Şeker Hastalığının Göze Vurması - kadinvsaglik.com

Şeker Hastalığının Göze Vurması

Şeker Hastalığının Göze Vurması

Şeker Hastalığının Göze Vurması


Şeker rahatsızlığınız varsa kan şekerinizi her gün iki kere kontrol ediyor, beslenmenize özen göstermeye çalışıyorsunuz. Pekâlâ, göz kontrolünüzü düzenli şekilde yaptırıyor musunuz?


Diyabet gözde temelli zarara neden olan diyabetik maküler ödeme sebep olabilir. Örneğin retinadaki kan damarlarının yapısının bozulmasına ayrıca bu damarlardan sıvı sızıntılarının başlamasına, retinanın şişmesine (ödem) neden olur. Şeker hastalığının göze vurması demek, gözde oluşabilecek bir sürü hastalık demektir.

Diyabetik maküler ödem, diyabetli sağlığı bozuk kişilerde görme yetersizliğinin en sık nedenidir. Her 5 şeker hastasından birinde on yıl süresince diyabetik maküler ödem geliştiği kesinleşmiştir.

Tehlike böylesine çok olmasına karşın, şeker hastaları göz kontrollerini düzenli olarak yaptırmamaktadır. Son zamanlardaki araştırmalara göre, şeker hastalarının sadece yarısının son 12 ay süresinde göz kontrolüne gittiği kesinleşmiştir

Amerikan Şeker hastalığı Derneği’nin önerilerine göre, hiçbir şekilde bir retina kusuru var olmayan hastalar 2 yılda bir, retina hasarı var olan şeker hastaları için her yıl göz kontrolü yaptırmalıdır.

Derneğin tavsiyeleri yaşla alakası olmayıp, retina hasarına göre belirlendi. Şeker hastalığının süresi uzadıkça, retina hasarı meydana gelme riski de artmaktadır. Bu münasebetle göz kontrollerinizi sürekli yapmalı göz sağlığınızı en iyi şekilde korumalısınız. Şeker hastalığının göze vurma problemlerini ortadan kaldırmak, göz sağlığınızı korumak adına mutlaka düzenli konrollerinizi yaptırmalısınız.

Topuk Dikeni Nedir Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

Hiç yorum yok