Burun estetiği ameliyatı hakkında merak ettikleriniz - kadinvsaglik.com

Burun estetiği ameliyatı hakkında merak ettikleriniz

Burun estetiği ameliyatı dünyada en çok yapılan estetik ameliyatlar sıralamasında 3.sırada iken ülkemizde ilk sırada yer almaktadır. Bizim de en çok gerçekleştirdiğimiz estetik ameliyat burun estetiği ameliyatıdır. Ülkemizde bu kadar sık yapılıyor olması aynı zamanda bu ameliyatın başarı oranını da artırmıştır. Eskilerde kalkık burun, ameliyat olduğu belli olan burunlar moda iken artık doğal sonuçları olan, ameliyat oldukları çok fazla belli olmayan, yandan fazla kavis verilmemiş burunlar tercih edilmektedir.

Kliniğimizde 3 yıldır kullanmakta olduğumuz 3D Vectra cihazı ameliyat öncesi hastanın kendi yüzünde üç boyutlu olarak ameliyat olmadan önce sonucunu görmesinde ve değerlendirmesinde yardımcı olmakta ve başarı şansını artırmaktadır.
Burun estetiği
Burun estetiği ameliyatının dikkat edilmesi gereken en önemli kısmı hastanın beklentilerine en yakın sonuca ulaşmaya çalışmaktır. Hastanın isteklerine ne kadar yakın bir sonuç elde edilirse her iki tarafta o kadar mutlu olur. Ancak her hasta normal sınırlarda beklenti içinde olmayabilir. O zaman da bu beklentileri törpülemek, detayları anlatmak veya ameliyattan vazgeçmek gerekebilmektedir.

Burun ameliyatı olmak isteyen kişilerin öncelikle bu ameliyat için uygun olup olmadıklarına karar vermeleri gerekmektedir.

Herkes burun estetiği ameliyatı olabilir ancak aşağıdaki özelliklere uyuyorsanız burun estetiği ameliyatını rahatlıkla olabilirsiniz.
  • · yaşınız 17'nin üzerindeyse,
  • · herhangi bir ağır sistemik hastalığınız yoksa,
  • · kanama hastalığınız yoksa (Hemofili gibi),
  • · burun cildiniz çok aşırı kalın veya çok aşırı ince değilse,
  • · alt çene kemiğiniz çok ilerde değilse,
  • · aşırı alkol kullanımınız yoksa,
Estetik burun ameliyatı olmaya karar verdikten sonra yapmanız gereken ilk şey mutlaka bir plastik cerrah ile görüşmek ve görüşlerini almak olmalıdır.

Üç boyutlu olarak sizin yüzünüzde planlama ile ilgili değişiklikleri görmeniz de burun estetiğine karar vermenizde yardımcı olacaktır.

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi veya sedoanaljezi altında yapılabilir. Lokal anestezi altında da gerçekleştirilebilir ancak hastanın ameliyat sürecinde duyacakları sesler rahatsız edici olacağı için genellikle önerilmemektedir. En güzel anestezi şekli sedoanaljezi ile gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatıdır.

Ameliyat yaklaşık 2 saat sürer ve burun içinde tampon, üzerinde alçı ile uyanırsınız. Önereceğimiz ilaçlar sayesinde ameliyat sonrası dönemde herhangi bir ağrı, sızı hissetmezsiniz. Tek sıkıntı burundan rahat nefes alamamanız olacaktır. O nedenle de size sık sık az az su tüketmeniz önerilir. Burun estetiği ameliyatı sonrasında kafa içi basıncını artıracak durumlardan uzak durmalısınız. Bu durumlar; başınızı öne eğmek, öksürmek, hapşırmak ve ıkınmak gibi durumlardır ve mutlaka dikkat etmeniz istenir. Kısacası başınız yukarda, çeneniz önde olmalı ve öksürürken, hapşırırken ağzınız açık olmalıdır.

Tamponlarınız 2-3 gün içinde çekilir ve rahatlarsınız. Alçınız 5.günde değiştirilir ve 10.günde de çıkarılır. Bu nedenle 7-10 gün uçak yolculuğu yapamazsınız. 10.günde göreceğiniz görüntü burun ameliyatınızın sonucu değildir. İlk bir ay boyunca burnunuzun şekli hızla sonraki dönemde ise daha yavaş bir biçimde değişerek birinci yılın sonunda kesin sonucuna ulaşacaktır. Çok daha fazla detaylı bilgi ya da aklınıza taklılan sorularınızın olması durumunda Orhan Murat Özdemir websitesini ziyaret ederek sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Hiç yorum yok