Mağaza Aydınlatma Türleri - kadinvsaglik.com

Mağaza Aydınlatma Türleri

Uygun bir mağaza aydınlatması günümüzde daha fazla dikkat çeken bir konudur, mağaza aydınlatması çeşitli açılardan önem kazanmaya başlamıştır.

Aslında mağaza aydınlatması birçok açıdan önemlidir ve çeşitli görevleri vardır. Mağazada ışığın ilk görevi, tüm ürünlerin doğru ve eksiksiz görülebilmesi için mekanı aydınlatmaktır. Bu görünürlük, Lux birimleriyle ifade edilen mağazadaki ışık miktarına bağlıdır. Mağazanın kullanım şekline göre farklı bölümlerde 600 lux'ten 1500 lux'e kadar aydınlatma sağlanabilmektedir.

Mağazadaki ışığın ikinci görevi, önemli dekorasyon ve ürünleri öne çıkarmak ve müşterinin dikkatini bunlara çekmektir. Örneğin mağazadaki vitrin ışığı, vitrini tamamen aydınlatarak müşterilerin dikkatini çeker ve bu yoldan geçenleri müşteriye dönüştürmenin ve mağazanıza girmesini saglamanın ilk adımıdır. Mağaza içinde, farklı ürünlere dikkat çekerler, önemli olan ray lambaları, lineer ışıklar, ankastre mağaza lambaları vb. uygun mağaza ışıklarını kullanmaktır. Bu nedenle mağaza aydınlatmanız tüm bakışları ürünlerinize çekecek şekilde kullanılmalıdır.

Mağaza lambasının üçüncü görevi, dekoratif olması ve mekanın dekorasyonuna etkisidir. Mağazanın dekoratif lambası, mekanın aydınlatmasına yaptığı etkinin yanı sıra, farklı bölümlerin aydınlatma seviyesinde kontrast yaratarak izleyicinin ve müşterilerin dikkatini istenilen noktalara çekmelidir. Müşterileri mağazada bir noktadan diğerine gitmeleri için istenen yöne yönlendirmek için doğrusal ışık gibi dekoratif bir ışık da kullanabilirsiniz.
Mağaza Aydınlatma

Mağazanın büyüklüğüne göre mağaza aydınlatma çeşitleri

Bu bölümde mağaza aydınlatma çeşitlerini boyutlarına göre küçük, orta ve büyük olmak üzere üç mağazada inceledik ve aralarından mekanınıza en uygun aydınlatmayı bulabilmeniz için. Özel aydınlatma tavsiyesi için Ecowat teknik ekibinin mühendislerinden de ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Küçük dükkan aydınlatması

Birinci tip aydınlatma, küçük dükkanlar için tanımlanmış olup, süpermarketler, hırdavatçılar ve restoranlar gibi işletmeler için idealdir. Bu işletmelerde rekabet, hizmetler veya ürünlerde indirimler arasındadır. Bu işletmelerde aydınlatmanın görevi müşteri çekmek değil, müşterilerin mağazanın tamamını iyi bir şekilde ziyaret edebilmesi için erişilebilir tüm noktalara en uygun ışığı sağlamaktır. Bu mağaza kategorisinde, aydınlatmanın odak noktası genel aydınlatma olmalıdır, vurgulu aydınlatmaya gerek yoktur.

Orta boy mağaza aydınlatması

Giyim mağazaları, güzellik salonları, mobilya mağazaları , perakende satış mağazaları vb. aydınlatmanın ikinci kategorisine girer. Bu kategoride en önemli konu genel ve vurgulu aydınlatmada dengenin sağlanmasıdır çünkü bu mağaza kategorileri müşteriler ile doğrudan muhatap olur ve müşterilerinin dikkatini en çok ürün veya hizmete yönlendirmeleri gerekir.

Tabii ki, bu alanlarda, bahsedildiği gibi, ortam aydınlatması vurgu aydınlatması ile uyumlu olmalıdır. Satıcının kararına göre mağazanın veya eşyanın bir bölümündeki aydınlatma vurgusu daha fazla olabilir ancak eşya çevresinde de gerekli ışık sağlanmalıdır.

Şık bir atmosfer yaratmak için aydınlatma ekipmanının bir kısmının görünmemesi daha iyidir, bunun için parlama önleyici çerçeveler de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, ışığın onlara yeterince ulaşması veya gölge oluşturmaması için vurgu aydınlatması ile ürünler arasındaki mesafeye de dikkat edilmelidir.

Büyük ve lüks mağazaların aydınlatması

Kuyumcular veya lüks markalar gibi büyük mağazalar üçüncü kategoride değerlendirilmektedir. Bu mağazaların izleyicileri ve müşterileri genellikle ne satın almak istedikleri konusunda genel ve önemli bir zihniyete sahiptir, bu nedenle bu mağazanın satış görevlilerinin ve çalışanlarının amacı müşteriye rehberlik etmek ve zihinsel imajını en iyi seçime veya en yeni ürüne doğru yöneltmektir. Aydınlatma, bu amaca ulaşmak için önemli faktörlerden biridir, doğru tasarım ve mağazada vurgulu aydınlatmaya daha fazla önem vererek, hedef kitlenizin dikkatini dolaylı olarak istediğiniz şeye çekebilirsiniz.

Bu, vurgu aydınlatmasıyla kolayca yapılabilir, ancak dikkate alınması gereken en önemli şey, mağazanızı aydınlatmak için kullandığınız mağaza ışığının ışık kalitesidir (CRI). Işığın kalitesi çok önemli bir faktördür çünkü düşük kaliteli ışık ürünün kalitesini yok ediyor.

Mağaza aydınlatmasının püf noktaları ve satış miktarına etkisi oldukça fazladır. Mağazadaki ışık kalitesinin veya CRI'ın önemi, aydınlatma stili ve sunduğunuz ürün, satışlarınızı etkileyen faktörlerin yalnızca küçük bir kısmıdır.

Bu konuda daha fazla bilgi alabilir ve hatta Ecowat'ın teknik ekibindeki mühendislerle iletişime geçerek en doğru mağaza aydınlatmasını seçebilirsiniz.

Hiç yorum yok