Göz Çevresi ve Göz Altı Bakımı Nasıl Olmalıdır? - kadinvsaglik.com

Göz Çevresi ve Göz Altı Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Göz çevresi cildin en ince ve hassas noktasıdır. Bu yüzden cilt sorunları ve yaşlanma, yorgunluk, uykusuzluk gibi belirtiler ilk olarak göz çevresinde görülür. Bu durumu kapatabilmek için makyaj esnasında kullanılan ürünler de etkili olmayabilir. Bu yüzden göz ve göz çevresinin bakımı ihmal edilmemelidir. Cildin diğer noktalarından daha hassas olmasından dolayı da doğal içerikli göz bakımı uygulanmalıdır.

Makyaj, güneş ışığı, uykusuzluk, yorgunluk gibi sebeplerle göz altlarında morarma ve torbalar oluşur. Gün içinde yaklaşık olarak 28 bin kez gözlerimizi kırptığımız için erken yaşlanma belirtileri ilk olarak göz çevresindeki kırışıklarla kendini gösterir. Tüm bunlardan korunabilmek için L'Occitane doğal içerikli göz çevresi ve göz altı bakım kremleri rahatlıkla tercih edilebilir. İçeriklerinde bulunan doğal bitki özleri ve esansların yardımıyla göz altı morluklarını, torbalarını, kırışıkları engeller ve göz çevresinin ihtiyacı olan bakımı size sunar.

Göz Çevresi ve Göz Altı Bakım Kremleri

Her gün farkında olmadan yüzlerce kez göz ile temas ediliyor. Bu temaslar göz makyajı temizleme sırasında veya günlük olarak göze dokunma olarak gösterilebilir. Böyle zamanlarda göz çevresi tahriş olup bulundurduğu nemi kaybedebiliyor. Cildin en ince ve nemlendirilip korunmaya en çok ihtiyacı olan noktasına durmadan dışarıdan müdahale edilmesi birden fazla problemi yanında getiriyor. Bu durumu ortadan kaldırmak ve göz çevresine ihtiyacı olan nemi ulaştırmak için göz altı kremi kullanımı oldukça önemli bir adım olarak gösterilir.

Göz bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, doğru ve hassas şekilde temizleme ve bir göz serumu yardımıyla nemlendirmedir. Göz çevresi için üretilen ürünler, diğer cilt bakım ürünlerinden daha konsantre ve daha az kimyasal içerir. Ürünlerin büyük çoğunluğu retinol içeriklidir ve parfüm içermez. Bu da farklı bir tahriş edici etkenin ortadan kalkması anlamına gelir. Doğal içeriklere sahip olması açısından göz ve göz çevresi için kullanılabilecek önemli bakım ürünleri arasında bulunur.

Göz Altı Morlukları Kâbusunuz Olmasın!

Göz altlarında oluşan morluklar yorgunluk, uykusuzluk, stres, dengesiz beslenme kaynaklı olabileceği gibi genetik faktörlere de bağlı olabilir. Dönemsel morlukların sebebi genellikle yorgunluk, uykusuzluk olarak düşünebilir. Sebep ne olursa olsun bakım rutinine göz altı morluk kremi ekleyerek morluk ve torbalardan korunabilirsiniz. Göz altının daha aydınlık ve daha dinç görünmesi için kullanılabilecek doğal içerikli göz kremleri son derece önemlidir. Bunun yanında göz kremleri ile beraber kullanacağınız aydınlatıcı göz bakım maskesi ile morluklarınıza elveda diyebilirsiniz.

Hemen hemen herkes için cilt bakım rutininde göz bakımı oldukça önemli bir adım olarak bilinir. Göz çevresi bakımı için kullanılan ürünler, hassas yapıdaki göz çevresine uygun olmalıdır. Bu yüzden doğal göz çevresi bakımı için kullanılan ürünlerin içeriklerine çok dikkat etmek gerekir. Doğal içeriğe sahip olmayan göz bakım ürünleri göz çevrenizi tahriş edebilir, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir, kırışıklarınızı artırabilir. Cildinizin en hassas yerine özel L'Occitane doğal içerikli göz kremleri arasından göz çevrenize en uygun kremi rahatlıkla bulabilirsiniz.

Göz Çevresi Kırışıkları için En Doğal Ürünler

Doğal faktörler, genetik, gülümseme gibi mimikler ya da dış etkenler göz çevresini etkileyen önemli faktörler arasında gösterilir. Yaşlandıkça oluşan kırışıklar kaçınılmaz bir durum. Özellikle nemlendirme işlemi doğru şekilde yapılmayan göz çevresinde kırışıklar, erken yaşlanma belirtisi olarak kendini göstermeye başlar. Bundan korunabilmek için göz bakım rutininize mutlaka göz çevresi kırışıklık kremi eklemelisiniz.

Cilt bakım rutini sırasında uyguladığınız peeling ya da maskeler, yüz kremleri göz çevresi için uygun değildir. Göz çevresi sürekli nemli olmadığı noktada kırışıklık oluşumu ve görüntüsü oluşacaktır. Bunun yanında kuru ciltler kırışıklığa daha müsait bir yapıda olduğundan göz altınız için göz çevresine uygun olan kremleri mutlaka kullanmalısınız. En iyi göz çevresi kremi için L'Occitane doğal içerikli göz kremlerini kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok