Ayva Çekirdeği Jeli - kadinvsaglik.com

Ayva Çekirdeği Jeli

ayva çekirdeği, ayva çekirdeği jeli, ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır, ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır, ayva çekirdeği maskesi, ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır
Ayvanın eşsiz faylarının yanı sıra çekirdeği de ayrı bir şifa kaynağıdır. Ayvaların çekirdeklerini atmamak bir kenarda mutlaka saklamak gerekmektedir. Sakladığımız bir kenara ayırdığımız bu çekirdekleri bir gün suda beklettiğimizde jelsi bir sıvı oluşur ve bu sıvı özellikle öksürüğü keser ve solunum hastalıklarına çok iyi gelir. Sadece hastalıklara şifa değil ayva çekirdeği jelin bir sürü faydası vardır. Bu jeli nerelerde kullanabiliriz?

 

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Yapılır?

 20-30  kadar ayva çekirdeğini bir fincan su içerisine koyalım ve 24 saat geçmesini bekleyelim. Ayva çekirdeği jeli bir gün içerisinde olmakta ve kullanılır hale gelmektedir. Ayva çekirdeği jeli kırışıklarda, cilt lekelerinde, sivilcelerde, yanık tedavisinde, yaralarda, cilt çatlaklarında, selülit tedavisinde oldukça faydalı ve çok etkili bir ilaçtır.

Ayva Çekirdeği Göz Çevresi

İstediğiniz zaman sabah akşam sürebileceğiniz ayva çekirdeği jeli göz çevresindeki kırışıklarını açmakta ve göz kenarlarına çok iyi gelmektedir. Aynı zamanda da ayva çekirdeği jeli göz çevresi ve göz altı morlukları içinde çok faydalıdır. Ayva çekirdeği jeli göz çevresindeki kırışıklıklarını açmak için haftada bir kaç kez yapabilirsiniz.

Ayva Çekirdeği Maskesi Nasıl Yapılır?

Ayva çekirdeği maskesini yapabilmek için 20 kadar ayva çekirdeğini bir fincan gül suyu içine koyalım ve bir gün kadar bu su içinde bekletelim. Ayva çekirdeği maskesi koyu bir sıvı şeklinde  olacaktır, bu sıvıyı ılık su ile yıkadığımız temiz yüzümüze sürelim. Ayva çekirdeği jeli maskesi kuruyana kadar yüzümüzde bekletelim. Ayva çekirdeği jeli maskesi yüzümüzü gerdirerek cildi sıkılaştırmaktadır. Haftada en az iki kere ayva çekirdeği jeli maskesi yapmak yüzde, alında ve göz kenarlarında oluşan kırışıkları açmakta ve kırışık oluşumunu önlemektedir. Ayva çekirdeği jeli maskesini yüzümüze banyodan sonra sürmek çok daha fazla  fayda göstermektedir. İstenirse içine lavanta yağı yada argan yağıda ekleyerek maskemizin daha da etkili olmasını sağlayabiliriz.

Ayva Çekirdeği Jeli Cilt Lekeleri

Ayva çekirdeği maskesi cilt lekeleri için de kullanılır ve sorunlu bölgelerdeki leke tedavisi için son derece faydalıdır. Ayva çekirdeği maskesi cilt lekelerini açar ve cilde son derece sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır. Ayva çekirdeği maskesi cilt lekelerini gidermekle kalmaz sıkılaştırır ve cilt sorunlarını tedavi eder.

Ayva Çekirdeği Jeli Sivilce Maskesi

Ayva çekirdeği maskesi sivilce sorunu olan yüzlerde çok faydalıdır ve düzenli kullanıldığında sivilceleri yok ederek cildimize son derece sağlık kazandırmaktadır. Sivilceli bölgelere sürmeden önce iyice yıkadığımız cildimizi kurulayalım ve ayva çekirdeği maskemizi sivilceli bölgeye uygulayıp kurumasını bekleyelim. Ayva çekirdeği maskesi sivilceli ve sorunlu olan bölgeye her gün uygulamak sivilceli bölgedeki sivilceleri kurutmakta ve sivilce oluşumunu engellemektedir. Ciltte sivilceden oluşan leke ve yara izlerini de yok eder. Ayva çekirdeği maskemizin içine lavanta yağı, argan yağı, karanfil yağı da ekleyerek kullanırsak etkisini çok daha güçlendirerek, daha etkili olmasını sağlarız.
Selülüt Tedavisi İçin Maske, ayva çekirdeği, ayva çekirdeği jeli, ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır, ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır, ayva çekirdeği maskesi, ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır

Ayva Çekirdeği Jeli Selülit Tedavisi

Ayva çekirdeği jeli selülit tedavisinde kullanabilmek için  20-30 kadar ayva çekirdeğini bir fincan su içinde 1 gün bekletelim ve selülit oluşumu olan bölgelerimize sürebiliriz. Bu jeli sürerken masaj yaparak sürün ve kurumasını bekleyin. Selülit tedavisinde selülit oluşumlarında kullanılan bu jel selülitleri tedavi ederek cildimizi sağlıklı görünümüne kavuşturmaktadır. Önleyici bakım olarak da uygulanabilen bu jel sayesinde bacaklarda selülit oluşumu engellenmiş olmaktadır. Düzenli kullanılan bu jelin ne kadar faydalı olduğunu gözlerinizle göreceksiniz.

 

Cilt Yırtılmalarına Kullanılan Jel

Bu jel aynı zamanda hamile bayanların hamilelikte karın bölgelerine uygulayabilecekleri bir krem gibidir. Derimizde yırtılmalar olmamakta ve cilt yırtıklarını önlemektedir. Düzenli uygulamak şart olan bu jel ile karın yırtıklarının, deri de oluşan sarkmalar ve renk değişimlerinin de önüne geçmiş oluruz. Cildimizde oluşan yırtılmalar ve ince çizgileri ayva çekirdeği jeli ile düzeltmemiz de mümkündür. Düzenli kullanılan jel sayesinde düzelmeleri gözlerinizle göreceksiniz.
Ayva Çekirdeği Jeli Yanık Tedavisinde Kullanılmaktadır, ayva çekirdeği, ayva çekirdeği jeli, ayva çekirdeği jeli nasıl saklanır, ayva çekirdeği jeli nasıl yapılır, ayva çekirdeği maskesi, ayva çekirdeği maskesi nasıl yapılır

Ayva Çekirdeği Jeli Yanık Tedavisinde Kullanılmaktadır

Yanıklarda çok faydalı olan ayva çekirdeği jeli sayesinde yanık tedavisi edilir ve yanıklar da leke oluşmadan derinin eski sağlıklı görünümüne geri gelmesi sağlanmış olur.Yanık tedavilerinde çok eski yıllardan bu yana kullanılan ayva çekirdeği jeli sayesinde yanık tedavi edilir ve yara izi kalması önlenmiş olur.

 

Ayva Çekirdeği Jeli Nasıl Saklanır


Bu jel yapıldıktan sonra buz dolabında saklanabilmektedir. Tazesi yapılana kadar buz dolabında bir hafta, 15 gün hiç bir şey olmadan kalabilir. Ayva çekirdekleri bir kavanozda istendiği kadar kalabilir ve jelimiz bitmeye yakın yapıp taze taze kullanabiliriz. Ayva çekirdekleri çıkartıldıktan sonra bir kenarda kurutulurlar. Kuruyan ayva çekirdekleri istenildiği zaman jel olarak hazırlanabilmektedir. İstenir ise ayva çekirdeklerini buzdolabının buzluk kısmında bir poşet içerisinde de bekletilebilmektedir. Yapmayı düşündüğünüz zaman çıkartarak yapabilirsiniz. Bir miktar gül suyunda 2 gün kadar bekleterek ayva çekirdeği jelini hazırladıktan sonra buzdolabında bozulmaması için saklayabilirsiniz. Ayva çekirdeği jelini buzdolabında hiç bozulmadan bir iki hafta saklayabilir ve her gün kullandıktan sonra tekrar buzdolabına geri koyarak saklayabilirsiniz.

 

Ayva Çekirdeği Jeli Gül Suyu

Su yerine gül suyu kullanılarak yapılan  bu jel ile yaptığımız yüz maskeleri ciltteki kırışıkları, sivilceleri, lekeleri ve selülitler için kullanılmaktadır. Yanıklar için ise normal su ile yapmak daha uygun olacaktır.
Kaş ve Kirpik Serumu yapımını anlattığımız makalemizde kirpik ve kaç bakımı ile ilgili bir çok kürün tarifini bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok