Arabanın Kilometresinin Düşürüldüğü Nasıl Anlaşılır - kadinvsaglik.com

Arabanın Kilometresinin Düşürüldüğü Nasıl Anlaşılır

 

 
Arabanın Kilometresinin Düşürüldüğü Nasıl Anlaşılır

 

Kilometresi Düşürülmüş Araç Nasıl Anlaşılır

İnsanlar artık her konuda hile yapar olmuşlar. Sattıkları aracın kilometresini düşürüp sanki daha az kilometre yapmış gibi gösteriyorlar. Kilometresi düşürülmüş bir aracı nasıl anlarız? nelere dikkat etmemiz lazım bilmemiz gerekiyor. Gidip körü körüne bir araç almanız doğru değil mutlaka sorgulamalarını yaptırmalıyız.

  • Aracın km si 2000-5000 düşürülmüşse anlamak çok zordur ama 50bin-100 bin düşmüşse bunu anlamak çok kolaydır.
  • Aracın TROMER kaydına  mutlaka baktırmanızı tavsiye ediyoruz. Aracımız firmadan aldığımız da  sıfır km iken 3 yıl sonra muayeneye gider ve kilometresi kayıt edilir. Ondan sonra  her 2 yılda bir Araç muayene istasyonunda muayene olmak zorundadır ve bu muayene bilgileri kayıt altında tutulur.  İster muayene istasyonlarından isterseniz sorgulama yöntemiyle cep telefonunuzdan kısa mesaj olarak sorgulayabilirsiniz.
  • 5664 plaka ile  araç sorgulama diye büyük bir kolaylık yaşadığımız, bu günlerde yapılan en basit sorgulamadır. Aracımızın eski kazaları, hasarları bu kazalar sonrasındaki kilometresi, hangi parçası değişmiş, neresi boyanmış bu tespit tutanaklarında mevcuttur.Buna göre bu günkü kilometresi ile uyumuna bakıp çok rahatlıkla kilometresinin değişip değişmediğini anlayabiliriz.
  • Arıza tespit cihazlarıyla baktırsak bile km sinde oynanıp oynanmadığını anlayamayız
  • Artık eskisi gibi değil şimdiki yeni nesil araçlar da km kaydı aracın  beynin iki farklı yerinde tutulmaktadır. Buradan belki anlaşılabilir  ama bunu bilen km düşürme işini yapan kişiler ona göre bir tedbir almaktalar.
  • Aracın yürüyen aksamlarında mutlaka yıpranmalar oluşur. Bunun içinde çok iyi bir ustaya aracı göstermek gerekir.
  • Aracın lastikleri km si ile orantılı aşınma gösterir. Buna da bakıp anlayabiliriz.
  • Kilometresi oynanmış araçları genelde galericiler yada ayaklı satıcılar tarafından satılmaya çalışılır ve normal fiyatından daha uyguna verirler ki bir an önce ellerinden çıksın.
  • Modeline, yılına ve kilometresine bakarak kıyaslama yapmamız ve şüphe duyduğumuz aracı alarak maceraya girmek iyi değildir.
  • Araç kiralama yapanlardan, şirket araçlarından uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü bu araçlar genelde yılda 80bin ile 100 bin arasında yol yaparlar.

Kilometre  Düşürmenin Cezaları

Kiralama şirketleri servis muayenesine girmeden ve TÜV muayenelerinden önce bu işlemi yaptırdıkları için araçlarda bunu anlamak çok zor oluyor.
KM dolandırıcılığı diye adlandırılan bu durum için  Yargıtay aracının km si ile oynayıp satanlar için mahkeme kararları bulunmaktadır. Bu kararlar bu işleri yapanlar için emsal teşkil etmektedir.




7 yorum:

  1. Kilometresi Düşürülmüş Arabayı Nasıl Anlayacağımı bilmiyordum öğrenmiş oldum teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Sayenizde yeni bişeyler ögreniyoruz... TEŞEKKURLER

    YanıtlaSil
  3. Kilometre dusurmenin cezasi oldugunu bilmiyordum tesekkurler kadinvsaglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz tşk ederiz okuyup yorum gönderdiğiniz için

      Sil
  4. Sayenizde yeni bilgiler öğreniyoruz
    Teşekkürler kadinvesaglig

    YanıtlaSil