Organik Makyaj Ürünleri - kadinvsaglik.com

Organik Makyaj Ürünleri

 

 
Organik Makyaj Ürünleri

 

Organik Makyaj Nedir?


Organik Makyaj Nedir? Organik Makyaj Ürünleri Nasıl Üretiliyor? Bunların Organik Olduğunu Nasıl Anlarız?
Yeni yeni çıkan bu makyaj türü ve malzemeleri kafanızı mı karıştırıyor. Organik makyaj hakkında neler biliyoruz?
Artık hayatımız o kadar kimyasal olmuş ki nefes bile alamaz  durumdayız. Zaten yediğimiz, içtiğimiz hiç bir şey doğal değil. Makyaj malzemelerinin cildimize büyük zararları olduğunu heminiz biliyoruz. Sabahtan akşama kadar yüzümüzde kalan fondöten en başta zarar verenlerin başında geliyor.
Tamamen Bitkisel Makyaj Malzemeleri
Doğal ürünlerle yapılan makyaja da organik makyaj diyoruz. Makyaj eğer günlük hayatınızın bir vazgeçilmeziyse bu ürünleri tercih etmenizi öneririz.
Organik makyaj ürünlerinin yapımında bitki özleri, çiçek özleri, bitki kökleri, doğal kil ve bitkilerden elde edilen doğal renklendiriciler kullanılmaktadır. Tabi ki diğer makyaj malzemelerindeki kadar renk seçenekleri yok ama tene uyumlu doğal renkler mevcut. Bu ürünler kimyasal ve hayvansal ürünler içermemektedirler. Bu yüzden de cildimize zarar vermiyorlar.


Bitkisel Makyaj Malzemeleri

 

Organik Sertifikalı Cilt Bakım Ürünleri



Organik gıdalarda USDA sertifikası yalnızca tarım ürünlerinde veriliyor ve bir sertifikayı görüyorsanız bir ürünün gerçekten organik olduğuna inanabilirsiniz. Bir kozmetik ürününde de bu sertifikayı görürseniz gerçekten tarımdan elde edilmiş organik ürünler kullanıldığına güvenerek gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Bazı sertifikalar altında üretilen organik ürünlerde var fakat bunların güvenilirliği  makyaj ürünlerinin tamamen organik olup olmadığı tartışılır. Bir ürüne organik yiyebilmek için en azından %70 inin organik olması gerekmektedir. O yüzden alacağımız ürünlerde sertifikasına dikkat edelim.


 Organik Malyaj Ürünleri Gerçekten Cildimize İyi Gelir mi ?


Günlük hayatında makyaj malzemeleri bir kadın için çok önemlidir. Bazılarımızın vazgeçilmezi olan bu malzemeler bütün gün yüzümüzde kaldığı için tabi ki cildimize zarar veriyor. Doğal içerikli olması tabi ki çok önemli ama alerjisi olan kişilere önermiyoruz.Mesela çilek alerjiniz var ve bu ürünler  çok bileşenden oluşuyor. İçeriğinde çilek özü olan bir malzeme varsa size alerji yapabilir. Kullandığınız ürünün içeriğine çok dikkat etmelisiniz.


  Organik Makyaj Malzemeleri Dayanıklı mı?


Aldığımız kimyasal ürünlerle yapılmış  makyaj malzemeleri  hem dayanıklı hemde uzun zaman bir şey olmadan kullanabiliyoruz. Çünkü içeriğinde katkı malzemeleri var ve uzun süreler dayanabiliyor. Bu ürünler diğer kimyasal makyaj malzemeleri kadar uzun süre gitmiyor. Diğerlerine kıyasla organik makyaj malzemeleri daha dayanıksız daha kısa zamanda tüketmek gerekiyor. Çünkü vakti geçen ürün de bakteri oluşumu olabileceğinden son kullanma tarihlerine çok dikkat etmek gerekebilir.

Yüzde sivilce neden olur adlı makalemizde yüz bakımı ve sivilce oluşumunun detaylarını sizler için araştırarak verdik. İlginizi çekeceğine inandığımız makalemiz bu konuda çok faydalı ve bilgi vericidir.



2 yorum:

  1. Çok güzel bir site organik makyajı merak ediyordum gayet güzel açıklamışsınız

    YanıtlaSil