Kestane Şekeri Yapımı - kadinvsaglik.com

Kestane Şekeri Yapımı

Evde Kestane Şekeri Yapımı 

Evde kestane şekeri yapımı son derece kolay tatlılar arasındadır. Genelde hazır alınan ve tadına doyamadığımız bu güzel ve hafif  tatlı evde çok rahatlıkla yapılmaktadır.  Bu güzel tatlı için iri boy kestane alınmalıdır. Çocukların özellikle çok sevdiği kestane tatlısı misafirler iççin son derece güzel bir ikramlık olmaktadır. Bayram şekeri yerine de yapılarak misafirlere ikram edilebilir. Çikolatalı kestane şekeri yapımını da verdiğimiz tatlımızın yapımı şu şekildedir.
kestane şekeri yapımı

Kestane Şekeri için malzemeler

  • 1 kg kestane
  • 1 kg şeker
  • 2 bardak su


Evde Kestane Şekeri Yapımı

Kestane şekeri yapımı  yada diğer adı ile kestane tatlısı yapımı için kestanelerimizi en iri boyundan seçerek tatlımızı yapmaya başlayalım. Kestanelerimizi çizerek suda haşlayalım ve soğuması için suda bırakalım. Soğuyan kestanelerimiz iyice açılmıştır kolaylıkla soyabiliriz. Soyarken kestanelerimizi parçalamadan soyalım bütün bütün olmalıdır. Kestanelerimizi bir taşım daha haşlayıp suyunu dökelim ve bir tencereye şekerimizi ve suyumuzu koyalım kaynatmaya başlayalım. Kaynayan şerbetimize kestanelerimizi atalım ve şerbetini çekmesini bekleyelim. İyice şerbetini çeken kestanelerimizi servis tabağına alabiliriz.


Çikolatalı Kestane Şekeri

Çikolatalı Kestane Şekeri yapımı

Çikolatalı Kestane Şekeri Malzemeleri

  • 1 kg kestane şekeri
  • 1 kg şeker
  • 2 bardak su
  • 2 paket çikolata


Çikolatalı Kestane Şekeri Yapımı

Çikolatalı kestane şekeri yapımı için iri boy kestane seçerek onların kabuklarını çizelim. Kestanelerimizi bir tencereye koyalım ve üzerlerini örtecek kadar su koyup 15 dakika kadar kaynatalım. Sıcak su içerisinde bir müddet beklettiğimiz kestanelerimizi sudan çıkaralım ve kabuklarını kestanelerimize zarar vermeden dikkatlice soyalım. Çikolatalı kestane şekeri yapımı için bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi koyarak kaynatmaya başlayalım ve kestanelerimizi üzerlerine koyalım ve hepsini pişirelim. Kestanelerimiz şerbetini çekene kadar pişirelim ve altını kapayalım bırakalım soğusun. Bir tencereye su koyalım ve üzerine bir çikolatalarımızı eriteceğimiz bir küçük tava koyalım ve çikolatalarımızı benmari usulü suyun üzerinde eritelim. Erittiğimiz çikolatalara kestanelerimizi batırıp çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Batmayan yerleri kalan şekerlerimizi çikolatası donduğunda batmayan kısımlarınıza batıralım ve servis tabağına çikolatalı kestane şekerimizi alalım. İsterseniz çam fıstığına da bir kenarını batırabilirsiniz.

8 yorum:

  1. heeey melabaaaaağ :) bi sorun yok yaaaaa, siteniz nefis ki zaten, yeni yıla girdik ya biraz temizlik yaptım da blogumda, biraz yazı sildim de ondan yanii, sizi daha biçok defa tanıtcam kiiii :)

    YanıtlaSil
  2. sitenize üye olanlar ana sayfada nerede gözüküyor. izleyiciler gadgetı yok herhalde. site olduğu için belki de. üye olmak isteyenler olamıyor mu site üyesi? ben üye olmadan izliyom blokları ama üye olmak isteyen arkadaşlarımız olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneriniz üzerine izleyiciler eklentisi kurdum kimse izlemiyor siteye de gerçi giren çok fazla kişi yok nasıl tanıtacağım bu siteyi cidden çok emek isteyen bir iş.

      Sil
    2. evet öyle tabii, bakın, 30 kasımda yazmıştım, "blog yazmak", adlı yazımda anlatmıştım, blogumda sağda, arşivde, "yaşam" etiketinde, evet emek ve sabır işi. bir de tabii, zamanla olur. biraz kendinizi de göstermelisiniz. anneniz de bakabilir, yani biraz blog da gezin, görsünler sizi, kadın sağlık yazan birkaç başka arkadaşımız da var, mesela onları okuyun yorum yapın, anneniz de yapabilir yani. birilerine yorum yapmadan kimse görmüyor, ama çevremiz çok güzel yaaa, zamanla işallah sizin de. benim de aklımda zaten. instada da burdaki arkadaşlar genelde birlikte, benim blogda sağda insta var oraya gelip benden bütün blogçulara da gidebilirsiniz, üyelerim hep burdaki blogçu arkadaşlar. yani, blog yazmak yeterli olmuyor, biraz blog da gezmek lazım yorum filan işte, annen bence pek keyifle yapabilir bunu, alışınca çok keyif veriyor :)

      Sil
    3. Yazdıklarınızı önerilerinizi elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız çok teşekkür ederim yardımcı olup bize yol gösterdiğiniz için

      Sil
  3. Fatma nazlı akgün11 Ocak 2018 01:32

    Harika tarif cok begendim

    YanıtlaSil