Şık Güneş Gözlükleri ile Göz Sağlığı ve Stil Arasında Denge Kurun! - kadinvsaglik.com

Şık Güneş Gözlükleri ile Göz Sağlığı ve Stil Arasında Denge Kurun!

Güneş gözlüğü kullanmanız gözlerinizin sağlıklı olmasını sağlarken bir yandan da dış görünümünüzü özenli hale getirir. Özellikle yüzünüze tam oturan ve doğru seçtiğiniz gözlüklerin olumlu etkisi her zaman daha fazladır. Zamansız bir tarz yaratmanıza yardımcı olan gözlükler kaliteli olduğunda gözlerinizi maksimum seviyede koruyacaktır. En iyi koruma için metal çerçeveli gözlük modelleri gibi cam kısmı geniş olan ve gözünüzün etrafını kapatan gözlüklere öncelik verebilirsiniz. Bu aksesuarların kullanımına ne kadar erken yaşta başlanırsa göz sağlığı da o kadar kalıcı olacaktır. Genellikle çocuk gözlükleri 5 ile 10 yaş arasındaki çocukların kullanımına uygundur. Bununla birlikte Pop Corner gibi online mağazalarda bebek güneş gözlüğü koleksiyonları da bulunur. Konfor ve koruma için her yaş grubuna uygun seçimler yapmak gerekir. Anne babaların bu konuda dikkatli olmaları ve çocuklarına küçük yaşlardan itibaren çocuk güneş gözlüğü kullanmayı öğretmeleri önemlidir. Gözlüğe karar verdikten sonra ise stil ve aksesuar uyumuna geçilebilir.
Güneş gözlüğü

Şık Güneş Gözlükleri ile Göz Sağlığı için Neden Önemlidir?

Göz yapısında hasarların meydana gelmemesi için her yaşta güneş gözlüğü kullanımı önemlidir. Çocuklar için gözlük alırken dayanıklı, kaliteli, renkli ve çocukların ilgisini çekip takmaya teşvik edecek modeller seçilmelidir. Tüm modellerde ultraviyole koruması eksiksiz olmalıdır. Her cam ultraviyoleyi değişik oranlarda sağlar. Ancak bu oranın güneş gözlüğünde 100 olması gerekir. Aksi oranlar göz sağlığını tehlikeye atacaktır. Eğer tam korumaya sahip metal çerçeveli gözlük seçecekseniz gözlüğün burun üzerinizde aşırı ağırlık yapmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde baş ağrısı ve ciltte rahatsızlık gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Uygun çerçeve şekline ve boyutlara sahip gözlükler daima doğru tercih olacaktır.

Güneş Gözlüğü ile Yapabileceğiniz Kombinler

Çok sade bir kombini renkli bir güneş gözlüğü ile canlı hale getirebilirsiniz. Bu amaçla kullanabileceğiniz kırmızı, gri, mor, pembe, kahverengi, turuncu, yeşil, sarı gibi renklerde gözlükler vardır. İsterseniz çok renkli olan modellerden de seçim yapabilirsiniz. Örneğin, alt giyimde ve üst giyimde tamamen siyah rengi seçip rengarenk bir gözlük takarak gözlüğünüzü kombininizin yıldızı haline dönüştürebilirsiniz.

Renk çeşitliliği çocuk güneş gözlüğü kategorisinde her zaman biraz daha fazladır. Bunun nedeni ise renk ve desenlerin çocukları gözlük kullanmaya teşvik etmesidir. Yetişkinlere özel modellerde de siyah tonları öncelikli olsa da farklı canlı renklere de yer verilir. Pop Corner mağazasını ziyaret ettiğinizde her model için birden fazla rengin olduğunu görebilirsiniz.

Hiç yorum yok