Alman Dizileri - kadinvsaglik.com

Alman Dizileri

Alman dizileri arasında çok güçlü yapımlar bulunmaktadır. Alman dizileri seyirciler tarafından beğenilerek izleniyor. Her yaştan ve kesimden kişinin seyrettiği bu yapımlar İnternet üzerinden ve televizyonlardan seyredilmektedir. Almanya'da yaşayan Türklerin de severek izledikleri en çok seyredilen Alman dizilerini izler için araştırdık.

Alman Dizileri

Bizdekinin aksine Alman dizilerinde genelde savaş ve aksiyon ağırlıklı yapımlar seyredilmektedir. Dönem ve kahramanlık dizileri en çok seyredilen Alman dizi türleri arasındadır. Bu konuda çok başarılı olan bu diziler, konuları işleyişleri ile de  seyircisini ekrana kilitlemeyi başarmaktadır. Usta oyuncular ile çevrilen diziler, tüm Dünya'nın ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Komedi ve dram tarzında çok az yapım olmasına rağmen çevrilenleri de çok başarılıdır. Konuları işleyişleri, insan kültürünü yansıtışları ilgi çekicidir. Dönem dizilerinde tarih ve o zaman ki doku çok güzel verilmiştir. Detayları çok ince bir işçilik ile ortaya koyan dizilerde savaş ve aksiyon sahneleri de çok gerçekçidir. Dizi sevenlerin severek izleyeceği, sizler için derlediğimiz Alman Dizi Örneklerini beğeneceğinizi umuyoruz.
Alman Dizileri

Alman Dizileri

Kobra Takibi
1996-2018
Türü: Aksiyon, Komedi
Polisiye türünde aksiyonu bol dizi türlerindendir. Baş rol oyuncularından birisi ise Türk olan dizi her kesin ilgisini çeken ve çok sevilen bir yapımdır. Ülkemizde de verilen bu dizi çok uzun süredir gösterimdedir. Hala yayında olan dizi polisiye dizilerin en güzellerindendir. Otoyol polislerinin maceralarını anlatan dizi her bölümde başka bir macera ile seyircilerini ekrana kilitlenmektedir.

Dark
2017
Türü: Dram, Gerilim
Kaybolan bir çocuğun anlatıldığı harika bir yapımdır. Bu çocuğu bulmak için uğraşan ailesi ve ümitsizce çabalar içinde olan 4 ailenin insanı kahreden hikayesini anlatmaktadır. Bir kasabada geçen hikayede kaybolan çocuğu ararken  bir çok sır ortaya çıkmıştır. Bu sırlar kasabanın kaderini değiştirmektedir ve kasaba halkının gerçek yüzü ortaya çıkmaya başlamıştır. Enteresan konusu ile seyredilmesi mutlaka gereken çok güzel bir yapımdır.

Borgia
2011-1018
Türü: Tarihi, Biyografik
John Doman, Mark Ryder gibi usta oyuncuların rol aldığı harika bir yapımdır. Tüm eleştirmenler tarafından çok beğenilen Alman Dizileri içerisinde çok önemli rol oynayan dizi tarihi dokuyla anlatılmıştır.

Deutschland’83
2015
Türü: Aksiyon, Dram
Mükemmel bir ajan dizisi olan bu dizi Doğu Alman Gizli Servisi tarafından Batı Alman'yaya Nato birlikleri içerisine onların sırlarını çözmek üzere gönderilen  Ajan Martin Rauch’un hayatı ve yaşadıkları maceralar anlatılmaktadır. Nükleer bir savaşı engellemeyi amaç edinerek geride kimliğini bırakarak başka bir adam olarak hayatını çok zor şartlarda devam eden bu ajan çok zor seçimler yapmak zorunda kalacaktır. Soğuk savaşın her türlü pis oyununu bozarken hiç kimsenin de göründüğü gibi olmadığını görmektedir. Soluksuz izleyeceğiniz bu yapım çok güçlü bir alt yapıyla hazırlanmıştır. Bölüm sayısı 8 olan dizi mini dizidir.

Unsere Mütter,Unsere Vöter-Generation War 
2013
Türü: Dönem dizisi, Dram
Kahraman olma ateşiyle yanan beş arkadaşın 1941 Berlin'inde geçen hikayesidir. Avrupa'nın çehresini etkileyen savaşın tam ortasında kalan kahramanlarımızın kendilerine ve inançlarına ihanetini, kahramanlıklarını, değişimlerini çok güzel vermiştir. Savaşın soğuk ve kötü yüzünü anlatırken romantik kahramanlık hikayeleri de halka sunulmaktadır. Yahudi soykırımından hiç bahsedilmeyen dizi bu konuda oldukça eleştiri almıştır. Dizinin Alman gençlerine odaklı oluşu, o dönemde yaşananları tam olarak yansımayışı hakkında çok eleştiri almasına rağmen savaşın boyutlarını ekrana taşıyan dizi çok ilgi görmüştür. Çok kısa olan dizi bir mini dizi olarak ekrana gelmektedir.

Transporter
2012-2014
Türü: Aksiyon
Violante Placido, François Berleand baş rollerini oynadığı harika bir yapımdır. Tüm dünyada ilgi gören bu harika Alman dizisini izlemenizi öneririz. Aksiyon yüklü sahneleri çok iyi çekilmiş olan dizi tüm dizi eleştirmenleri tarafından çok beğenilmektedir.

Anna und Die Liebe
2008-2018
Türü: Romantik
Romantik dizileri sevenler için kaçırılmaması gereken harika bir yapımdır. Alman televizyonlarında verildiği günlerde çok geniş bir izleyici kitlesi yakalamayı başarmış olan dizi insanları ekrana kilitlemektedir.

Labyrinth
2012
Türü:  Gerilim, Epik
Tom Felton, Jessica Brown Findlay gibi usta oyuncuların rol aldığı harika ve çok sevilen bir yapımdır. Tüm izleyicilerini ekrana kilitleyen yapım sadece Alman dizileri arasında değil tüm dünya dizileri arasında çok beğenilmektedir.

World Without End
2012
Türü: Epik 
Kendisi ile aynı adı taşıyan kitaptan uyarlanarak ekrana gelmiştir. Yeni dönem dizileri arasında fark yaratan bu dizi mini bir dizi olması itibari ile de çok sevilmiştir.Yüzyıl savaşlarını anlatan dizi o kadar sevilmiştir ki diziyi seyreden kişiler merak edip kitabını da alıp okumaya başlamışlardır. Dizi 14. yüzyılda İngiltere'de yaşayan 4 erkek ve 4 kadının yüzyıl savaşları içerisinde geçen hikayesini anlatmaktadır.

Hubert und Staller
2011
Türü: Komedi, Polisiye
Christian Tramitz, Monika Gruber gibi ünlü oyuncuların oynadığı çok iyi bir polisiye dizidir. Dizi polislerin yaşadıklarını, aksiyon yüklü olayları çok iyi bir şekilde vermiş güzel bir yapımdır.

Henri 4
2010
Türü: Savaş, Dram
Savaşın o korkunç yüzünü ve Henri'nin kahramanlıklarını veren dizi çok beğenilerek izlenmektedir. Yayınlandığı tarihlerde kişileri ekrana kilitlemiş harika bir yapımdır. Tam bir kahramanlık hikayesi olan dizi tüm eleştirmenler tarafından çok beğenilmiştir.

Ben-Hur
2010
Türü: Macera-epik
Alman yapımı olan Ben-Hur yayınlandığı tarihten itibaren herkesin ilgisini üzerine toplamayı başarmıştır. Dönem dizisi olan bu yapımda Küdüs'te yaşayan bir prensin aynı zamanda da tüccarlık yapmasını ve hayatını konu almıştır.

Hand aufs Herz
2010-2018
Türü: Müzikal, Romantik
Bu dizi çok uzun soluklu diziler arasında yer almaktadır. İzleyicilerin çok sevdiği dizi müzikleri ile çok ilgi ve beğeni toplamıştır. Çok sevilerek izlenen dizide tam bir romantizm işlenmektedir. Seyretmenizi özellikle tavsiye ederiz.

The Pillars of the Earth
2010
Türü: Dram, Epik
Ian McShane, Rufus Sewell gibi çok ünlü oyuncuların baş rolünü oynadığı çok güzel bir dizidir. İzlemenizi tavsiye edeceğimiz dizi çok duygusal sahnelere sahip başarılı bir yapımdır.

Der Letzte Bulle
2010
Türü: Polisiye, Aksiyon, Komedi
Henning Baum, Maximilian Grill gibi çok ünlü yıldızların baş rolünü oynadığı dizide polislerin yaşamları ve yaşadıkları olaylar konu alınmaktadır. Çok ilginç yorumlanmış dizi izleyicilerinden tam not almış uzun soluklu bir Alman dizisidir.

Das Geheimnis der Wale
2010
Türü: Dram
Christopher Lambert ve  Veronica Ferres baş rollerinde oynamıştır. Yayınlandığı tarihlerde çok sevilen dizi bir çok ülke televizyonunda da gösterilmiştir.

Der letzte Zeuge
2008-2018
Türü: Polisiye
Halen yayında olan dizi çok başarılı bir polisiyedir. Polislerin çevresindeki olayların konu alındığı dizi de polislerin hayatlarının ne kadar da zor olduğu işlenmiştir. Ulrich Mühe'nin baş rolünü oynadığı dizi bir polisin başından geçenleri çok iyi bir dille anlatmıştır.

112 – Sie Retten Dein Leben
2008-2009
Türü: Aksiyon
Sosyal hayatı tam olarak anlatan dizi acil servisi, polisleri ve doktorların yaşamını çok güzel vermiştir. Dizi aksiyon türündedir ve dizide ki hikayeler o kadar içine girilerek anlatılmıştır ki seyircisini yaşanan dramlar ile çok duygulandırmaktadır. Dizi de aslında insanlara verilen buradaki kurumların büyük bir iş birliği içerisinde çalıştıkları, aralarındaki koordinasyon ve iş birliğinin ne kadar kuvvetli olduğudur. Bir çok olay  bu iş birliği sayesinde aydınlatılmaktadır.

Mordkommission Istanbul 
2008-2018
Türü: Polisiye
Oscar Ortega Sanchez'in baş rolünü oynadığı dizi çok beğenilen diziler arasındadır. Tüm izleyicilerini özellikle de Türk izleyenler tarafından sevilen dizi çok başarılı bir yapımdır.

Doctor’s Diary – Männer sind die beste Medizin
2008-2011
Türü: Müzikal Darama, Komedi
Kai Schumann, Elyas M’Barek gibi baş rol oyuncularının üstün yeteneklerini sergilediği tam bir müzik şöleni olan dizi farklı kesimler tarafından da çok beğenilmektedir.

Der Kommissar und das Meer
2007-2018
Türü: Polisiye
Seyircisinin çok sevdiği bu günde yayında olan dizi polis teşkilatını ve polislerin başına gelen ilginç olayları anlatmaktadır. Alman seyircisi polisiye dizileri çok sevmektedir ve hep bir aksiyon olsun istemektedir. Genellikle Alman dizileri de bu yönde çevrilmektedir. Alman dizi örneklerinin en beğenilenlerinden biri olan dizi, çok güzel bir alt yapı ile hazırlanmıştır. Çekim açıları ve tekniği ile çok başarılıdır.

Turkisch Fur Anfargen
2006-2008
Türü: Dramatik komedi
Alman ve Amerikan yapımı olan bu dizi çok fazla ilgi görmüştür. Dizi de tatile çıkmış bir kızın uçak kazası ile ıssız bir adaya düşüşü ve orada bir türk çocuk ile yalnız başlarına kalışları anlatılıyor. Dizi tam bir komedi ve dram dizisidir. Dizi içerisinde komedi ve dram şeklinde sevgi, aşk, yalnızlık duygusu çok güzel verilmiştir.

Sturm der Liebe
2005-bu gün
Türü: Dram, Pembe dizi 
Sepp Schauer'in baş rolünü oynadığı halen de verilmekte olan dizi çok güzel ve yumuşak bir temaya sahiptir. İnsanı sakinleştiren ve huzur veren bir dizi örneğidir. Tüm eleştirmenler tarafından beğenilen dizi bir çok ülke televizyonunda da verilmektedir.

Alles außer Sex
2005
Türü:Komedi, Dram
Dizinin baş rollerinde  Annette Frier, Simone Hanselmann gibi çok ünlü yıldızlar oynamış ve yayınlandığı tarihte insanları ekrana kilitlemiştir. Bir çok ülkede de yayınlanan dizi çok beğenilmiştir.

Ned’s Declassified School Survival Guide
2004-2007
Türü: Komedi
Komedi tarzının en başarılı dizilerinden olan dizide baş rolü  Lindsey Shaw oynamaktadır. Alman dizileri içerisinde komedi dalında en başarılı dizler arasındadır.

Stromberg
2004
Türü: Komedi
Bir sigorta şirketinin beceriksiz patronunun yaşadığı ilginç olaylar anlatılan dizi tam bir Alman espri anlayışını sergilemektedir. Kendine has izleyici kitlesi olan bu yapım lisanı Almanca olan ülkeler arasında en beğenilen dizi ünvanını almıştır

Traumhotel
2004
Türü: Dram
Christian Kohlund baş rol oynadığı dizi tam bir dram dizisidir. Kahramanın başından geçen olayların işlendiği çok sürükleyici bir dizidir. Tüm eleştirmenler tarafından çok sevilen dizi çok da beğeni toplamıştır.

Children of Dune
2003
Türü:  Dram, Fantastik
Alec Newman, Julie Cox baş rolleri oynadığı çok ilginç konusu olan bir dizidir. Dramın ve ilginç olayların birleşimi olan bu dizi çok sevilerek izlenmiş çok iyi bir yapımdır.

Napoléon
2002-2003
Türü: Tarihi Dram
Constance Dollé, John Malkovich gibi çok ünlü aktörlerin oynadığı adından da anlaşılacağı üzere Napolyonun hayatının konu alındığı çok başarılı bir yapımdır. Alman dizi severler için mutlaka izlenilmesi gereken harika bir baş yapımdır.

Donna Leon
2000-2018
Türü: Polisiye
Uwe Kockisch, Julia Jäger baş rollerini oynadığı bu gün bile ekranlarda gösterilen harika bir yapımdır. Aksiyon sahnelerinin çok olduğu çekim tekniği ile göz dolduran harika bir yapımdır.

V.I.P.
1998-2002
Türü: Komedi, Polisiye
Pamela Anderson'ın baş rolünü oynadığı seyredilmeye doyulamayacak bir dizidir. Seyredenlerin defalarca seyrettiği harika bir yapımdır. Bir çok ülke televizyonlarının yayınladığı, insanları televizyona kilitleyen çok güzel bir dizidir.

Der König von St. Pauli
1998
Türü: Dram
Ünlü oyuncu Hilmar Thate'nin baş rolünü oynadığı çok etkileyici bir dizidir. Bir çok ülke televizyonunda da verilen dizi çok beğenilerek izlenmiştir.

Die Rettungsflieger
1997-2007
Türü: Aksiyon
Rainer Sellien baş rolünü oynadığı aksiyon dizisidir. Bu dizi çekilmiş sahneleri ile hala akıllarda kalmış ender yapımlardandır. Tüm dizi eleştirmenlerinin çok beğendiği bir yapımdır ve hala bir çok ülkede gösterilmektedir.

Hinter Gittern – Der Frauenknast
1997-2007
Türü:  Dram, Pembe dizi
Zamanın olaylarını işleyerek gündelik hayatın anlatıldığı bunu yaparken de çok başarılı bir şekilde çekilmiş olan çok iyi bir yapımdır. Seyredenlerin çok sevdiği harika bir pembe dizidir. 

Verbotene Liebe
1995-bu gün
Türü: Pemze dizi
Joscha Kiefer gibi çok ünlü oyuncuların baş rolünü oynadığı dizi çok sevilerek halen de seyredilmektedir. Günlük olaylarla iç içe olayların yaşandığı çok başarılı bir yapımdır.

Gute Zeiten, schlechte Zeiten
1992
Türü: Pembe dizi
Günlük yaşamın içerisindeki olayların anlatıldığı bir pembe dizidir. Ekrana verildiği tarihlerde çok beğenilerek izlenmiş 

Das Boot Series
1985
Türü: Aksiyon

1985 yılında en iyi televizyon dizi film dalında Emmy kazanan bu dizi yayınlandığı tarihte çok fazla ilgi çekmiştir. Bir Alman U-bot mürettebatının yaşadıkları olaylar üzerinde geçen dizi Das Boot filminin dizi uyarlaması olarak yapılmıştır. Hikayede Dünya ile iletişimi kopan botun mürettebatının 4 saat boyunca İngiliz gemileri tarafından bombardımana tutulmasıyla yaşanan korku ve hayatta kalma mücadelesi anlatılmıştır. Beklentilerinizin üstünde bir yapım olan dizi aldığı ödülü hak etmiştir. Alman dizi önerilerinin içerisinde en dikkat çekenlerden biridir.

Berlin Alexanderplatz
1980
Türü: Dram

Rainer Werner Fassbinder’ın şaheseri olarak adlandırılan bu dizi 15 buçuk saatlik bir filmin 14 bölüme ayrılmış hali gibidir. Eğer bu dizi film olarak kabul edilse idi Dünya'nın gelmiş geçmiş en uzun metrajlı dizisi olma unvanını alırdı. Alfred Doblin’in dizi ile aynı ismi taşıyan kitabından uyarlanarak çevrilen dizi Dünya film eleştirmenleri tarafından yayınlanmış en iyi dizi film olarak gösterilmiştir. Bazı eleştirmenler diziyi film olarak kabul etmemiz gerektiğini söylemişleridir. Avrupa televizyonlarının en güzel örneği olarak kabul edilen dizi sadece Alman televizyonlarında değil bir çok ülkede seyredilmiştir. Bu ödüllü çok başarılı dizi de ise suçlu bir genç olan Franz Biberkopf’un Berlin'in Alexanderplatz bölgesinde yaşamını sürdürmesi ve orada yaşadığı sorunlar ele alınmıştır. Sadece Alman televizyonlarının değil tüm zamanların klasikleri arasında olan dizi çok güçlü bir yapımdır.

Tatort
1970
Türü: Polisiye

Polisiye bir yapım olan bu dizinin anlamı suç mahalidir. Tatort çekim tekniği ile Dünya'nın en özel dizilerindendir. Farklı kanalların çektiği ortak bir havuza atarak yayınlanan çok farklı bir yapımdır. Dizi farklı polis karakollarında geçen, farklı hikayelerin anlatıldığı çok başarılı bir yapımdır. Mimarisi eşsiz olan bu dizi her bölümünde farklı karakterler sunarken her bir olay da farklı şehirlerde geçmektedir. 90 dakika süren bu eşsiz yapımın her bölümü tam bir film tadındadır. Bu dizi sadece Alman'yada değil İsviçre ve Avurturya'da da kendi ekibini kurmuştur. Her bölümde sadece polis gözünden değil, kurbanlar ve suçluların da hayatları incelenerek onları tanıma şansı da vermektedir. 1970 den bu yana yayınlanmakta olan ve her yayınlandığında çok severek izlenen tarihin en uzun soluklu polisiye dizilerinden biridir. Her bölüm farklı karakollarda geçen dizide çok geniş bir oyuncu kadrosu yer almaktadır. Bu diziden sonra Doğu Almanya'da kendi suç muhali dizisini çekmiştir. Doğu Almanya'nın çektiği dizi de ise Doğu ve Batı Almanya duvarının çöküşü de konu alarak tarihe dokunulmuştur. Yılda neredeyse 30 bölüm çekilmiş ve her bölüm film uzunluğundadır.

2 yorum:

  1. Ben kobra takibini çok severek izlemiştim.cok güzel bir diziydi.gorunce çok mutlu oldum.cok dogru ikiliden birisi türk.diger dizilerdense seyretmek istediklerimvar ben alman dizilerini çok seviyorum.cokguzel analiz etmişsiniz.genel olarak polisiye film ve dizi yapılıyor.tarihi dizi daha çok seviyorlar.ben almanyadangeldim.cok uzun yıllar yaşadık orada o yüzden ıyi biliyorum.sitenizde bir çok seydikkatimi çekti yazmak istedim.cokdogru incelemeler yaparak yazmissiniz.saglik bölümünü çok beğendim.dizionerilerinizde çok güzel.yazdiklariniz çok hoşuma gitti.yazarlarinizin eline saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi takip ettiğiniz ve yazılarımızı okuduğunuz için biz teşekür ederiz.

      Sil