Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır - kadinvsaglik.com

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır


Grip aşısı olursanız ben kendinizi hem de ailenizi korursunuz. Grip aşısı bütün üst solunum yolu enfeksiyonlarından korumaz, aşı olmanın hedefinde zaten komplikasyon tehlikesi yüksek olan influenza benzeri gribal enfeksiyonlara karşı bağışıklık kazandırmaktır. 2017 senesinde Pediatrics dergisinde yazılan bir araştırmaya göre grip aşısının çocukların gripten ölme tehlikesini ciddi manada azalttığını kanıtlamıştır. KadinvSaglik olarak grip aşısı olmanızı tavsiye ederiz.

Grip Aşısı Ne Zaman Yapılır

Gripten korunmak amaçlı yapılan grip aşısının özellikle çocuklar üzerinde çok önemli rolü olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Kalabalık ortamlarda bulunan kişilerin ve özellikle de okul çağındaki çocukların kaptığı grip virüsünü önlemenin en büyük yardımcısı grip aşısıdır ve korunmak amaçlı yapılmaktadır. Grip virüsünün en yaygın olduğu sonbahar ayların da özellikle yapılması gereklidir. Genelde ekim ayının sonu gibi yapılan bu aşı kasım, aralık gibi de yapılabilmektedir. Ekim gibi başlayan grip hastalığı mayıs ayına kadar sürmekte olup bu aşının koruyuculuğu da altı ay kadar sürmektedir.
Grip aşısını özellikle risk grubuna giren yani şeker hastaları, akciğer hastaları, kronik böbrek hastaları, dalağı alınan kişiler, kreş çağındaki çocuklar, okul dönemi kalabalık ortamlardaki kişiler, altmış beş yaş üzeri kişiler yani risk grubundaki kişilerin yaptırmalarında fayda vardır.
Göz Sağlığı Önemi Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

3 yorum:

  1. Influenza' zaten grip virüsü değil miydi

    YanıtlaSil
  2. bu grip asısını kimi doktorlar tavsiye ediyor, bazlarıda etmiyor. bizde ne yapacağımızı sasırdık. işe yaramadığını soyleyenlerde var

    YanıtlaSil