Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur - kadinvsaglik.com

Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur

Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur

Hamilelikte Yerleşme Kanaması 

Halk arasında üstüne görme de denilen yerleşme kanaması bazı hamileliklerde çok rastlanan bir durumdur. Hamilelikte yerleşme kanaması yaşayan bir çok kadın bu üstüne görme kanamasının ne anlama geldiğini anlamayarak telaşlanır ve acaba bebeğime bir şey mi oluyor diye meraklanmaktadır.


Bazen de gebelikte yerleşme kanaması geçiren kadın adet olduğu düşüncesi ile hamileliğinin farkına varmayabilir. Gerçi bu kanama adet kanaması gibi şiddetli olmasa da her kadında kanamanın olma şiddeti de farklıdır. Bazı kadınlarda hamilelikte yerleşme kanaması hiç anlaşılmadan gelişir iken bazı gebelerde yerleşme kanaması daha fazla olabilmektedir. Üstüne görme dediğimiz yerleşme kanaması nasıl gerçekleşir? Gebelikte yerleşme kanaması Kaçıncı Haftada olur? Hamilelikte yerleşme kanaması kaç gün sürer? Adet kanaması ile yerleşme kanaması arasındaki fark nedir?
Yerleşme kanaması bebeğin rahim içine tutunma çabaları ile rahim duvarına verdiği tahribatla oluşur da denebilmektedir. Döllenen yumurta rahim içerisinde yerleşirken duvara tutunma çabaları ile oradaki kılcal damarlarda tahribat yapar ve bu kanamaya yerleşme kanaması denmektedir. Her kadında yerleşme kanaması faklı miktarlarda olur. Genelde gebelikte yerleşme kanaması gerçekleşen kadınlar bu kanamayı adet kanaması ile karıştırdıkları için çok az adet oldum düşüncesi içerisine girer ve sökülemediklerini sanırlar. Bazı kadınlar sökülemedim düşüncesi ile adet söktürücü ilaçlar, bitkiler ve çaylar kullanırlar ve gebeliklerini riske atarlar. Bu tür ilaç ve adet söktürücü bitkiler rahim içinde kasılmalar gerçekleştirdiğinden gebelik düşük ile sonuçlanır ve anne adayı bunun hiç farkına varmayabilir. Gebelik tedavisi olan bir çok kadın üstüne görme yaşadığında hayal kırıklığına uğrar ve bu kanamayı adet kanaması zannettiği için başarısız bir sonuçla karşılaştığını sanabilmektedir.  Adet kanaması ile yerleşme kanaması arasındaki farkı bilir isek doğru tespitler yapabiliriz.
 

Gebelikte Yerleşme Kanaması Kaçıncı Haftada Olur

Kadınlarda birleşme sonucu yumurta döllenir ve bu döllenme sonucunda yumurta gelişip büyüyebilmek için rahim içerisine iner. Döllenen yumurta rahim içerisine indiğinde gelişebilmek ve burada tutunabilmek için rahim duvarını zorlamaya ve buraya tutunmaya çalışır. Yumurta çapma ve itme hareketleri ile burada kendine tutunacağı yeri hazırlar. Bu hareketler ile tutunurken rahim duvarında tahribatlar yapar ve buradaki kılcal damarlarda kanamalar yaratır. İşte bu kanamalara üstüne görme, hamilelikte yerleşme kanaması denmektedir. Yerleşme kanamasının işleyişi bu şekilde olup tıbbi adı implantasyon kanaması olarak bilinir. Gebelikte yerleşme kanaması yumurtanın döllenmesinden sonra 12 veya 13. gün sonrasında gerçekleşmektedir. Yumurtanın döllenmesinin son adet tarihinden sonraki ikinci haftada olduğu düşünüldüğünde yumurtanın rahim içerisine gelmesi ve üzerine gecen sürede eklendiğinde gebelikte yerleşme kanaması son adet gününden ortalama 4 hafta sonrası gerçekleşmektedir. Adet kanaması ile yerleşme kanamasının karıştırılmasının nedeni de yerleşme kanamasının zamanıdır. Kadınlar yaklaşık adet döneminde gerçekleşen bu kanamayı çoğu zaman adet kanaması zanneder ve hamile olduğunun farkına varmazlar. Bir çok kadın bu kanamayı olduğu için hamileliği ile ilgili şüpheye düşer ve hamileliğine inanmayabilir. Üstüne görme yaşayan kadınların çoğu bu kanamayı adet kanaması zannetse de kesinlikle hamile kalındıktan sonra bir kadında adet kanaması olması mümkün değildir. Hamileliğin başlaması ile birlikte kadınlarda HCG hormonu üremeye başlar ve kadında yumurtlama durur ve böylelikle adet kanamasının olması mümkün olmaz.


Hamilelikte Yerleşme Kanaması Kaç Gün Sürer

Her kadında yerleşme kanaması farklılıklar göstermekte ve yerleşme kanaması bazı kadınlarda hiç hissedilmemektedir. Bazı kadınlarda ise bu kanama tam da adet zamanına denk geldiği için adet kanaması zannedilmektedir. Hamilelikte yerleşme kanamasını % 35 kadar gebe anne gözle görülecek ölçüde yaşamaktadır. Hamilelikte yerleşme kanaması bazı anne adaylarında 3-4 saat sürebilir iken bazı gebelerde yerleşme kanaması 2 gün sürmektedir. Genelde lekelenme şeklinde hafif bir kanama şeklinde olmakta olan yerleşme kanaması her kadında farklı miktarda oluşmaktadır. Adet kanaması kadar şiddetli olmayan bu kanama ile karşılaşan kadınlar genelde sökülemediklerini düşündükleri için adet söktürücü ilaçlar ve adet söktürmekte etkili bitki ve çayları içtiklerinden rahimde kasılmalar gerçekleşmekte ve bebek rahim duvarına tutunamadığı için düşükler gerçekleşmektedir. Bir çok kadın düşük yaptığının da bu şekilde farkına varmamaktadır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hamilelik riski taşıyan her kadının bu tür ilaçları hamilelikten emin olmadığı süre içerisinde kullanmamalıdır. Bu tür adet söktürücü ilaçlar ve çaylar gebelik riski taşıyan her kadın için tehlikelidir. Adet söktürücü ilaçlar hormon içerdiği için gebeliği sonlandırmasa da bebeğe ciddi anlamda zarar vermektedir. Adet Söktürücü İlaç Düşüğe Neden Olurmu adlı makalemizde bu konuyu detayları ile anlattık. Düşük olmasa bile bebeğe ne derece zarar vermektedir mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Yerleşme Kanaması Belirtileri

  • Açık pembe renktedir ve lekelenme şeklinde gerçekleşir.
  • Hamilelik belirtileri ile birlikte gerçekleşir. Mide bulantıları, kusma, baş dönmesi gibi hamilelik belirtileri ile birlikte olur.
  • Hormonları değişen kadında ruh hali değişiklikleri yaşanmaktadır.
  • Hamilelikte yerleşme kanaması geçiren kadında yarım ve şiddetli baş ağrıları gerçekleşebilir.
  • Göğüslerde şişme, hassasiyet ve ağrı hissi olur.
  • Gebelikte yerleşme kanaması ile birlikte kabızlık şikayetlerinde olabilmektedir.

Adet Kanaması İle Yerleşme Kanaması Arasındaki Fark 

  • Yerleşme kanamasında hafif bir huzursuzluk olur iken adet kanaması ağrılı olmaktadır. Yerleşme kanamasında ağrı olmaz.
  • Adet kanaması 3 ile 8 gün civarında sürer iken yerleşme kanaması en az 2 saat en çok ta 2 gün sürmektedir.
  • Adet kanaması kırmızı renkte ve bazen de parça şeklinde olur iken hamilelikte yerleşme kanaması pembe ve lekelenme şeklinde olur.
Hamilelik belirtileri ve yerleşme kanaması aynı zamanda başladığı için hamile olma ihtimalini bu şekilde anlamanız da mümkün olabilir. Her kadında hamilelik belirtileri farklı yaşandığından bu çok belirleyici bir ayrım olmasa da ikisinin de başlama tarihleri aynıdır. Gebelik tedavisi gören çoğu kadın bu kanamayı gördüğünde bunun adet kanaması olduğunu zannederek başarısız bir sonuç aldığını düşünse de hayal kırıklığı yaşamadan önce bundan emin olmak için test yaptırmalıdır. Eğer hamilelik şüpheleriniz var ise ve üstüne görme yaşadı iseniz gebelik testini lekelenme bitiminde yaptırabilirsiniz. Gebelik testini üstüne görme yani lekelenmelerin bitiminde yaptırdığınız da doğru bir sonuç alabilirsiniz. Genelde evde yapılan gebelik testleri hamileliği % 95 oranında doğru tahmin etmektedir. Kan testleri ise gebeliği %99.8 oranında doğru tahmin etme gücüne sahiptirler. Sitemize destek olmak için yorum yapabilirsiniz.

47 yorum:

  1. Ben bu ay adet olmasin sadece bir kaç damla lekeledim.bu ara çok halsizim acaba hamilemiyim.cok da heveslenmem istemiyorum kaç yıldır deniyoruz olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe hanım inşallah hamilesinizdir. Fakat test yaptırmadan bunu anlayabilmemiz mümkün değil. Durumunuz bana da gebelik belirtileri gibi geldi. Lekelenme belkide üstüne görme dediğimiz yerleşme kanaması olabilir. Halsizlikte hamilelik belirtilerindendir. Lütfen test yaptırın. İnsallah hayırlı haberlerinizi alırız.

      Sil
  2. Merhaba ben zülfiye bende bu ay pembemsi kananam oldu adatimede 4 gun varken peçeteye sildigimde adet oloyorum zannetim ama 3 gun gecti bidaha olmadi baş agrim war 2 gün beyaz akintim gelmeye basladi sizce hamilemiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zülfiye hanım gelen pembemsi akıntı yerleşme kanamasına çok benziyor. Diğer belirtiler de hamilelik belirtisi gibi duruyor. Bunu anlamanın en kesin yolu hamilelik testi yaptırmanız. Hemen bir test alın kendiniz yapın, yada doktorunuza giderek test yaptırın. Kesin olarak hamile olup olmadığınızı ancak o zaman anlarız. İnşallah isteğiniz yönünde bir sonuç çıkar.

      Sil
  3. Meralar en son adet tarihim kasımın 22 de aralıkta olmadım ocağın 5de arısız sizisiz 3 4 damla geldi kaffe renginde 3 4 aydr düzenli sekilde oluyordum bu neyin nesi anlamadim bugünle 2 gün olacak ( 6 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorum olmuyo yumurtsliklarim tembelmis ) Inşallah iplatasyon kanamasidir cvp verirseniz sevinirim şimdiden tskkrlr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleşme kanaması gibi duruyor. Fakat yerleşme kanamaları genelde pembemsi renkte olur. Genede size çok ümit vermek istemem. Yumurtalık tembelliğinde böyle geçikmeler ve ara kanamalar da olabilir. Lütfen gebelik testi yaptırın sonuc bize çok daha kesin bilgi verir. İnşallah en yakın dönemde çocuk sahibi olursunuz. Bize yazdığınız için tşk ederiz. Testin sonucunu haber verirseniz mutlu oluruz.

      Sil
    2. bende bu gun pembe renkde kanama oldu ama leke gibi son adet donemim 29 aralikda olmusdu kasiklarda ve belimde agri oluwuyor ara ara birde akinti var test yapdim az once hic bir sey cikmadi hamile olmama ihtimali varmi kasiklarimda qaz sancisi oluyor sanki birde gozum karariyor arada halsizim biraz yanitlarsaniz mutlu olurum🙂

      Sil
    3. Yerleşme kanaması gibi gözülmüyor. Ara lekelenme gibi yada erken adet olucaksınız.

      Sil
  4. Merhaban 8 aylik evliyim ilk gunden beri bebek istiyoruz en son aralik17 sinde adetim bitti ama dün hafif pembemsi bir leke geldi adet oldum sandım ama daha sonrakirli beyaz akinti geldi bu ne olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adet döngünüzün kaç gün olduğunu bilmediğimiz için hesaplama yapmamız çok zor. Fakat tam anlamıyla gün bilmesek te tahmini olarak yerleşme kanamasına denk gelmektedir. Bir hafta kadar bekleyin. Eğer adet olmazsanız mutlaka test yaptırın. İnşallah hayırlı haber alırsınız.

      Sil
    2. Hamile olma ihtimaliniz olabilir. Yerleşme kanamsı ile gelen pembe akıntı aynı günlere denk gelmektedir. Bir hafta kadar bekleyin adet olmazsanız bir test yaptırın.

      Sil
  5. Merhaba benim en son17 araliktaadetim bitti fakat dün pembemsi lekelenmem oldu bugünde beyaz akintin biraz kırmızı geldi merak ediyorum hamilemim diye en son ilişkide n 14 gun geçti tesekur ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleşme kanaması ile yaklaşık aynı günlere denk gelmektedir. Sanırız yukardaki soruda size ait. Kırmızı kan çok görülemez. Genelde pembe akıntı gibi bir lekelenme olmaktadır. Mutlaka bir hafta sonra eğer adet olmazsanız bir test yaptırınız. İnşallah yerleşme kanamasıdır. Mutlaka hayırlı haberi bize yazınız. Sağlıkla kalın.

      Sil
  6. Merhabalar son adet tarihim 26 veye 27 aralık 3 veya 4 gündür lekelen me tarzında kanamam var sizce yerlesme kanamasımidir tesekkur ederim simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son adet tarihiniz üzerinden yaklaşık 18 gün geçmiş. Yerleşme kanaması gibi gözükmüyor. Bu ayrım çok net de söylenememektedir. Yumurtlama gerçekleşmiş olabilir.
      Adet düzensizliği olduğu bazı dönemlerde çok nadir de görülse adet olurken yumurtlama bazen görülebilmektedir.Adet olurken yada son zamanlarında yumurtlama olmuş ve ilişki olmuş ise ancak o şekilde bir gebelik oluşabilir. Böyle bir ihtimal karşısında ancak o zaman bu lekelenme yerleşme kanamasıdır diyebiliriz. Normal şartlarda yerleşme kanaması gibi gözükmemektedir.

      Sil
  7. iyi gunler yerlesme kani bende 1 haftadir var amac7 haftalik hamiyeyim hala peceteye sildigimde kahve renginde sivi gelmekte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleşme kanaması 4 haftalık hamilelikte gerçekleşmektedir. Sizinkisi yerleşme kanaması değil. Bu gelen akıntıyı doktorunuz ile konuşmanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  8. Merhaba benim son adetim 25 kasım. 15 aralikta prezervatifle iliskiye girdim. Adetimin üzerinden 25 gün geçti yani adetim 25 gün gecikti. 10 gün önce 2 gün kahverengi leke geldi ama adet olmadım. 5 6 kez evde gebelik testi yaptım ama hepsi çok net bir şekilde tek çizgi çıkıyor. Bu gün dr pembemsi leke geldi ama yine adet olmadım. Yine test yaptım yine negatif. Artık hamilelik olabilir mi kan vermeme gerek var mı? Bu ara da ilk ilişkim ondan bu kadar gecikmiş olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen adet geçikmesi olması normaldir. Adet geçikmesi gibi gözükmektedir. Yumurtlama olmamış yada hormon problemi gerçekleşmiş olabilir. Hamilelik testleri %98 oranında doğru çıkmaktadır. Bir kaç testte aynı ölçüde çıkmış ise büyük olasılıkla hamile değilsiniz. Siz genede bir doktora giderek net bilgi alabilirsiniz.

      Sil
  9. 2 aydır Climen hapi kullanıyorum 3 ayinda adetim bittikten sonra hapı içmeden eşimle korunmadan birlikte olduk.3 gün 2 gün süren pembe lekem geldi kan testi 2.0 cikti sizce hamile miyim yoksa Climen hapi beta HCG degerini yükseltir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğum kontrol hapını düzenli kullanmak gereklidir.Adet sonrası ilaç kullanılmadan ilişkiye girilmiş ise elbette hamile kalma olasılığı çok düşük olsa da vardır. Adet sonrası tehlikeli günler içerisinde olmamasına rağmen düşük bir ihtimaldir. Hamilesiniz diyebilmek için değerlerinizin 20 üzeri olması gerekir. 0-20 arasında çıkan testler şüpheli testlerdir. Genelde hamilelik ile sonuçlanmaz. Adetiniz bir hafta kadar gecikirse yeniden test yaptırmanızı öneririz.

      Sil
  10. merhaba polikistik över hastasiyim 38. günümde pembe kan geldi ertesi gün kahverengi mide bulantısı ve bas agirisi var yerlesme kanaması olabilirmo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lekelenme tarihi yerleşme kanamasına aşağı yukarı gelmektedir. Yanlız yerleşme kanamasında kahverengi lekelenme çok görülmemektedir. Kistlerde lekelenme çok yaşanmaktadır. Fakat emin olmak adına lütfen bir gebelik testi yaptırın. Gebeyseniz lekelenmeniz yerleşme kanamasından dolayıdır.

      Sil
  11. Ben regl dönemine 10 gün kala test yaptım 0 10 çıktı bende iki gün kala pembe leke gördüm hamileliğin adama bide kabızlık da var siskinlik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 0-10 arası gebelik testince şüpheli sonuç demektir. Testiniz 20 nin üzerinde olduğunda kesin gebesiniz denebilir. Pembe renkli lekelenme yerleşme kanaması ile aynı günlere denk gelmektedir. Adet tarihiniz bir hafta geçtikten sonra hala regli olmamışsanız yeni bir test yaparsanız kesin sonuca erişirsiniz. İnşallah istediğiniz yönde bir sonuçla karşılaşırsınız.

      Sil
  12. Merhaba, benim adetime daha 9 gün var ama şuan kanamam oluyo.2 gün sağ kasığımda ve başımda şiddetli ağrı vardı, şuam sadece belimde var ve iki gündür ara ara ama az sayılmayacak kanamam var. Bu ay ilacı bıraktıktan sonra ilk ayımız. Şuan kan testi yaptırsam varsa çıkar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğum kontrol ilaçlarını bıraktıktan sonra ara kanamaları olması çok normaldir. Adet tarihinizi bekleyin gecikirse yaptırın. Yerleşme kanaması gibi durmuyor.

      Sil
  13. Merhaba adet günüme9 gün var ondan önceki adetim 4 gün sürdü ve bugün akıntıyla karışık pembe leke geldi acaba hamilemiyim idrar testi yapsam belli olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, adet döngüsü için 4 günlük bir süre normal sayılmaktadır. Adet kanamanıza daha 9 gün varmış. Ara lekelenme gibi durmakta söylediğiniz. Adet gününüzü bekleyin ve bir hafta geçikirse gebelik testi yaptırabilirsiniz.

      Sil
  14. Merhaba bu ay döngüm 30 gün sürdü v pembemsi bir şeyler geliyor normalde 27 günde adet görüyorum 3 gün geçiktigi zaman test yaptım ama negatif çıktı emin olamıyorum acaba hamile miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba gebelik testlerinin sonucu yüzde 99 oranında doğru çıkmaktadır. Hormonlarda bir sorun olabilir. Bazen bahar geçişlerinde bu çok normaldir. Adet kanamanız başlamazsa bir hafta daha bekleyin ve isterseniz yeni bir test yaptırın.

      Sil
  15. Adeteime 6 gun kala kahve rengte akintim oldu mide yanmasi var gaz bide isal gibi belirtiler var sizce gebemiyim cok merak ediyorum cevzp yzzarsaniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adet döneminizin geçmesini beklerseniz hamile olup olmadığınızı çok daha net anlama şansınız olur. Bu sorunun cevabını verebilmek için daha çok erken bir dönem. Ara lekelenme de söz konusu olabilir. Adet tarihiniz geçikirse test yaptırmanızı öneririm.

      Sil
  16. Merhaba şuanda gebeligimin 5. Hafta 1. Günündeyim kahvemsi pembemsi akıntı tarzinda durumlarla karşılaşıyorum bugün dr a gittim ilk defa karşılaşıyorum korktum. Dr progestan ilacı yazdı. Kesesi oluşmuş mu dedim evet görünüyor dedi. Hâlâ akıntı sürmekte ne kadar sürecek düşük riski var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Kendinizi üzmeden pozitif olun. Şu anki durumunuzu en iyi doktorunuz bilir. Bu ancak fiziki muayene sonucu söylenebilecek bir şey. Doktorunuz gerek görmüş ki ilaç başlamış. Düzenli kullanın ve kendinizi çok yormayacak şekilde dinlenin.

      Sil
  17. Merhaba bir hafta önce eşimlebir araya geldik ondan sonra adetime iki gün kala duştan sonra parmak ucu kadar bile az kahverengi leke geldi adetime iki gün kala bu leke geldikten sonra soğan suyu ve tarçın çayı içtim sabah adete iki gün kala kanamam oldu amaa bayaa hani adet mi yerleşme kanamasi mi cidden anlamadım ve şu an 3 gün oldu 3 gündür kanamam var 5 ped değiştim ve hala da oluyorum sizce bu hamilelik mıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adet kanamanız iki gün erken gelmiş. Yerleşme kanaması gibi durmamaktadır. İsterseniz tam emin olmak için test yaptırın

      Sil
  18. Merhaba benim son adet tarihim 30 subat 27 mart olmam gereken adet tarihim 24 martta hafif pembemsi leke gordum camasirimda gebe olma ihtimalim nedir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an şubat ayındayız. Siz sanırım 30 ocakta oldunuz ve şu an 27 şubatta edet olucaksınız. 24 şubatta da hafif bir pembelik oldu. Yerleşme kanaması ile aşağı yukarı aynı tarihlerde diyebiliriz. Fakat adet öncesi lekelenme de olabilir net bir şey söylemek çok yanlış olur. Ama tarih olarak aynı günlerde denebilir. Adet tarihinizi bekleyin ve adet olmazsanız mutlaka bir gebelik testi yaptırın.

      Sil
  19. Merhabalar şuan 4 haftalık gebelik adresindeyim.bugün idrar sonrası pembe akıntım olduğunu farkettim .gerçi doktorumu hemen aradım korktuğum için bu ilk gebeliğim çünkü.yarın kontrolüm var yalnız korkuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmanızı gerektirecek bir şey yok. Merak etmeyin yarın doktorunuz ultrason sonrası sizi çok daha detaylı aydınlatacaktır.

      Sil
  20. Merhabalar 4 haftalık gebelik sürecindeyim bugün pembe akıntı kanama geldi açama Normal mi korkmam gereken bir durum varmi hayırlısıyla ilk gebeliğim ve korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmayın lütfen. Pembe bir akıntı ise normaldir. Kan şeklinde bir kanamanız olursa yarını beklemeden doktorunuzla irtibata geçin. Hayırlısı ile bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah

      Sil
  21. Merhabalar son adetim ocağın 31 inde bitti şubatın 18 i gibi ilişkiye girdim ve göğüslerimden süt geliyor aşırı iştahım var ve okuduğuma göre diğer hamilelik belirtilerini de taşıyorum bu gün yani 27 şubatta reglim 5 gün gecikmişti ve kabızlıkla beraber pembemsi bir şekilde geldi kasıklarımda ve belimde be bacaklarımda ağrı var sizce yerleşme kanaması mıdır hamilemiyimdir yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamilelik belirtilerinin hepsini taşıyorsunuz. Hamilelik testi yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz. inşallah istediğiniz sonuç olur.

      Sil
  22. Merhaba birşey soracaktım en son reglimi 15 mayısta oldum dün olmam gerekiyordu ve karın ağrısı ile dün öğlen kan geldi. Ama çok az az geliyor ve bazen kırmızı genelde kahverengimsi geldi bütün gün. Hamile olabilir miyim acaba yerleşme kanaması olabilir mi dün gelen kan ? Genelde ilk 2 gün çok gelirdi kanamam bu kez öyle değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerleşme kanaması gibi gözükmemektedir. Yerleşme kanamasında çok açık renk ve pembe gelir. Kırmızı ve kahve rengi akıntı yerleşme kanamasında olmaz. Sanırım lekelenme oluyorsunuz.

      Sil