Zencefil Yağının Faydaları - kadinvsaglik.com

Zencefil Yağının Faydaları

zencefil yağının faydaları

Zencefil Yağı

Zencefil yağı köklerinin damıtılarak işlenmesi ile elde edilir. Zencefilin en az kendisi kadar faydalı olan bu yağ ucucu esansiyel yağlardandır. Zencefil yağı antiseptik özelliği ile mikrop öldürücüdür ve bu yağ bir kanser önleyici olarak kullanılır. Zencefil yağının faydaları binlercedir ve saymakla bitemeyecek kadar çoktur. Ülkemizde yetişmeyen zencefilin tozu ve taze kökünden faydalanıldığı gibi yağından da faylanılmaktadır. Aroma terapide de kullanılan bu yağ felçli hastalar için de şifa kaynağıdır.

Zencefil Yağının Faydaları

Zencefil Yağı Soğuk Algınlığında
Zencefil yağı antiseptik özelliği ile mikrop öldürücüdür ve özellikle soğuk algınlığı, mikrobik hastalıklarda çok etkili bir ilaçtır. Zencefil yağını hastalandığınız zaman sabah akşam günde bir çay  kaşığı içerek tedavi olabilirsiniz. Bu yağı sıcak su içerisine damlatarak da buhar banyosu ile burun tıkanıklığınızı açmanız mümkündür.
Zencefil Yağı Kanser Tedavisinde
Zencefil yağı özellikle kanser tedavisi için kullanılan yağların başında gelmektedir. Bitkisinde olduğu gibi yağı da kanseri önlemek için kullanılmaktadır. Özellikle kadınlarda rahim kanserinden meme kanserine kadar çok etkili bir yağdır. Yumurtalık kanseri tedavisinde de kullanılan yağ rahim içerisinde ki her türlü oluşumu engelleyerek temizlemektedir. Kanser oluşumunda hücre çoğalmasını engelleyen zencefil aynı zamanda da oluşumun küçülerek yok olmasını sağlamaktadır. Kolon kanseri, mide kanseri başta olmak üzere bir çok kanser tedavisinde çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır.
Zencefil Yağı Kist Oluşumunu Engeller
Zencefil yağı kadınlarda yumurtalık kisti başta olmak üzere, rahim kisti gibi bir çok kist oluşumunu yok etmek için kullanılmaktadır. Tam bir rahim temizliği yapan zencefil enfeksiyonu da gidererek vücudu temizlemektedir.
Zencefil Yağı  Gaz Sancısı
Zencefil çok iyi bir gaz giderici olarak kullanılmaktadır. Ayak altına ve karna sürülmek sureti ile gaz sancılarını gidermektedir. Gaz sancıları ve şişkinlik şikayetlerinde bir bardak su içerisine bir kaşık zencefil yada zencefil yağı koyarak içilir ise gaz sorununu gidermektedir.
Mideyi Ve Bağırsakları Temizler
Midedeki yaraları ve bağırsak içerisindeki oluşumları temizlemek için kullanılan yağ  sayesinde mide ve bağırsak sorunlarını yok eder. Mide ülserini tedavi eden yağı düzenli bir şekilde sabah akşam içerseniz mide sorunlarından kurtulursunuz. Bağırsaklardaki kurtları döker, basur tedavisinde kullanılır ve tüm sindirim sistemi yaralarını, enfeksiyonlarını tedavi etmektedir.
Zencefil Yağı Kolesterol
Çok  iyi bir kan temizliği yapan zencefil kan dolaşımını düzenler ve kan içerisindeki yağlanmayı yok eder. Bu şekilde de kolesterolü düşüren çok etkili bir ilaçtır.
Zencefil Yağı Ağrı
İçerisinde çok etkili ağrı kesici maddeler bulunduran zencefil yağı ağrılı bölgelere masaj yapıldığında buradaki ağrıyı yok eder. Kan dolaşımını hızlandırdığı için masaj yapılan bölgede kan dolaşımı hızlanır ve oradaki zararlı toksinlerin atılımını sağlar. İçerisindeki etken maddeler yardımı ile ağrı olan bölgelerde çok etkili bir tedavi edicidir. Diz ağrıları için etkili bir ilaç olan zencefil yağını dizlerinize sabah akşam sürerek uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda zencefil yağını sabah ve akşam düzenli içerseniz ağrılarınız giderilmiş olur. Çok güçlü bir ağrı kesici niteliğinde olan bu yağ aynı zamanda tedavi edicidir.
Zencefil Yağı Romatizma
Özellikle romatizma ağrılarını kesmek için kullanılan ve romatizma ağrılarında tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Romatizma ağrılarınızın olduğu yerler bu yağ ile düzenli ovulduğunda orada kan dolaşımı hızlanır, o bölge ısınarak ter yolu ile içeride ki zararlı toksinler dışarı atılırlar. Bu yağı sabah ve akşam birer kaşık içerseniz hastalığınızı tedavi etmiş olursunuz. Bu yağ çok güçlü bir ilaç niteliğinde ağrı kesici ve tedavi edicidir.
Zencefil Yağı Damar Sertliği
Damar sertliğini tedavi amaçlı kullanılan yağ sayesinde damar içindeki tahrişler giderilir. Kan dolaşımı düzene girerken kandaki pıhtılaşma sorunu da çözülmektedir. Çok iyi bir kan temizleyici olarak kullanılan bu yağ kan içerisindeki enfeksiyon ve mikropların da ölmesini sağlar.
Zencefil Yağı Kusma İshal 
Zencefil yağı ile kusma ve ishali hemen kesme özelliği olan bu yağ inanılmaz etkilere ve şifaya sahiptir. 
Zencefil Yağı Sakinleştirici Etkisi
Sakinleştirici etkisi olan bu yağ içeriğindeki etken maddeler sayesinde beyindeki olumsuz düşünceleri oluşturan kimyasalları etkisiz hale getirmektedir. Bu sebeple de depresyon tedavisi için çok önemli bir ilaçtır.
Zencefil Yağı Felçli Hastalarda
Özellikle felç hastalarının tedavisi için kullanılan bu yağ ile felçli hastalar masaj yapılarak felç olan bölgelerdeki kan dolaşımının hızlanması sağlanmaktadır. Çok etkili bir şekilde kan dolaşımını hızlandıran bu yağ özellikle felçli hastalarda çok etkili bir ilaçtır.
Yanık Tedavisinde Kullanılır
Çok iyi bir yanık iyileştirici olan bu yağ ile yanık olduğunda hemen müdahale yaparak yanık yarasının geçmesini sağlayabilirsiniz. İçerisindeki ağrı kesici özelliği ile yanık acısı da hafifleyecektir. Aynı zamanda yanık leke kalmadan iyileşmiş olur. Zenfefil yağını özellikle yanık tedavisinde su ile seyreltilerek uygulamanız gereklidir.
Yara Ve Kesik Tedavisi
Yaralanmalar ve kesikler üzerine uygulama yapacağınız zencefil yağı çok iyi bir mikrop öldürücü olduğu için yarayı temizler ve mikrop almamasını sağlar. Yaranın mikrop kalmadan iyileşmesi sağlanmış olur.
Mantar Önleyicidir
Anti mantar özelliği ile bu yağ mantar oluşumlarını ve her türlü deri rahatsızlıklarını önleyici etkidedir. Mantarlı bölge bu yağ ile silinir ise mantar oluşumu engellenir ve tedavi edilir. Ayak mantarı şikayetiniz var ise bir leğen sıcak su içerisine bu yağdan damlatın ve ayaklarınızı içerisine sokarak bekleyin. Her gün düzeli ayak banyosu ve düzenli bir şekilde zerdeçal yağını direk sürerek temizler iseniz mantar şikayetinden kurtulursunuz.


Zencefil Yağı Ne İşe Yarar

Zencefil Yağının Cilde Faydaları

Antiseptik olan bu yağ sayesinde cilt temizliği yapılır ve cildinizde oluşan problemler çözülür.
Cildimiz zencefil yağı ile silindiğinde tüm bakteri ve mikroplar ölür. Cilt hastalıkları tedavi edilir. Cilt üzerinde sivilce oluşumları var ise düzenli zencefil yağı ile silmek bu oluşumları tedavi ederek yok eder. Cilt lekeleri kaybolur ve kan dolaşımını hızlandıran zencefil yağı sayesinde göz altı kırışıkları gider cildinizdeki kan dolaşımı hızlanır ve cilt gençleşir. Ciltteki ölü hücreleri temizler, cilt yenilenmesi sağlar, içeriğindeki mineraller ve vitamin desteği ile cildi besler ve çok etkili bir kırışık önleyicidir. Leke giderici olarak tüm vücudunuzda uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda selülit oluşumlarını da giderir. Felçli hastalarda bile kullanılan yağ ile selülitli bölgeler masaj yapıldığında buradaki oluşum kaybolacak ve pürüzsüzleşecektir. Zencefil sadece güzellik için değil sağlık içinde cilde bir sürü fayda sağlamaktadır. Mantar hastalığını tedavi eder. Yanık tedavisinde kullanılan çok çok iyi bir mikrop önleyicidir. Mikrobik tüm yara ve kesiklerin tedavisinde kullanılmaktadır.


Zencefil Yağının Saça Faydaları

Zencefil yağı saç ve saç derisi hastalıklarını tedavi etmek için çok önemli antiseptik yağlardandır. Saç derinizdeki tüm hastalıkların tedavisi için çok önemlidir. Saç köklerine masaj yaparak yedirilen bu yağ ile saç köklerindeki kepeklenme ve bir çok deri hastalığı tedavi edilmektedir. Kan dolaşımını hızlandıran yağ sayesinde kan tüm saç köklerini besler ve saç kökleri kuvvetlenmiş olur. Aynı zamanda saçları besler ve saç kırılmasını önler. Kırık saçları tamir eder ve saç tellerini beslemektedir. Saçlar için çok faydalı olan bu yağ sayesinde saçlar çok daha çabuk uzamaktadır. 


Zencefil Yağı Zayıflatır mı

Zencefil yağı içildiğinde yağ yakıcı özelliği ile zayıflatır. Fakat zayıflamak üzere içilen zencefil yağı içtiğinizde o gün içerisinde mutlaka 2 litre su içmelisiniz ki yakılan yağ vücuttan atılabilsin. Bölgesel zayıflamak için ise bu yağ ile zayıflamasını istediğiniz bölge ovularak masaj yapılır. Zencefil yağı çok sert bir yağdır eğer tahriş yapacak olur ise bir miktar zeytin yağı ile karıştırılarak sürülebilir. Zayıflamak amaçlı içildiğinde günde 2 tatlı kaşığı içilmesi yeterlidir.

Zencefil Yağı Nasıl Yapılır

Zencefil yağı damıtılarak kök kısmından üretilir. Ülkemizde yetişmeyen zencefil yurt dışından getirilir ve buhar damıtma makinelerinde üretilerek elde edilir. Bu makineler ile el değmeden üretilen soğuk sıkım bu yağlar çok faydalıdırlar.


Evde Zencefil Yağı Yapımı

Zencefil yağınızı eğer kendiniz yapmak isterseniz 6 adet yada daha fazla sizin tercihiniz. Kök zencefillerin kabuklarını soyun ve rendeleyerek bir kavanoza koyun. Üzerini örtecek kadar hakiki zeytinyağı koyun ve 2 ay kadar serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Bu yağ evde mutlaka bulundurmanız gereken şifa yüklü yağlardandır.

Zencefil Yağı Nasıl Kullanılır

 Zencefil yağı sert bir yağ olduğu için eğer direk sürüldüğünde tahriş eder ise mutlaka seyreltilerek kullanılmalıdır. İçerisine zeytin yağı, badem yağı gibi bir yağ ile seyrelterek kullanabilirsiniz. İçerken de direk içmek yerine bir bardak su içerisine koyarak içerseniz çok daha faydalı olur. İçerken de seyreltilmesi faydalı olan yağ direk içildiğinde belki dokunabilir. Bu yüzden bu güçlü yağlar ilaç niteliğindedir ve mümkün olduğu kadar seyreltilerek uygulanmalıdır.
  • Buhar Banyosuna damlatılarak kullanılan zencefil yağı nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda çok etkilidir. Aynı zamanda da sinüzit şikayetlerinde sıcak suya 10 damla kadar damlatılan zencefil yağı sinüzit tedavisinde çok etkili bir yoldur.
  • Masaj yağı olarak kullanılan zencefil yağı romatizma, eklem ağrısı, adale ağrısı ve kan dolaşımının zayıf olduğu bölgelere uygulanır.
  • Aroma terapide kullanılan zencefil yağı bölgesel zayıflama tekniklerinde, cilt temizlemekte, saç bakımında, kan dolaşımını hızlandırmakta, öksürüğü kesmekte ve kasları gevşetmekte kullanılır.
  • İçilerek kullanılan zencefil yağını hastalığınızın boyutuna göre sabah akşam içerek kullanabilirsiniz. Tavsiye edilen sabah akşam birer  çay kaşığıdır.

2 yorum:

  1. Ne büyük faydaları varmis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilinen faydaları çok fazla, bi,linmeyen faydaları ise bilinenlerinden fazla. Mutlaka her evde olmalı ve kullanılmalıdır.

      Sil