Hibiskus Faydaları - kadinvsaglik.com

Hibiskus Faydaları



Hibiskus Faydaları

Hibiskusun Diğer Adı


 Hibiskus faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan bitkilerdendir. Hibiskus ismi ile  bildiğimiz şifalı bitkinin bir çok ismi vardır. Mekke gülü, nar çiçeği, amber çiçeği, gül hatmi isimleriyle de ülkemizde bilinen hibiskus genel olarak kırmızı renktedir. farklı renklerde de bulunan hibüskük mayhoş bir tada sahiptir.

Hibiskus Ağacı

Hibüsküs bitkisi  kuvvetli bir antioksidandır. Antioksidan aslında genelde bütün şifalı bitkilerde az veya çok bulunur ama hibüsküs tam bir antioksidan defosudur. Bunun anlamı vücudumuzda olabilecek her hastalığın iyileşmesinde yardımcı ve koruyucudur.
Tüm dünya da yaygın olarak tüketilen bu çayda büksek oranda C vitamini vardır. Hibiskusün en önemli özelliği topraktaki demir vitaminini  ve magnezyumu bünyesine çekebildiği için demir vitamini  ve magnezyum bakımından çok zengindir.

Hibiskus Bitkisi Nerede Yetişir

Anavatanı Güneydoğu Asya olan bu bitki sıcak olan her yerde rahatlıkla büyür. Hibiskus ağacı haziran ayında çiçek açmaya başlar kış aylarına kadar açmaya devam eder. Hibiskus ağacının çiçekleri genel olarak şifa için kullanılır.
Hibiskus çiçeklerine kırmızı rengi veren maddeler  antosiyaninlerdir Bu da belirgin bir P-vitamini içermekte demektir. Kan damarlarının duvarlarını güçlendiren bu bitkiyi eski zamanlarda kanamayı durdurmak için kullanırlardı.
13 amino asitten oluşan bu bitki de bir çok bitki proteini,  pektin, organik asitler, mineraller, C ve P vitaminleri de vardır.
Hibiskus Faydalarıı

Hibiskus Faydaları


  • Sıcak çay olarak içilen hibüsküs  tansiyonu artırırken  soğuk içilirse tansiyonu düşürür.
  • Hibiskus çayında bir müshil etkisi vardır ve vücudu dışkı birikintisinden kurtarır.
  • Diyabet hastalarında yüksek kan basıncını düşürmek için kullanılır
  • Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bu çay kış aylarında soğuk algınlığı gibi şikayetlerin şifacısıdır.
  • Antioksidandır
  • Kandaki kolesterolü düşüren bu çay iyi huylu kolesterolünde çıkmasında yardımcıdır.
  • Mide kanserine karşı koruyucu etki sağlar
  • Sindirim sistemini düzenler,şişkinliği alır, çok iyi bir gaz söktürücüdür.
  • Kalp hastalıklarına karşı kullanılan bu bitki damar tıkanıklıklarına, damardaki problemlere karşı iyi bir koruyucudur.
  • Kilo vermekte çok yardımcıdır.
  • Böbrek hastalıklarına iyi gelir çok iyi bir iltihap söktürücüdür.
  • Hücre yenileme özelliği vardır
  • Kireçlenmeyi önleyici etkiye  sahiptir.
  • Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltan bu çay olmuş olan hastalara ise günde 2 fincan içilmesi önerilir.

Hibiskus Çayı

Hibiskus çayını gün her saatinde içebilirsiniz. Çok fazla C vitamini olduğu için gece saatlerinde çok tüketmek uygunuzu kaçırabilir. Hastayken bol bol içilmesi hastalığınızın hemen geçmesini sağlamaktadır.

Hibiskus Çayı Nasıl Demlenir

bir fincan sıcak suya bir tutam hibiskus koyalım ve demlenmesini bekleyelim. Suya o kırmızı rengini verecek ve harıka lezzetinden şifa bulacasınız.

Hibiskus Çayı Zayıflatır mı?

Hibiskus çayı rejim listelerinde bol bol verilir. Yüksek vitaminli olan bu çay sayesinde vücut direnci kuvvetlenir ve rejim esnasında güçsüz kalmazsınız. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle çok çabuk kilo verilmesi sağlamaktadır. Yağ yakma özelliği olan bu çay sayesinde yağ yakılımı çok yüksek oranda olmaktadır.

Hibiskusün Zararları

Hibiskusü tiroid hastalarının içmesi sakıncalıdır.
Anemi hastalarına önerilmez.

4 yorum:

  1. Hibisküs mineraller için iyi olması hoşnut verici ve sevindirici.

    YanıtlaSil
  2. Hibüsküs bitksini ilk defa sizin sitenizde duydum. Resmini ilk gördüğümde gül kurusu zannettim ki zaten gül familyasından bir bitkiymiş. Faydaları oldukça geniş bir alana sahip. Kilo vermek için kullanmak istiyorum. Bizim aktara soracağım. Bulursam alacağım. Ve kullandıkça sonuçları paylaşacağım. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hibuskusun çok yaygın kullanılmayan bir bitki iltifatınız için teşekkür ederiz elimizden geleni yapıyoruz zerre faydalı olabilirsek ne mutlu bize.

      Sil