Muzlu Bebek Bisküvisi Tarifi - kadinvsaglik.com

Muzlu Bebek Bisküvisi Tarifi

Muzlu Bebek Bisküvisi Tarifi

Muzlu Bebek Bisküvisi

Muzlu bebek bisküvisi tarifi, kendi yaptığımız son derece sağlıklı ve doğal bir besindir. Yumurta beyazını kullanmıyoruz, biliyorsunuz bebekler 12 aylık olana kadar yumurta beyazı bebeklere verilmemektedir. Bebeğiniz 12 aylık olmuşsa bu bisküvinin içerisine beyazını da ilave edebilirsiniz. İçerisine pirinç unu yerine irmikte koyabilirsiniz.

Muzlu Bebek Bisküvisi Malzemeleri

  • 3 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı pirinç unu
  • 1 çay bardağı yulaf unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 adet muzun püresi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın 

Muzlu Bebek Bisküvisi Tarifi

Muzlu bebek bisküvisi yapımına muzu iyice ezerek başlıyoruz. Muzumuz iyice ezildikten sonra içerisine yoğurdumuzu, tereyağımızı ve zeytin yağımızı ilave ediyoruz. Güzelce karıştırdığımız püremize diğer unlarımızı ve karbonatımızı da ilave ederek bir güzel yoğuruyoruz. En son içerisine tarçınımızı da ekleyelim ve güzelce yoğuralım. Hamurumuz elimize yapışacak kadar yumuşaklıkta olmaktadır. Hamurumuzu istediğiniz gibi şekillendirme yapabilirsiniz. İsterseniz kalıplar kullanarak son derece şirin kurabiyeler de yapabilirsiniz. Bunun için tezgahımıza hamurumuzu yayıyoruz ve kalıplarla şekillendiriyoruz yada bıçak yardımı ile ince uzun dikdörtgenler yapabilirsiniz. Haurumuzdan elde ettiğimiz bisküvilerimizi şekillendirdikten sonra 170 derecede ki fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
İçerisine süt ilavesiyle bebeğimiz için çok besleyici mamalar elde edebilirsiniz. Bebeğimizin mamasına muz da ezerek ilave edebilirsiniz.
Bu güzel bisküviyi bal kabaklı, vişneli, çilekli de yaparak bebeğinize yedirebilirsiniz. İçerisine muz koymadan sade cici bebe bisküvisi olarak da yapabilirsiniz. Cici bebe büsküvisini dışardan almaktansa kendiniz evde bu tarif üzerine doğal malzemelerle yaparak bebeğinize verebilirsiniz. Hem içerisinde ne olduğunu bilirsiniz, hemde çok daha besleyici olacaktır.  

Kıymalı Bebek Çorbası Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

2 yorum:

  1. Bebişlerimiz için yapılmış her güzel paylaşımın özel olduğuna inanıyorum. Öncelikle sırf bu yüzden ellerinize sağlık demek istiyorum. Tarifinizi de geçen gün denedim ve gerçekten çok beğendim. Kahvaltılarında ihtiyaç duydukları tüm önemli gıdalar bir arada gibi. Ve tadı da çok güzel oldu, bebeğimle beraber yiyiyoruz desem yeridir :D yalan yok sadece karbonatta biraz endişe ettim. Hatta koyamadım emin olamadım. Merakımdan soruyorum onu koymamızın gerekçesi nedir. Ayrıca yumurta sarısı konusunda da uyarmış olmanız çok iyi olmuş. Çoğu tarifte buna değinilmemiş bile. Bende gördüğüm ve beğendiğim tüm tarifleri denemeye çalışıyorum. Kendi kullandığım tarifi de buraya ekliyim belki benim gibi farklı tarifler arayan arkadaşlarımıza yardımı dokunur :) herkese bebişlerimizle beraber sağlıklı ve güzel günler diliyorum
    https://youtu.be/2Labr_puKIU

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindik. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

      Sil