Sağlıklı Saçlar için 7 Bakım Önerisi - kadinvsaglik.com

Sağlıklı Saçlar için 7 Bakım Önerisi

Canlı ve sağlıklı görünen saçlar için evde yapabileceğiniz bakım önerileri vardır. Küçük ve basit uygulamalarla saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz. Doğal malzemelerle saçlarınıza yapacağınız düzenli bakım, doğru yıkama teknikleri ve saçlarınızı şekillendirmek için kullanacağınız saç bakım aletleri istediğiniz görünümü size sunacaktır. Özellikle saçınızı şekillendirmek için seçtiğiniz saç kurutma makinesi, saç maşası, hava üflemeli şekillendirici veya saç düzleştiri gibi cihazların saçınıza zarar vermemesi önemlidir.

Örneğin; fön makinelerinde, iyon özellikli ve güçlü motoruyla hava akışı sağlayan modeller en iyi sonuçları sunabilir. Aksesuarlardan biri olan difüzör başlık saçınıza daha iyi şekil vermenizi sağlar. Saç düzleştirici modellerinde iyon özellikli ve dijital cihazlar çok işlevseldir. Saçlarınıza verdiğiniz şekli kalıcı hale getirmek için ise şu önerilere göz atın:
Arzum saç kurutma makinesi

1. Doğru Yıkama

Parlak saçların sırrı doğru yıkamadan geçer. Saçlarınızı yıkarken en az iki kere şampuan uygulamanız gerekir. İlk yıkama saçınızı kirlerden arındıracak, ikincisi ise saçınıza gerekli bakımı yapacaktır. Şampuanı saç derinize masaj yaparak uyguladığınızda bakım ürünleri saçınıza daha iyi etki edecektir. Masaj ile birlikte saç derinizdeki kan akışı hızlanacak ve saç kökleriniz beslenerek daha sağlıklı büyüyecektir.

2. Uygun Ürünler Kullanın

Sağlıklı saç telleri için saçınızın yapısını öğrenmeli ve ona uygun ürünler tercih etmelisiniz. Saç deriniz kuruysa nemlendirici etkisi bulunan saç kremi, şampuan ve serum almalısınız. Yağlı saç derisi için ise arındırıcı özelliğe sahip ya da hacim veren ürünler ideal olacaktır.
 

3. Sıcak Sudan Kaçının

Uzmanlara göre saçları çok sıcak su ile yıkamamak gerekir. Aşırı sıcak su saç derisine ve köklerine zarar verecek, saçı yıpratacaktır. Sıcak su yerine daha ılık su kullanılmalı, uygun bakım ürünleri saçtan iyice durulanmalıdır.
 

4. Sağlıklı Beslenin

Beslenme alışkanlığı saç sağlığı üzerinde doğrudan etkiye sahiptir. Özellikle fast food ağırlıklı beslenmek sağlığı riske atar. Bunun yerine E, C, B ve A vitaminleri içeren besinler tüketmek saç ve vücut sağlığını olumlu etkileyecektir. Beslenme programında bol su içmeyi de ihmal etmemeniz gerekir.
 

5. Sirkeli Su Kullanın

Saçtaki kepek, kırılma ve kuruluk sorunlarına karşı sirke oldukça faydalıdır. Antioksidan etkisi olan sirke saç köklerini ve derisini uyarıcı etkiye sahiptir. Düzenli olarak kullanıldığında saçlara kısa süre içerisinde fayda sağlar. Doğru uygulama için durulama suyunun içerisine uygun oranda elma sirkesi ilave edilir ve saçlar bu su ile yıkanır.
 

6. Doğal Yağlar Tercih Edin

İçerisinde alkol, paraben ve sülfat olan saç bakım ürünlerini kullanmanız saçınıza zarar verir. Saçınıza ihtiyaç duyduğu besinleri vermek için doğal yağların kullanımına özen gösterin. Özellikle Hindistan cevizi yağı yıpranmış olan saç tellerini onarır, badem yağı ise saçlarınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.
 

7. Saç Tipine Göre Fırça Seçin

Saçınızı taramayı kolaylaştırmak için doğru tarağı seçmelisiniz. Kıvırcık saçlar için güçlü ve esnek tellere sahip fırçalar ideal olacaktır. Bu fırçalar ile kullanacağınız saç düzleştirici ürünler saçınızın daha iyi şekil almasını sağlayacaktır.

Saçınızın sağlığını korumak için bakım ürünlerinin yanı sıra kişisel bakım aletleri seçimine de önem vermeniz gerekir. Arzum’la ihtiyacınız olan tüm ürünleri kolaylıkla bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok