Kapı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? - kadinvsaglik.com

Kapı Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kapı Renkleri

Ev dekorasyonun da kapı en önemli ayrıntılardandır. Bir mekana ilk girişte bizi karşılayan, ilk intibayı veren şey evimizin kapılarıdır. Bir eve girişte ilk intiba çok önemlidir. Bu da kapı seçimlerinizin doğru olmasıyla mümkün olacaktır.
Yapı sektörü eski dekorasyon kullanım fikirlerini derinlemesine yenileyen çok değişik fikirler ve kapı çeşitleriyle her geçen gün evlerimizi yenilemeye devam ediyor. Kafanızdaki eski moda yapı anlayışını bir kenara bırakarak evlerimize daha da güzellik katmak için yeni fikirlere ayak uydurmak gereklidir.

Kapı Çeşitleri Nelerdir?

  • İç  Kullanım Kapıları
  • Çelik Kapılar
  • Sürgülü Kapı
  • Kayar Kapı
  • Cam Kapı
  • Foto selli Kapılar
  • Giriş Kapıları
İç Kapı

İç Kullanım Kapıları

Evlerde iç kullanımda kullanılan kapılardır ve bu kapılarda değişik kapı renk ve kapı model seçimi çok fazladır. Ev dekorasyonunda  kapı seçimi oldukça önemlidir  ve evin havasını tamamen değiştirir. Bu yüzdende iç kapı seçimleri doğru yapılmalıdır. İç kapı seçimlerini yaparken evimizin mobilyasına uyumlu denklikler yaşayacağımız kapı ve modeller seçmeliyiz.

Mobilya Kapılar
Ham maddesi mobilya olan bu kapı çeşitleri çok kullanışlı, çok dayanıklı kapı çeşitleridir. Bu kapı çeşitleri biraz daha pahalı ve son derece kullanışlıdırlar. Kapı model seçenekleri de oldukça fazladır.

Amerikan Kapı
Bu kapılar evlerde en çok tercih edilen ve kapı model ve kapı renk seçenekleri çok fazla olan kapı çeşitlerindendir. Ev dekorasyonunda çok önemli yere sahiptirler

Kaplama Kapılar
Bu kapıların yüzeyleri kaplanarak yapılırlar. Bu kapıların kaplama yüzeyleri değişiklik gösterirler. İsteğe bağlı kaplanabilirler. Çok şık ve çok güzellerdir. Lakede yapılabilen bu kapı çeşitlerinde çok fazla seçenek ve kapı renk çeşidi vardır.

Membran Kapı 
PVC kapı olarak da adlandırabiliriz ev içi mekanlarında ıslak zeminlerde daha çok kullanılırlar. PVC kaplama olarak üretilen kapı çeşitleridir. Balkonlara çıkış kapısı, banyo kapısı olarak en çok kullandığımız bu kapılar çok dayanıklı ve uzun ömürlüdürler.

Çelik Kapı

Çelik Kapı

Evlerimizde daire çelik kapısı olarak kullandığımız, dayanıklı çelik üzerine mobilya kaplama olarak üretilen, korumalı kilitlerle desteklenmiş çelik kapı çeşitleridir. Renk ve çelik kapı model seçenekleri çok olan çelik kapıların en çok güvenlik acısından emniyetli olmasına dikkat edilerek alınırlar. Evlere girişte bizi karşılayan çelik kapı çeşitleri model ve çelik kapı renkleriyle dekorasyonda çok önem taşırlar.

Çelik Kapıların Özellikleri

Kilitleri ve iç donanımı karmaşık ve dayanıklılık bakımından çok sağlamdırlar. Çelik  kapıların kilit sistemleri çok üst düzeyde olduğu için kolaylıkla açılamazlar.
  • Çelik  kapıların içinde özel yalıtım malzemeleri de kullanıldığından ses ve ısı geçirmezler.
  • Çelik  kapılar rüzgardan ve şiddetli darbelerden etkilenmezler.
  • Çelik  kapıların iç ve dış yüzeylerindeki kaynak teknolojileri çok üst düzeydedirler.
  • Çelik  kapılar aslında işçilik, donanım, kalite bakımından  ileri teknolojide üretildiği halde diğer kapılara kıyasla fiyatları daha uygundur.
Sürgülü Kapılar

 

Sürgülü Kapılar

Son dönem dekorasyon tarzlarına damgasını vuran kapı çeşididir. Her alana rahatlıkla kullanılabilen hem şık kapı çeşitleri olan hemde yerden tasarruf yapmamızı sağlayan görselliği ön plana çıkaran, çok kullanışlı yenilikçi yapılarda kullanılırlar. Yapı sektörü artık eski kullanım alanlarını derinlemesine yenileyen fikirleriyle her geçen gün evlerimizi yenilemektedir. Bu kapılar iç mekanlarda daha çok kullanılır, mobilyalarımıza uygun olarak yapılabilirler. Kullanıldıkları alanlarda kullanım kolaylığı sağlayan bu kapı çeşitleri mekanı bölmek içinde kullanılırlar. Yeni üretilen ve duvara gömme olarak yapılan alternatif modellerin de olan bu kapılar kullanım kolaylığı sağlamaktadırlar.

Kullanım Alanları

  • Mutfak gibi kullanım alanlarında özellikle yerden tasarruf etmek için kullanılarak kullanım kolaylığı sağlarlar.
  • Bahçe ve balkonlara da farklı bir hava katabilmek adına kullanılırlar.
  • Sürgülü kapı geniş ve ferah salonlar kazanmamız için çok tercih edilen bir kapı çeşididir
  • Özellikle banyolarda sudan etkilenmeyen malzeme ile yapılan kapılar çok tercih edilmektedir.
  • Bazı zamanlarda oda ayırmak bölümlendirmek içinde kullanılırlar.


Sürgülü Kapı Çeşitleri Nelerdir?


Mobilya Sürgülü Kapılar
Ham maddesi ahşap olan bu kapılar diğer kapı modellere göre daha pahalı ama daha gösterişli ve zengindirler. Ev dekorasyonunda salonlar için çok uygun olan bu kapı modeli çok şık ve kullanışlıdır.

Cam Sürgülü Kapılar
Ham maddesi camdan üretilen bu kapı modelinde ister düz cam, ister buzlu, isterseniz desenli cam çeşitleri kullanılmaktadır. Bu kapı çeşitleri ortama değişik bir şıklık ve aydınlık bir hava katar. İş yerlerinde de kullanılan bu tür kapılar son derece kullanışlıdırlar.

Lake Laminant Sürgülü Kapılar
Orta düzey mekanların kullanımında kullanılan bu kapı modelleri daha düz ortamlar yaratırlar.

Amerikan Sürgülü Kapılar
Bu kapılar dayanıklı ve güzel görünmeleri sebebiyetiyle daha çok tercih edilen modellerdir. Ham maddesi kaplama olarak üretilen bu kapı modellerinde çok seçenek vardır

PVC Sürgülü Kapılar
Genelde ıslak zeninler için uygun olan bu kapı çeşitleri suya dayanıklı ham maddesi pvc kaplamadır. Banyo gibi kullanım alanları için uygundur.

Kayar Kapılar

Kayar Kapılar

Ortamda ferahlık yaratmak amacıyla düzenlenmiş, yerden tasarruf eden, kullanımı kolay kapı çeşitlerindendir. İsteğe göre her mekanda kullanılabilirler. Dekorasyonda dar alanlarda kullanımı kolay kapı olarak tercih edilirler.

 

Kayar Kapı Çeşitleri Nelerdir?

Camlı Kayar Kapılar
Bu kapı modelleri iki yana doğruda açılırlar. Genellikle hastane şık iş yerlerinde kullanılırlar. Çam olarak üretilir ve bulunduğu mekana şıklık ve rahatlık sağlarlar.

Raylı Kayar Kapılar
Genellikle garaj önü kapılarında bu model kullanılır ve bu kapı modelleri de yerden tasarruf sağlarlar. Çelik, demir ve alüminyumdan yapılan bu kapı modellerinde işçilik çok önemlidir. Dümdüz bir model olarak da yapılabilirken üzerinde yapılan işçilik ve modellerle harika bir kapıda olarak da kullanılabilirler. Kapılarda her şeyde olduğu gibi işçilik her modelde fiyat farkı yaratır.

Otomatik Kayar Kapılar
Kayar kapılar elle çalıştığı gibi genellikle butonla veya foto selli olarak da çalışabilirler.

Kumandalı Kayar Kapılar 
Kumanda ile çalışan bu kapı çeşitleri isteğe bağlı garaj kapılarında, iş yeri kapılarında, okul gibi bir çok yerde  kumandalı modellerde tercih edilebilir.

Cam Kapılar

Cam Kapılar

Şeffaf çalışma ortamları yaratmak için genelde kullanılan bu kapı tipi artık evlerde, iş yerlerinde, hastane gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Camın güçlü yalıtım özelliğinden faydalanılarak kullanılan bu kapı tiplerinde şıklık da ön plandadır.

Cam Kapı Çeşitleri Nelerdir?


İç Mekanlar İçin Kullanılan Cam Kapılar
Bu kapı çeşitleri tamamen cam olarak üretilebileceği gibi mobilya içinde cam kullanılaraktan üretilmektedir. Bu kapılar evlere dekorasyon acısından farklılıklar katarlar.

Dış Mekanlar İçin Kullanılan Cam Çelik Kapılar
Artık dış kapı kullanımında bile cam kullanımı çok yaygınlaştı. Cam çelik kapılar çok tercih edilir oldular. Bunun nedeni çok ferah ve çok şık kullanım alanları  ve farklı mekanlar  yaratmaktır.

Fotoselli Kapılar

Fotoselli Kapılar

Bu kapılar sizi hissederler sese ve harekete duyarlı olarak yapılmışlardır.Toplu kullanım alanları için üretilen bu kapı çeşidinde özel sistemler kullanılır. Bu kapıları açma kapama derdi olmadan tamamen sensör üzerine kurulu, insan trafiğinin fazla olduğu mekanlar için üretilmişlerdir. Radar adında bir gözü bulunan sistemde gelen kişi algılanır ve kapı açılır. Engelli kişilerin kullanımı için çok uygun olan bu kapı çeşitleri onlar için çok büyük rahatlık olacaktır.


Giriş Kapısı

Giriş Kapısı

Bina ve apartmanların girişinde bulunan kapılardır. Bu kapılar bulundukları yerin güvenliğini sağlayan büyük ve daha gösterişli kapılardır. Her kezin kapıya bakış açısı farklı olup, ihtiyaçları da farklıdır. Bu kapılarda ihtiyaçlara göre tasarlanmışlardır.

 

Giriş Kapısı Çeşitleri Nelerdir?

Çelik Kapılar
Ev kapılarına takıldığı gibi mobilya kaplama çelik kapılar çok şık ve güvenlik açısından çok üst düzeylerdedirler. Açılması zor kapılar  olan çelik kapılar binanın güvenliğini en üst düzeyde sağlarlar. Dekorasyon açısından çok önemli olan bu kapılar binamıza, apartmanımıza şıklık ve kalite katarlar.

Ahşap Kapılar
Kimi apartmanın ve binanın tercihi bu kapıların, ham maddesi ahşaptır. Kilit sistemleri ile desteklenerek şık görünümlerde yapılabilirler. Oymalı kapı çeşitleri de olabilen bu kapılar üzerindeki işçilikle son derece güzel ve önemlidir.

Demir Kapılar
Demirden üretilen bu kapı çeşitleri de sağlamdır ve üzerindeki kilit sistemleri sayesinde güvenlidirler. Bazı demir kapılar işçilikleri ile çok gösterişli olabilirler.
Bahçe Kapıları

Bahçe Kapıları

Bahçe giriş kapıları çok çeşitleri ve güvenlik bakımından yüksek güvenlikte olması gereken  kapılardır. Kişinin ihtiyacına göre tasarlanan bu kapılar hem güvenliğimizi sağlarken gelen misafirlerimizi ilk onlar karşıladıkları için evimizin değerine de değer katarlar.

Bahçe Giriş Kapıları Nelerdir?


Bahçe Yaya Kapısı
Sadece insanların geçmesi için yapılmış basit bahçe kapılarıdırlar

Araç Giriş Kapıları
Araçların girişi için düzenlenmiş olan bu kapı çeşitleri çelik yada demirden yapılırlar. Genellikle kumandalı yada butonlu olarak tercih edilir.

Taçlı Bahçe Kapıları
Genellikle bahçeli müstakil evlerin bahçe kapısı olarak tasarlanan bu kapılar çok şık görünümde olurlar. Bahçe yaya kapısı ve araç kapısı olarak iki şekilde de kullanılabilirler.

Lazer Kesim Bahçe Kapıları
Bu kapılar lazer kesim olarak üretilir çok çeşitli modelde olup  çelik yada demirden yapılırlar.

Mızraklı Bahçe Kapıları
Bu kapı çeşidi üzerlerinde bulunan mızraklar sayesinde hırsızlar tarafından geçilmesi zor kapılardır. Bu kapılar genelde villaların, bahçeli müstakil evlerin, iş yerlerinin bahçe kapısı olarak kullanılırlar.

Kapıda Renk Ve Model Seçimi

Kapıda Renk Ve Model Seçimi

Dış Kapı Seçimleri

  • Dış kapılar evimize gelen misafirlerimizi karşılayan, son derece önemli kapılardır. Bu kapılar bahçe kapısı, apartman kapısı ve evimizin daire kapısıdır. Dış mekan  kapı seçimlerimizi öncelikle güvenliğimiz açısından sağlam olmasına dikkat ederek seçmeliyiz. Bu kapılar evimizi koruyan, bizlerin güvenliğini sağlayan kapılardır. Dekorasyonun da en önemli demirbaşlarından olan kapı seçimlerinde güzel görünümleri, şıklıkları ile evimize değer katması tercihlerimizi yaparken bizlerin aklımızda olması gereken en önemli noktalardandır.
  • Sizlere tek tek kapı çeşitlerini tanıttığımız yazımızda hem bütçenize uygun hemde evinizin ihtiyaçları yönünde tercihler yapacağınızı umuyoruz. Unutmamanız gereken en önemli nokta dış kapıların güvenliğinizi sağlayan ve evinize ilk intibayı veren dekorasyonun en önemli parçası olduğu için maliyetten kaçmamanız olacaktır. Bizim sizlere önerimiz bu yöndedir.
  • Dış kapı seçimlerinde, apartman kapılarında uyumuna da dikkat etmek yerinde olacaktır. Oradaki uyum ev içindeki kapılarla ters düşecekse istenirse çift taraflı kapı renklerde olan dış yüzeyi apartmanla uyumlu iç yüzeyi evinizdeki kapılarla uyumlu bir kapı yaptırabilirsiniz. Bu özel sipariş olarak yapılan bir kapıdır. Maliyeti biraz daha fazladır.
kapı Modelleri, kapı renkleri, çelik kapı, kapı çeşitleri, iç kapı, kapı fiyatları

İç Kapı Seçerken Kapı Renk Ve Model Seçimi

İç mekan kapıları yani evimizin iç kapılarının seçimi evimizin aslında en önemli detaylarından biridir. Evi en güzel ve en şık onlar taşırlar. İç kapılar evimizin odalarının mahremiyetini ve güvenliğinin sağlarlar. Evimizin ihtiyacına uygun seçeceğiniz kapı modelleri camlı, camsız, mobilya, amerikan gibi tamamen sizin tercihinizdir.

  • Kapı seçimlerini evimizin eşyasına ve yaşam tarzımıza göre seçmemiz gerekir. Çok ağır klasik eşyalarımız var ise kullandığımız kapıda ona göre olmalıdır. Bu gibi bir evde mobilya kapı kullanmanızı öneririz. Oymalı kapı modellerde seçimlerimiz arasında olabilirler.
  • Amerikan kapı seçimlerinde model ve kapı renk seçenekleri çok fazladır. Evimizin boyası, yer döşemesi, eşyasına uygun renklerde ve modelde kapı seçimleri yapmanız çok uygun olacaktır.
  • Küçük evlerde, odaları daha ferah göstermek için açık kapı renk, mümkünse kırık beyaz kapı kullanmanızı öneririz.
  • Küçük mutfaklarda, sürgülü kapı tercihleri son derece doğru olacaktır. Sürgülü kapılar içe doğru açılmadıkları için yerden tasarruf ederler ve daha şık dururlar.
  • Küçük salonlarda da sürgülü kapı çeşitleri son derece yerden tasarruf edildiği için kullanımı kolay ve daha ferah bir görünüm sağlar.
  • İç kapı seçimlerinde ille de her odaya aynı kapı modelini seçmeniz gerekmez. Fakat seçtiğiniz kapı modelleri de birbirinden farklı abartılı olmamalıdır. Kapıların birbiri ile uyumunu yakalarsanız ayrı modeller mümkündür. Kapı renkleri aynı olmak şartı ile.
  • Ahşap masa, ahşap mobilya, sandalye, kapı uyumunda  eviniz harika görünecektir. Bu uyumu yakalamak sizin tercihinizdir.
  • Mutfakta sürgülü kapı kullanırken salonda normal içe açılır kapı kullanmanız bir sorun olmaz. Yeter ki renk uyumuna dikkat edin.
  • Geniş salonlarda çift açılır kapılar tercih etmeniz evinize daha ferah ve ayrı bir gösteriş sunacaktır.
  • Kapı yüzeyinin  dokusuna dikkat edin temizlik bakımından sizi yormaması, temizliğinin de kolay olmasına özen gösterelim. Bazı kapı yüzeyleri çok ince olukludur ve içlerine giren kirleri çıkarmak mümkün değildir. 

İç Kapılara Cam Takılır mı?

İç kapılarda cam hepsine takılmaz. Yatak odalarının bir mahremiyeti vardır. Yatak odalarına camlı kapı uygun olmaz. Salon, banyo, tuvalet, mutfak kapılarına camlı kapı yaptırılabilir. Fakat banyo ve tuvalet kapılarına yapılacak olan camlı kapılar, sadece üste cam olanlardan olmalı. İçerisi gözükmemelidir. Kapının üstünde yarım cam olanlardan olabilir. Camlar buzlu içeriyi göstermeyen cam olmalı. Biz banyo ve tuvalete de takılacak camlı kapıları da çok önermiyoruz. Salon camları boy olabilir. Bu tamamen sizin tercihinizdir.

İç Kapı

İç Kapı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz


  • Evimizin kapılarını seçerken öncelikle kaliteli olması bizlere rahatlık ve uzun süre kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Kaliteli kapı eğreti durmaz ve ben buradayım der. Kendini gösteren şey kapıdaki kalitedir. Kapı her gün değiştirilebilecek bir malzeme olmadığı için seçimlerimizi kaliteli kapılardan yana kullanmamız doğru bir tercih olacaktır.
  • Evimize kapı seçerken modeli ve renginin evle uyumu çok önemli bir detaydır. 
  • Kapı seçimlerimizde temizliğinin kolay yapılabilir malzemeden olmasına özen göstermek gerekir.
  • Kapı yaptırırken kapı çeşitlerini iyi değerlendirin ve ölçülerinin doğru alındığına dikkat edelim, çünkü iyi ölçüsü alınmayan kapı takıldığında hoş ve düzgün durmaz.
  • Kapıların montajı sırasında iyi montaj yapıldığına dikkat edin. İyi montaj yapılmayan kapılar sonradan kapanma sorunu yaşatırlar.
  • Kapılarımızı aldığımız firmanın, kapılarına garanti veren, montajı ve nakliyesi onlara ait olan güvenilir firmalar olmasına dikkat edin.
  • Kapı rengini seçerken kataloglardan seçiyorsanız, mutlaka bayiden gerçek rengi kapı üzerinde görerek alın. Kataloglar bazen aldatıcı olabiliyorlar.
  • Kapı kollarının, menteşelerin kaliteli olmasına dikkat edelim.
  • İç mekan kapılarını seçerken kasa kalınlığına ve kapı üzerine konan taç kısmına iyi karar vermeniz gereklidir. Bu kalınlığın koridorlarınızda nasıl duracağı çok önemlidir. Kapı eğer tam duvara bitişik ise bu kalınlık montaj sırasında ara başlıklara ve kapının yerine güzel oturmamasına neden olur. Çok kalın gelen kapı kenarları tam duvar kısmına uyum sağlamazsa kesilirler buda yan taraftan baktığınızda canınızı sıkacak görünümler sergileyebilirler.
  • Kapının boyasının kaliteli olmasına dikkat edelim. Kapı boyası kalitesiz olursa renkleri ileride solar ve lekelenen yüzeylerden lekeleri çıkarmak zordur. 
Kapı Renkleri

Kapı Renkleri

Amerikan Kapı Renkleri
Beyazdan siyaha kadar her renk mevcut olan bu kapı çeşitlerinde en çok beyazın tonları tercih edilmektedir. Genelde mobilya kapı renkleri ve kaplamaları kullanılan bu kapı renkleri her firmanın renklere verdiği adla değişmektedir.
Mobilya Kapı Renkleri
Ceviz ve renkleri, Akça ağaç ve renkleri, Meşe ve renkleri, Armut ve renkleri, Kayın ve renkleri, Maun ve renk tonları, Fındık ve renk tonları gibi ağaçların renkleri ve boyaya göre açıklı koyulu tonları kullanılmaktadır.
Kaplama Kapılar 
Kaplama kapılar genelde mobilya kapı renkleri kullanılmakta onların kaplamaları yapılmaktadır. Çok renk seçeneği mevcuttur. Her firmada renklerin tonlarına verildiği adlar farklıdır.
Mebran Kapı Renkleri
Ceviz ve akça ağacın en çok kullanıldığı bu kapı renkleri firmalara göre değişiklik göstermektedir.

Kapı Renkleri Videosu İzlemek İçin Üzerine Tıklayınız

Kapı Fiyatları

Çelik Kapı Fiyatları

500 tl ile 2000 tl arası istenilen kapının kalitesine göre değişen fiyatlar vardır. Çok daha fazla fiyat aralıklarında olan kapı çeşitleri olmakla birlikte bu kapılarda kullanılan kilit sistemlerinde bu fiyat aralıklarının değişiminde  büyük rol oynar.

İç Kapı Fiyatları 

Mobilya Kapılar
İç kapılarda mobilya kapı 400 tl ile 1000 tl arasında fiyatlandırmalar vardır. bu seçilen kapının kalitesiyle ve kapı modeliyle bağlantılıdır.
Amerikan Kapı Fiyatları
250 tl ile 600 tl arasında olan amerikan kapılarda kalite farklarından kaynaklıdır.
Kaplama Kapılar 
200 tl ile 500 tl arasındadır. Kaplama ve kalite farklarından fiyatlarda değişiklik olabilir.
Mebran Kapılar
500 tl 1000 tl arası değişik fiyat aralıklarındadırlar.


Sürgülü Kapı Fiyatları

Sürgülü kapılarda fiyat aralıkları yapılan yerin boyutuna, kapının genişliğine ve kullanılacak olan malzemeye göre değişiklikler göstermektedir. Bir ev içi panel kapı fiyatı 300 tl ile başlarken bu fiyat aralığı cam oluşuna yada bu kapının bir iş yeri için farklı boyutlarda yapılışına göre değişir.

Kayar Kapı Fiyatları

Kayar kapı fiyatları kapının boyutuna ve genişliğine göre değişirken bu kapının aksesuarları, ekipmanı fiyat aralığını belirler. Bu gibi kapı alımlarında aldığımız firmanın kalitesi ve verdiği hizmet çok önemlidir.
En uygun kayar kapı 1000 tl ile başlar ve yapılan yerin genişliğine ve ekipmanlarına göre değişim gösterir.

Cam Kapı Fiyatları

Cam kapılarda kullanılacak cam kalınlığı, kullanılacak olan aksesuarlar, kapının  manuel yoksa motorlumu oluşu  fiyat aralığını belirlemektedir. Aldığımız firmanın teknik desteği ve verilen garanti süresi bu kapıları alırken bakmamız gereken en önemli noktalardandır.
En uygun elle çalışan cam kapı fiyatı 1000 tl iken bu fiyat aralığı çok değişiklikler göstermektedir.

Giriş Kapı Fiyatları

O kadar çok kapı çeşidin olduğu bir kapı tipi olan bu kapılar kullanılan malzemeye göre değişiklikler gösterir. Mesela basit bir bahçe  demir kapısını 500 tl ye yaptırılabilirken mızraklı, taçlı, kumandalı oluşuna göre yerin boyutuna ve kullanılan malzemeye göre büyük fiyat farklılıkları gösterirler.

Kapılar boyanır mı?

Kapılar Boyanır Mı?

Kapılar istenirse boyanarak renkleri değiştirilebilir. Renklerinden sıkıldığınız, zamanla solan yada evinize uymayan kapılarınız var ise renklerini isterseniz istediğiniz renklerde değiştirebilirsiniz.

Bayama İşlemi Nasıl Yapılır
  • Kapımızın bulunduğu yerlerin altına gazete kağıdı sererek ortamın kirlenmemesi için önlemlerinizi alın.
  • Kapımızın yüzeyinin boyayı daha iyi tutabilmesi için  ince zımpara yardımı ile zımparalayın.
  • İstediğiniz renkte boyayı önce bir kat sürerek astar boya yapın ve kuruması için bekleyin. Acele etmeyin astar boyanın bir gün beklemesi çok daha iyi kurumasına ve diğer katların daha iyi sürülmesine yardımcı olur.
  • Üzerine boyamızı en az iki kat daha sürmelisiniz. Boya renginiz içinize sindiğinde boyada alt renk gözükmeden boyadığınız renk iyice kendini gösterir.
  • Her kat sonrası kuruması için kapınıza müsaade edin. İyice kuruyan  boya sonrası diğer katı yapın.
  • İşleminiz bittikten sonra, kapınızın karşısına geçin ve ona gururla bakın. Bu kapıyı siz boyadınız.

İç Kapı Boya Çeşitleri Nelerdir?

Kapınızın cinsine göre boyama yapacağınız boyayı alırken sormanız en doğru boyayı almanızı sağlayacaktır. Koyu bir kapı eğer boyanacaksa boyanın kaliteli olması ve astar boyasının iyi yapılması şarttır. Aldığınız boyanın markasının bildik ve iyi marka olmasına dikkat edin.
  • Akrilik esaslı su bazlı boyalar
  • Parmak yaldız boya
  • Mat vernik
  • Gomalak boya
  • Su bazlı yağlı boya
  • Lake boya

Kapı Stoperi  ( Kapı Durdurucuları ) Seçimi

Kapı Stoperi Seçimi
Kapı stoperi: kapıyı tutan kapı durdurucusu demektir. Ev ve iş yerlerinde kapıları durdurmak, çarpmasını önlemek için kapı önlerine konan kapı tutuculardı. Bu sayede kapı kolu ve kapımız duvara vurmaz ve zarar görmez. Kapı kolunun çarpmasıyla duvarlarımız oyulmaz yada duvar kağıtlarımız yırtılmazlar. Açık bırakmak istediğimiz kapımızı stoper yardımı ile sabitleyerek el ayak sıkışmasının da önüne geçebiliriz.
Çok farklı stoper çeşitleri vardır. Evinizin iç mekan tasarımlarına göre seçimler yapabilirsiniz. Çok şık ve çok şirin olanları evinize ayrı bir hava katacaktır. İki çeşit stoper vardır. Birisi kapı kolu için olandır, diğeri ise kapı önüne konan stoperlerdir. Bu kapı stoperlerini ister satın alın isterseniz kendiniz yapabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi İçin : Kapı Stoperi

2 yorum:

  1. teşekkürler gerçekten kapılar ile alakalı resmen ufkum genişledi çok değişik kapı modelleri varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapı renkleri ve modelleri konusunu uzun ayrıntılı araştırıp yazdık beğendiğinize sevindim

      Sil