Siyah Üzüm Reçeli - kadinvsaglik.com

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli

Siyah Üzüm Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg siyah üzüm
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak su
  • 1 limon suyu

Siyah Üzüm Reçeli Tarifi

Siyah üzüm reçeli yapabilmek için üzümlerimizi ayıklayalım ve temiz bir şekilde yıkayalım. Üzümlerimizi bir tencereye koyalım üzerine şekerimizi ve bir bardak suyumuzu koyarak kısık ateşte kaynatmaya başlayalım. Kısık ateşte kaynayan reçel daha güzel kıvam alır ve daha lezzetli olur. Kaynayan reçelimizin altını kapayalım. İyice soğuyunca kıvamına bakın ve tekrar altını açın. Tekrardan kaynatalım ve kıvamı olduğunda limon suyunu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Pişen reçelimizi kavanozlara sıcak sıcak koyalım ve ağzını kapayalım.

 

Çekirdekli Siyah Üzüm Reçeli Tarifi

Çekirdekli Siyah Üzüm Reçeli Malzemeleri

  • 1 kg çekirdekli siyah üzüm
  • 1 kg şeker
  • 1 bardak su
  • 1 limon suyu

Çekirdekli Siyah Üzüm Reçeli Yapımı

Çekirdekli siyah üzüm reçeli yapabilmek için üzümlerimizi saplarından tek tek ayıklayalım. Ayıklanan üzümleri güzelce yıkayalım ve süzdürelim. Üzümlerimizin üzerine şekerimizi koyalım ve üzerine suyunu ilave edelim. Kısık ateşte reçelimizi yapmaya başlayalım. Reçelimizi koyulaşana kadar kaynatalım ve koyulaşınca içerisine limon suyumuzu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım. Çekirdeksiz üzüm reçelimiz olduğunda altını kapayalım ve sıcakken kavanozlara koyarak ağzını kapayalım.

Kokulu Üzüm Reçeli

Kokulu Üzüm Reçeli Malzemeleri

1 kg kokulu üzüm
1 kg şeker
1 bardak su

Kokulu Üzüm Reçeli Tarifi

Kokulu üzüm reçeli yapımı için üzümlerimizi temiz bir şekilde saplarından ayıralım ve yıkayarak tencereye koyalım. Üzümlerimizin üzerine şekerimizi ve bir bardak suyumuzu ilave ederek pişirmeye başlayalım. Kısık ateşte kaynatarak koyulaşmasını bekleyelim. Koyulaşan reçelimizin üzerine bir limon suyumuzu da ilave ederek 10 dakika daha kaynatalım ve altını kapayalım. Mis gibi kokan reçelimizi eğer hemen yiyecekseniz soğumasını bekleyebilirsiniz. Eğer sonra yemek üzere yapacaksanız sıcakken kavanozlara koyarak ağzını hemen kapayalım.

2 yorum:

  1. Sabriye uzun17 Ocak 2018 02:38

    Annem çok yapardı siyah üzüm reçeli aynı sizin tarifteki gibi.birden onu andım sayenizde.birde yeşil uzum reçeli yapardı mümkünse onunda tarifini verirmisiniz.cok güzel yapmışsınız.elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşil üzüm reçelinin tarifinize tarif bölümümüzde bulabilirsiniz. Annenizi anımsattığımıza çok sevindik.

      Sil