25 Türk Dizi Önerisi - 2 - kadinvsaglik.com

25 Türk Dizi Önerisi - 2

25 Türk Dizi Önerisi 2 Sizler İçin Hazırladık Umarım beğenirsiniz

1.Yazıyı Okumak İçin Tıklayınız : Unutulmaz 25 Türk Dizi Önerisi - 1

1 BEHZAT Ç.

BEHZAT Ç
Arkadaşları mesleklerinde yükselirken o aldığı cezalar yüzünden hala  cinayet masasında görevli polis olarak çalışan Behzat Ç. karmaşık bir hayatı olan çalkantılar içinde bulunan ama bunun yanında da adaleti vicdanının sesine göre sağlamayı ilke edinen harika bir polistir. Bir Ankara Polisiyesi olan Behzat Ç. polisiye diziler arasında hikayeleri işleyiş açısından farkıyla ilk bölümünden itibaren büyük hayran kitleleri yakalamıştır.

2 FATMA GÜLÜN SUÇU NE

FATMA GÜLÜN SUÇU NE
Başına talihsiz bir olay gelen Fatma Gül'ün yaşadığı hikayeyi izleyicisine vererek ilk bölümünden itibaren seyircisini ekrana kilitleyen dizi güçlü bir oyuncu kadrosuna sahiptir.

3 SUSKUNLAR

SUSKUNLAR
Çocukken başlarına gelen kötü bir olay  nedeniyle hapishaneye giren ve orada yaşadıkları kötü olaylar karşısında  susmak zorunda kalan arkadaşlar birbirlerinden çok uzun zamanlar boyunca ayrı kalmışlardır. İçlerinden biri bir gün onları tekrar birleştirir ve artık konuşma vakti gelmiştir. Onlara kötülük yapan kişilerden intikam alınma vaktidir.

4 PERİHAN ABLA

Unutulmaz 50 Türk Dizisi Önerisi PERİHAN ABLA
Kardeşleri için hayatını yaşamayan varını yoğunu kardeşlerine veren Perihan abla ve onu deliler gibi seven Şakir'in hikayesini anlatan bu dizi mahalle kültürünü, bu mahallede yaşananları anlatır. Dizi tarihinin öncü dizilerinden biri olan Perihan abla Perran Kutman ve Şevket Altuğ'un baş rollerini oynadıkları harika bir dizidir.

5 KAVAK YELLERİ

KAVAK YELLERİ
Bir gençlik dizisi olarak başlayan Kavak Yelleri, bir arkadaş grubunun Üniversite, iş, evlilik derken başlarına gelen olayları anlatan uzun soluklu dizilerden olmuştur.

6 BİR DEMET TİYATRO

BİR DEMET TİYATRO
Güçlü oyuncuların bir araya gelmesiyle küçük tiyatro oyunlarının sergilendiği yayınlandığı her bölüm ekranlarda seyircisini gülmekten öldüren harika bir komedidir.

7 MAHALLENİN MUHTARLARI

MAHALLENİN MUHTARLARI
Ekranların en uzun soluklu dizilerinden olan Mahallenin Muhtarlarında bir mahallede yaşanan olaylar,  dostluklar, küskünlükler, sevinçler, aşklar, kavgalarla mahallelinin yaşadıkları ama en sonunda gene tatlıya bağlanan hikayeler anlatılır. Güçlü bir oyuncu kadrosuyla harika dizilerden biridir.

8 KAYGISIZLAR


Unutulmaz 50 Türk Dizisi Önerisi KAYGISIZLAR
Komedi türünden olan bu dizi uzun soluklu dizilerimiz dendir. Halit Akçatepe, Ayşen Gruda, Çiçek Dilligil, Şoray Uzun ve Ercan Yazgan gibi güçlü oyuncu kadrosuyla yıllarca tv tarihine geçmiş replikleriyle doksanlı yıllara imzasını atmıştır. Yeni Türkünün de müziklerini yaptığı harika bir yapımdır.

9 ÇILGIN BEDİŞ

ÇILGIN BEDİŞ
1996-1999 döneminde yayınlanarak gençlerin ve çocukları ekrana kilitleyen, dizi tarihine geçmiş çok iyi bir yapımdır. Baş rollerinde  Yonca Evcimik, Çiçek Dilligil, Selahattin Taşdöğen, Sonay Aydın ve Cenk Torun gibi isimlerin de olduğu bu dizi öğrencilerin hayatlarını anlatan güzel bir dizidir.

10 KAYNANALAR

KAYNANALAR
Televizyon tarihimizin ilk dizilerinden olan Kaynanalar Dünya ve Türkiye rekortmeni olmuş en uzun soluklu Sitcom özelliği olan dizidir.

11 GÜLBEYAZ

GÜLBEYAZ
Nejat İşler ve Şevval Sam'ın başrollerini paylaştığı bir karadeniz hikayesidir. Müziklerini Kazım Koyuncu'nun yaptığı güzel bir aşk hikayesidir.


12  HAYAT BİLGİSİ

HAYAT BİLGİSİ
Bir lise öğretmeni olan Afet öğretmen anne ve babasını kaybettikten sonra kardeşiyle şehir şehir dolaşır ve en sonunda İstanbul'da bir lisede öğretmenlik yapmaya başlar. Buradaki öğrencileriyle yaşadıklarını konu alan dizi çok güzel bir yapımdır.

13 TATLI HAYAT

TATLI HAYAT
Türkan Şoray ve Haluk Bilginer'in başrollerini oynadıkları aralarındaki ilişkilerin konu alındığı çok güzel bir yapımdır.

14 BİZİMKİLER

BİZİMKİLER
Aynı apartmanda yaşayan 7 farklı ailenin, ailelerinde yaşananlar, apartmanda ki günlük olayları konu alan  Türkiye tarihinin en uzun soluklu dizilerinden olmuştur.

15 KURUNTU AİLESİ

Unutulmaz 50 Türk Dizisi Önerisi KURUNTU AİLESİ
Türkiye tarihinin en önemli dizilerinden olan Kuruntu Ailesi efsane oyuncu kadrosu ile ekranların en sevilen dizilerindendir. İlk bölümünde büyük oyuncu Adile Naşit'in de oynadığı Gazanfer Özcan, Gönül Ülkü gibi efsane oyuncuların bulunduğu unutulmaz bir yapımdır.

16 ŞEHNAZ TANGO

ŞEHNAZ TANGO
Birbirlerini çok seven ama aralarındaki büyük farklar sonucu ayrılan Şehnaz ve Muhsin'in aralarındaki o aşkı, sanki bir tango yapar gibi yaşadıkları olayları anlatan güzel bir dizidir.

 

17 SICAK SAATLER

SICAK SAATLER
Gazeteci Sedat ve ekibine yeni katılan Buket'in sürtüşmelerle başlayan aşklarını ve yaşadıkları esrarengiz olayları anlatmaktadır.


18 FERHUNDE HANIMLAR


FERHUNDE HANIMLAR
Ferhunde hanım ve kızlarının hayatlarının anlatıldığı, günlük yaşamlarının konu alındığı uzun soluklu bir aile dizisidir.

19 IHLAMURLAR ALTINDA

IHLAMURLAR ALTINDA
Mahallenin en güzel kızı olan Elif, mahallenin en yakışıklı delikanlısı Yılmaz'a sevdalıdır. Evlilik hazırlığı yapmaktayken Elif'in çalıştığı yerin sahibinin oğlu olan Ömer Elif'in güzelliğinin farkına varır ve onunla ilgilenmeye başlar. Bunun üzerine kıskançlıktan deliren Yılmaz Ömer'in mağazasını dağıtır ve hapse girer. Yılmaz artık hapistedir ve artık Ömer Elif'i elde edebilmek için her yolu dener. Elif de ona karşı yumuşamıştır ve olaylar böyle devam eder.


20 HATIRLA SEVGİLİ

 HATIRLA SEVGİLİ
İki farklı ailenin çocukları birbirine aşık olur ve aileleri  yada aşkları arasında seçim yapmak zorunda kalırlar. Güçlü bir aşk hikayesini anlatan bu yapıt dizi tarihi için çok önemlidir.


21 YABANCI DAMAT

YABANCI DAMAT
Yunanistan ve Ege sahilleri arasında yaşanan güçlü bir aşk hikayesinin  anlatıldığı dizinin güçlü bir oyuncu kadrosu  da vardır.


22 BİZİM EVİN HALLERİ

Unutulmaz 50 Türk Dizisi Önerisi BİZİM EVİN HALLERİ
Her yaş gurubundan insana hitap eden tam bir aile dizisidir. Aile içindeki olayların anlatıldığı bu dizide sevgi, saygı, sadakat gibi konular işlenir.


23 AYRILSAK DA  BERABERİZ

AYRILSAK DA  BERABERİZ
Boşandıkları halde aynı evi paylaşmak zorunda kalan iki insanın yaşadıkları ilişkileri anlatan dizide aslında hala aşık oldukları halde ayrı olmaları işlenmektedir. Güzel bir aile dizisidir.



24  YEDİ TEPE İSTANBUL

YEDİ TEPE İSTANBUL
Olcay zengin eşi öldükten sonra daha orta halli bir hayat sürmek için İstanbul'un kendi halinde bir  mahallesine taşınır. Mahallede yaşananlar, insan ilişkilerinin anlatıldığı güzel bir dizidir. Usta oyuncu kadrosuyla seyircisini ekran başına toplamayı başarmış güçlü bir yapımdır.

25  ALİYE

ALİYE dizi öneri
Zengin bir ailenin gelini olan Aliye iki çocuk annesidir. Aldatıldığını öğrenen Aliye çocuklarını da alarak evden ayrılır. Tren garında kocası onları yakalar ve çocuklarının tekini zorla ondan alır. Çocuğunu alma mücadelesi veren Aliye'nin yaşadıklarının anlatıldığı dram yüklü bir dizidir.

Babamın Günahları Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

2 yorum:

  1. Türk dizileri çok güzel oluyor.Bu listeyi beğendim birkaç tane izlediğim dizi içinde var.

    YanıtlaSil