Göz Hastalıkları Belirtileri - kadinvsaglik.com

Göz Hastalıkları Belirtileri

Göz Hastalıkları Belirtileri
Göz hastalıkları belirtilerinin bilincinde olmalıyız, çok erken bir dönemde teşhis edilmesi ve tedavinin başlaması açısından çok hayatidir. Böylelikle görmeniz en iyi şekilde korunur.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre de, bütün dünyada görme yetersizliği var olan 285 milyon insan vardır ve bu insanların hemen hemen %80'I önüne geçilebilir ya da tedavi edilebilir hastalıklardır.

Retina Rahatsızlıkları

Görme kaybına sebep olan hastalıkların çoğunda retina ile ilintilidir. Retina gözün arkasında var olan bir doku katmanıdır ve ışığı beynin anlayabileceği görüntülere çevirir. Retina merkezi görmemizi sağlar, örneğin doğrudan karşımızda var olan nesneleri görmemize, okuyabilmemize, araba kullanmamıza ve ince ayrıntıları fark etmemize olanak sağlar. Retina rahatsızlıkları merkezi görmeyi etkileyebilir ve de günlük yaptığımız işleri yapmamızı zorlaştırabilir. Retinada sinir uçları olmadığından, retina hastalıklarında genellikle ağrı meydana gelmez.

Görmeyi etkileyen retina rahatsızlıkları ve çok raslanan semptomları

Sarı Nokta rahatsızlığı (Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu- YBMD)

merkezi görmeyi örneğin tam önümüzdeki nesneleri görmeyi etkiler. Sarı nokta rahatsızlığında görme alanının tam ortasında siyah bir leke var olur yada düz çizgiler eğri görünür. Okumak, saçınızı taramak ya da yüzleri tanımak çok zor olabilir.

Diyabetik Maküler Ödem (DMÖ)

en çok rastlanan durumlar görme bulanıklaşır uçuşan noktalar ve lekeler görürsünüz. Nadirde olsa renkleri solgun görebilirsiniz.

Retinal Ven Tıkanıklığında (RVO)

Görme kalitesinde ciddi bir düşüş olur. Retina rahatsızlıklarında retina ven tıkanıklığında görme bulanıklaşır.

Miyopiye bağlı Koroidal Neovaskülarizasyonda veya Patolojik Miyopi

Hastalarda bulanık görme durumu meydana gelir bununla birlikte nesneler veya düz çizgilerde eğrilmeler görülür. Görüntü ortasında kör bir nokta görülür. Cisimlerin hafif sarı bir renk aldığı da

gözlenebilir. Örneğin,beyaz bir koltuk ya da dolap biraz sarımsı, eskimiş görünebilir.

Influenza'ya Karşı Grip Aşısı Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

2 yorum:

  1. Zaman zaman yorgun oldugumda gozlerim sulanuyor. Bu normal bir durumu bilemiyorum. Dokdora gidicem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allah acil şifalar versin gözler çok önemli dikkat etmek lazım

      Sil