Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız - kadinvsaglik.com

Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız


Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız
Tabi ki genetik kodlarımızda ve yıpranma benzeri elimizde olmayan bazı durumlar mevcuttur ancak bizi yaşlılığımızda dinç ve girişken tutmak için çok fazla yol var.


Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız


İşte gözlerinizin sağlıklı olması için yapabilecekleriniz:


Egzersiz. Çalışkan aktif bir şekilde kalmanın da kalbiliyetimiz açısından daha fazla yararı olduğu anlaşılmıştır. Bundan gözleriniz de yararlanabilir. Tetkiklerde sürekli olarak egzersiz yapan birçok bireyde sarı nokta ve glokom rahatsızlığının riskinin azaldığı saptanmıştır.

İyi beslenmek. Anneniz her zaman meyve ve sebzelerinizi yiyin kalmasın derdi… şuanda çok doğru olduğunu biliyoruz. Genel sağlığımıza dikkat etmemizin yolu besleyici vitamin depoları besinler yememiz görmenize de yardımcı olabilir. Antioksidanlar içeren lutein ve zeaksantin lahana, brokoli, kara lahana ve ıspanak buna benzer besinlerde yeşil sebzede (ve yumurtada) bulunur, yeşil biber, domates ve kırmızı dut ise güzel bir C vitamini deposudur. E vitamini avokado, fındık, bitkisel yağlar ve tam tahıllarda varken, başka gıdalarla beraber tatlı patates, kabak ve havuç, A vitamini ile beta karoten almamızı sağlar. sonuncu olarak da beyaz et, kırmızı et ve bazı deniz ürünleri ile çeşitli süt ürünleri ve vitamin eklemeleriyle güçlendirilmiş gevreklerden çinkoyu ve ceviz, keten tohumu ve somondan da esansiyel yağ asitlerini alabilirsiniz.

Sigara içmeyin ve içilen ortamda bulunmayın. Sigara içmek—hatta dumana istem dışı maruz kalmak— sizi katarakt ve sarı nokta hastalığı açısından çok daha büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakabilir. Ne yazık ki sadece bu da değil; fazla sigara içtikçe yüksek bir riskle karşılaşırsınız. iyi ki, sigarayı bırakmak (pasif içicilikten de kaçınmak) riski hiç sigara içmemiş bireyler deki düzeye indirmektedir. herkesin hayatını önemsemesini ve sigarayı bırakmasını bilgiöğren bloğu olarak tasiye ederiz.

Yeterince dinlenin yani uyuyun. Evet, doğru süre uyumak optik sinire zarar verebilecek anterior iskemik optik nöropati, genişlemiş kan damarlarına ve göz kuruluğu gibi bir çok rahatsızlığa yakalanmaktan ve her riski yenmekte gerçekten fayda sağlayabilmektedir. Bu durumda koyunları saymaya hemen başlayın!

Her yıl kesinlikle doktora gidin ve muayene olun. Gözlerinize alabileceğiniz en harika doğum günü hediyesi yıllık göz taramasıdır. Ülkemizde çok fazla kişi ne yazık ki göz hastalıkları uzmanına gitmeyi iyi göremediğinde veya gözlükleri nedeniyle güncel bir reçeteye ihtiyaçları olduklarında düşünürler. Gerçekte bir göz kontrolüne çok daha fazla ihtiyacımız var. Muayenede göz hekimleri sarı nokta hastalığı, katarakt, glokom, diyabetik retinopati vb gerçekten çok fazla hastalığı kontrol eder kendimize iyi bakmayı ve hayatımıza sağlığımıza önem vermeyi öğrenmeliyiz.

Güneş gözlüğü muhakkak kullanın. Güneşten aldığımız UVB ve UVA ışınları göz rahatsızlıklarında çok aktif rol oynayabilmektedir. Çok fazla korunma için bütün UV ışınlarının %99 veya %100’ünü geçirmeyen güneş gözlüklerini aramanızı öneririz.

Gözlerinizi koruyun(güvende tutun). Emniyet hayatımızda her zaman ilk sıradadır! İsterseniz evde çalışın isterseniz spor yapın ama gözlerinizin zarar görmesini engellemek için koruyucu gözlük kullanmanızı öneririz.

Göz Kontrolleri Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

4 yorum: