Ayak Kokusu Nasıl Geçer - kadinvsaglik.com

Ayak Kokusu Nasıl Geçer

Ayak Kokusu Nasıl Geçer

Ayak kokusu çok hoş olmayan devamlı ayakkabı içerisinde kalan ayaklarda yaşanan bir problemdir. Aslında insan teri kokmaz ama terleme olduktan sonra bu ter üzerinde bakteri oluşur ve havasız ortanlarda bu kötü kokuya sebep olur. Maalesef ayakkabı içerisinde bütün gün duran ayak bu ter ile kötü koku yapabilir. Bazı kişilerde bu terleme çok fazla olmaktadır ve bunun giderilmesinde bazı yardımcı ürünler kullanılabilir. Satılan ürünlerin yanında sizler için bizimde bazı yardımcı tavsiyelerimiz olacaktır. Bu önerilerimiz hem ayak kokusunu gidermeniz de temde bu problemi tedavi etmekte size yardımcı olacak çok etkili yollardır.

Ayak Kokusuna Neden Olur Nasıl Giderilir

Çoraplar
En önemlisi hijyen olan ayak kokusunu giderme yolunda düzenli çorap değiştirme gelmektedir. Ayaklar terlediğinde aynı çorabı kullanmak bu terin bakteri oluşturmasına sebep olur. Çorap alırken ve kullanırken % 100 pamuklu çorap tercih etmelisiniz. Sentetik çoraplar ayağı hem daha çok terletir, hemde teri çekme özelliği diğerine göre daha az olduğu için koku yaparlar.
Ayak Temizliği
Ayak temizliği çok önemlidir ve sabah çorap giymeden mutlaka ayağınızı sabunla yıkayarak giymeniz gereklidir. Ölü deriler topuk taşı ile alınmalı ve anti bakteriyel sabun kullanmalısınız. Anti bakteriyel yağlar sürmeniz de çok faydalıdır. Mesela lavanta yağı ile masaj yapılan ayak koku yapmaz. Lavanta yağı antibakteriyeldir ve mikrop öldürücü özelliği vardır. Ayaklar sabah çorap giymeden lavanta yağı ile ovularak masaj yapılır ise bu yağın güzel kokusu ile birlikte tüm gün ayaklarınız hem kokmaz hemde terleme esnasında ayaklar bakteri üretmezler.
Ayakkabı Seçimleri
Ayakkabı seçimi ayak kokusu açısından çok önemlidir. Ayakkabınız eğer hava almayan bir yapı da ise ayaklarınız hava almadığı için koku yapabilir. Ayakkabı seçerken mümkün olduğunca hava alan ayakkabı seçmeniz gereklidir.
Ayakları Nemden Uzak Tutun
Ayaklarınız nemlenir ise bu da ayak kokusu yapacağından ıslanan çorabınızı mutlaka değiştirin. Deodorant ve dolan kullanımı da ter kokusunu giderme yollarından biridir.
Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir

Ayak Kokusuna Ne İyi Gelir

Ayak Kokusunu gidermekte kullanılan bir çok yöntem vardır. Sizler için en önemlilerini sıraladık ve düzenli yapılırsa ayak kokusu dahil olmak üzere ayaklarınızdaki şişme sorununa da  gidermekte yardımcı olacaktır. Mantar ve Egzama gibi ayaklarınız da yaşadığınız  hastalıklara da bu yollar ile tedavi etmiş olursunuz.

Ayak Kokusu Lavanta Yağı

Lavanta yağı antibakteriyel yağların başında gelmektedir ve temiz olarak yıkanan ayaklar lavanta yağı ile masaj yapılarak çorap giyilir ise ayaklarınız koku yapmaz. Ayaklarda mantar ve egzama hastalığınız var ise bu hastalıklar bu yöntemle tedavi edilirler. İsterseniz leğene koyacağınız sıcak su içerisine lavanta yağı damlatarak ayaklarınızı 20 dakika kadar bu suda bekleterek de ayak banyosu yapabilirsiniz. Bu banyodan sonra ayaklarınızı topuk taşı ile ovun ve ölmüş derilerden kurtulun. Sonrasında gene lavanta yağı ile masaj yaparak çoraplarınızı giyin. Bu yöntem ayak bakımında çok etkilidir ve ayak kokusu için en etkili yoldur. Ayakkabınızın içini lavanta yağı ile silerseniz ayakkabı içerisindeki mikropları ve bakterileri de öldürmüş olursunuz.


Ayak Kokusu Ada Çayı

Ada çayı da antibakteriyel bitkiler arasındadır. Aynı zamanda ada çayı içen kişilerde terleme sorunu azalır. Gün içerisinde içeceğiniz ada çayından demlenmiş çay terleme sorunuzu gidermekte çok etkilidir. Ada çayı yağı ile ayaklarınızı yıkadıktan sonra yapacağınız masaj ayaklarınızdaki terleme sorununu gidermekte çok etkilidir. Ada çayı yağı çok etkili bir anti bakteriyel ve mikrop öldürücü yağdır. Çok güzel bir kokusu da olan bu yağın diğer adları acı elma yağı ve elma yağıdır. Bu yağ ile ayakları ovarak çoraplarınızı giyerseniz gün içerisinde hem koku olmaz hemde mantar ve tüm deri problemlerinden de kurtulmuş olursunuz. İsterseniz bir leğene konan sıcak su içerisine bir kaç damla ada çayı yağı damlatarak  15-20 dakika kadar bu suda ayaklarınızı dinlendirirseniz ayak kokusunu gidermekte çok etkili bir yoldur.


Ayak Kokusu Karbonat

Karbonatın koku giderme özelliği vardır ve ayaklarımızı sıcak su içerisine koyacağınız 5 kaşık karbonat içerisinde bekletmek çok etkili bir tedavi edicidir. Aynı zaman da ayakkabınızın içerisine ve ayaklarınıza karbonat dökerseniz bu sorunu bu yolla da gidermiş olursunuz. Karbonatlı su ile ayaklarınızı silmek de bu konuda çok etkili olur.


Ayak Kokusu Elma Sirkesi

Elma sirkesi anti bakteriyel özelliği ile ayaklardaki bu sorunu gidermekte çok etkilidir. Leğen içerisine koyacağınız sıcak su içerisine 5 kaşık kadar elma sirkesi koyup ayaklarınızı 15-20 dakika kadar bekletirseniz bu sorunu gidermekte çok yardımcı olacaktır.

Siyah çay

Siyah çayı gün içerisinde içmek terlemeyi aza indirmenin bir diğer yoludur. İstenir ise ayaklar sıcak demlenmiş çay içerisinde bekletilir ise çok etkili bir tedavi yapılmış olur. Demli çay ile bekletilen ayakta ayak kokusu azalacaktır.


Ayak Kokusu Zencefil

Zencefil anti bakteriyeldir ve ayak kokusu gidermek için en etkili tedavilerdendir. Zencefil yağı ile ayakları ovmak çok etkilidir. Zencefil yağı tüm deri hastalıklarını giderdiği gibi ayak şişmesini de önler. Akşam yatmadan ayakları zencefil yağı ile ovarak yatın ve ayak şişmesi dahil olmak üzere ayak kokusu probleminden de kurtulursunuz. İsterseniz zencefil yağı damlattığınız suda ayaklarınızı bekletme yolu ile de çok etkili bir tedavi yapmış olursunuz. Deriniz bu su içerisinde beklerken bu ilacı alır ve dokulara yayar. Bu şekilde tedavi edilmiş olur. Ayak şişmelerinde de etkili olan bu tedavi yolu iltihaplanmayı giderir, mantarları geçirir, egzama hastalığına da şifadır.


Ayak Kokusu Limon Yağı

Limon yağıda çok etkili bir tedavi edicidir ve ayak terlemesine kesin çözümlerdendir. Sıcak su içerisine damlatacağınız bir kaç damla limon yağı ayak kokusunu alır, ayak şişmesini giderir ve mantar dahil tüm deri hastalıkları için tedavi edici büyük bir şifadır.


Ayak Kokusu Karanfil

Karanfil yağı ile ayaklara masaj yapmak tedavi edici yollar arasında en etkililerindendir. Ayaklarınıza yukarıda anlattığımız gibi ayak banyosu suyuna karanfil yağı damlatarak ayak banyosu yapmak tedavide çok etkilidir. Karanfil yağı ile yatmadan ayaklarınızı ovup yatabilirsiniz. Karanfil tanelerini suda haşlayıp ayaklarınızı o suda bekletmek de yağı ile aynı etkiyi vermektedir. Karanfil anti bakteriyel ve mikrop öldürücü etkilerinin yanında şifaları saymakla bitmeyecek mucizevi bir bitkidir. Ayak ağrısı, ayak kokusu, ayaklardaki şişme, mantar, egzama gibi şikayetleri de tedavi eden çok etkili bir ilaçtır.

6 yorum:

  1. Çok büyük sorun.napcani bilemiyor ki insan.verdiginiz önerileri denicem.inanin çok sınır oluyorum bu duruma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük sorunlardan biridir. Mutlaka önerdiğimiz tedavi şekillerini denemenizi tavsiye ederiz.

      Sil
  2. Kocam işten geldiğinde çorapları çok kötü kokuyor.dediklerinizi yapmaya çabaladım sanki fayda etmeye başladı.ben çok memnun kaldım size yazarak söylemek istedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hangı yontem yaptın

      Sil
    2. Fayda görmenize çok sevindik. Geçmiş olsun

      Sil
    3. lütfen hepsini deneyin. Hepsi işe yarayan yöntemlerdir.

      Sil