olan meyve, çiçeği ve yaprakları iltihaplı yaraların iyileştirmektedir.
Meksika halkı çok uzun yıllardır iltihaplı yara tedavisinde, ülserde ve diyabette bu meyveyi kullanmaktadır. Özellikle Meksika da bu meyve dikilerek ilaç sektöründe kullanılmak üzere yetiştirilmektedir.
Amerika halkı yerlileri ise bu meyveyi uzun yıllar önce keşfetmiş ve yara ve yanık tedavisinde kullanmışlardır.

Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir

Kaktüs Meyvesi Nasıl Yenir 

Dikenli incir meyvesi üzerinde dikenleri bulunduğu için ele batarak canınızı yakabilir. Bu yüzden meyveyi su içerisine atarız ve bekletiriz. Elimize eldiven takarak kabuklarını soyarak yeriz. Kabukları cilt için çok faydalı olan meyve isteniz ise suyu sıkılarak da içilebilmektedir. Meyvenin içerisinde çekirdekleri olduğu için bu çekirdekleri ayıklamadan yutmanız çok faydalıdır. Çekirdekler küçüktür ve çiğnendiğinde bile ezilemez. Çekirdeklerinin de şifasının çok olduğu bilinir. Bu yüzden çiğnenerek yutulmalıdır. Kaktüs inciri çok lezzetli ve tatlı bir meyve türüdür. Mısır inciri de denen bu meyve çeşidinin kabukları çok incedir ve hemen soyulur.
Dikenli İncir Nasıl Yetiştirilir

Dikenli İncir Nasıl Yetiştirilir

Dikenli incir bir kaktüs çeşididir ve dalları yassı ve tombuldur. Dalından kırılarak toprağa yarıya kadar sokulur ve kök salması beklenir. Dallarından yetişen bitki uzun sürede büyür ve yemiş vermeye başlar. Sıcak ve kurak iklimi seven bitki bağ, bahçe gibi her yerde yetişebilir. Fidesini alarak bahçenizde mutlaka yetiştirmeniz gereken bir ağaçtır. Bahçesi olmayanlar için ise evlerinde saksıya dikerek yetiştirmelerini tavsiye ederiz. Balkonlarda bile durabilen dikenli inciri eğer meyve vermesini başarabilirseniz, çocuklarınız ve kendinize için büyük bir iyilik yapmış olursunuz.
Kaktüs Meyvesi Nerelerde Kullanılır

Kaktüs Meyvesi Nerelerde Kullanılır

  • Kaktüs ağacı özellikle üzerinde yetişen bir böcek için üretilmektedir. Bu böcek sayesinde kırmızı boya elde edilir. Böceğin kendi ve larvaları kullanılarak kırmızı karmin maddesi üretilir. Bu boya bir çok gıda ürününde kullanılır. Bunun yanında kozmetikte rujlarda ve allıklarda renklendirici olarak ürünlerin içerisine konur.
  • Kaktüs ağacı peyzaj da çok fazla kullanılmaktadır. Bahçe süslemelerinde en çok tercih edilen ağaçlardandır. Bakıma ihtiyacı yoktur ve sulamak da gerektirmez. Görüntüsü ile göz doldurmaktadır. Bu yüzden de bahçe süslemelerinde çok kullanılır.
  • Kaktüs meyvesi kozmetik alanında bir çok kremin, şampuanın ve bakım kremlerinin içerisinde bulunur. Yüksek vitamin değeri ve besleyici ve şifalı yönüyle çok sayıda güzellik kreminin içerisinde yer alır.
  • Kaktüs ağacında yetişen böcek ve larvalarından kırmızı karmin maddesi üretildiği için en çok bu boyayı elde edebilmek için dikilir.

11 yorum:

  1. Ne nimetler var.ben hiç duymamışsın.cok büyük faydaları varmış.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Akdeniz, ege bölgesinde çok bulunuyor. Artık büyük şehirlerde de manavlarda satılmaktadır

      Sil
  3. Antalya muğla tarafında çok var tadı elma ile kavun un karışımı gibi tavsiye ederim tanesi 50kurus 1lira gibi satiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru o bölgede çok fazla yetiştirilmekte. Çok şanslısınız bol bol tüketin lütfen

      Sil
  4. Hocam kaç senedir karaciğerlerim rahatsız. Yağlanma da var.bana kaktüsün meyvesini alıp her gün yiyeceksin dediler.siz ne dersiniz.napmaliyim.sizce faydası olur mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali bey öncelikle geçmiş olsun. Karaciğer hastalıkları ciddiye alınması gereken problemlerdir. Mutlaka doktora giderek uygun bir tedavi planlaması yapılması gereklidir. Kaktüs meyvesi karaciğere çok iyi gelir. Size söylenen şey doğrudur. Her gün yemenizde bir sakınca yoktur. Tedavinizin yanında ek olarak yiyebilirsiniz. Doktorunuza da bunu söylemelisiniz. Kullanacağınız ilaçlarla bir etkileşimi olup olmadığına bakılmalıdır. Çok geçmiş olsun.

      Sil
  5. bu meyvenin asıl adı "sabres "ve ilk olarak israilde üretilmiştir .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış bilgi. Bu meyve tamamen doğal bir meyve olup sıcak iklime sahip tüm her yerde doğal olarak kendiliğinden yetişir. İlk vatanı Güney Afrika olarak bilinse de sıcak iklime sahip olan bir çok ülkede yetişmektedir.

      Sil