Yurt Dışı Tatillerinde Görülmesi Gereken Mimarlık Müzeleri - kadinvsaglik.com

Yurt Dışı Tatillerinde Görülmesi Gereken Mimarlık Müzeleri

Dünya keşfedilmeye değer hazinelerle dolu. Özellikle dekorasyon, sanat ve tasarım gibi alanlarla ilgilenenleri fikir olarak besleyen ilham kaynaklarının nerede karşınıza çıkacağı ise hiç belli olmaz. Bu kapsamda yurt dışı tatilleriniz sırasında ister Almanya’da, ister Londra’da, isterseniz Finlandiya’da olun mutlaka sanatla içli dışlı olacağınız yerler ile karşılaşacaksınız. Ancak bundan emin olmak isterseniz sizlere birkaç tavsiye vereceğiz. Böylece mimarlığı besleyen dallardan olan tasarım, dekorasyon ve görsel sanatlar gibi alanların en çarpıcı örneklerini büyük bir keyifle inceleyebileceksiniz. Yurt dışı gezileriniz sırasında keşfedebileceğiniz mimarlık müzesi örnekleri yazımızda sizlerle. Keyifli okumalar…
Vitra Tasarım Müzesi

Vitra Tasarım Müzesi

Tasarım anlamında dünyanın en bilinen firmalarından biri olan Vitra, bu özelliğini yalnızca ürünlerine yansıtarak değil aynı zamanda büyük bir kampüs oluşturarak da gösteriyor. Almanya’nın Weil am Rhein isimli kentinde dev bir alanda hizmet veren müzenin temelleri 1989 yılında atılarak günümüze ulaşmış durumda. Frank Gehry tarafından tasarlanan ana binası dışında kampüs içerisinde tasarım anlamında gezilecek pek çok yer mevcut. Dekorasyon başta olmak üzere mobilya, tasarım ve daha farklı alanlarla ilgili sergilerin düzenlendiği müzede aynı zamanda özel koleksiyonlar da bulunuyor. George Nelson, Verner Panton ve Alexander Girard gibi isimlerin eserlerini yakından görebileceğiniz Vitra Tasarım Müzesi, Almanya tatillerinde görülmesi gereken yerler arasında yerini alıyor.

Dizayn Müzesi

İngiltere’de sanat, mimarlık ve tasarım denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan Dizayn Müzesi, Londra kentinde yer almakta. Mimarlığın yanı sıra moda, endüstriyel tasarım, moda ve grafik gibi alanlara dair örneklerin sergilendiği müzenin yapımı için 83 milyon pound değerinde bedel ödendiği biliniyor. Yılın bazı bölümlerinde geçici sergilerin düzenlendiği müze, özellikle kalıcı sergi bölümüyle dikkat çekmekte. Görsel tasarım açısından cezbedici detaylara sahip olmakla birlikte müze, toplamda 10 bin metrekarelik geniş alanıyla ziyaretçilerine hoş ve konforlu bir deneyim sunuyor.

Triennale Tasarım Müzesi

İtalya’da özellikle ev dekorasyonu konusunda dünyanın öncü şehirlerinden olan Milano’yu gezerken mutlaka Triennale Tasarım Müzesi’ni görmelisiniz. Sahip olduğu özel koleksiyonların yanı sıra ülkenin ilk tasarım müzesi unvanına sahip olan destinasyon bünyesinde toplamda 150 civarında eser sergileniyor. Tasarım konusunda İtalya’nın dünyaya kattığı değerleri görmek isteyenleri bekleyen müzede Olivetti, Gae Aulenti ve Ettore Sottsass gibi ünlü mimarların örnekleri yer almakta.

Alvar Aalto Müzesi

20. yüzyıla damga vuran mimarlardan biri olan Alvar Aalto’ya ait olan müze, Finlandiya gezileri sırasında ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Alvar Aalto Müzesi olarak bilinen ana bina, ülkenin Jyväskylä kentinde yer alıyor. Jyväskylä Üniversitesi’nin hemen yanında ziyaret edebileceğiniz müzede Alvar Aalto’nun tasarım ve mimarlık kapsamında üretmiş olduğu eserler sergileniyor. Özellikle dekorasyon ve mobilya alanındaki çarpıcı örnekleri görebileceğiniz müzenin diğer bölümü ise Helsinki kentinde. Buradaki yerleşkede ise akademik çalışmalar yer alıyor.

Het Nieuwe Enstitüsü

Tasarım ve mimarlık alanında kendini geliştirmek isteyenlerin buluşma merkezlerinden biri olan Het Nieuwe Enstitüsü, Hollanda’nın Rotterdam şehrinde ziyaretçilerini ağırlıyor. Modernizmin bir uzantısı olan Nieuwe Bouwen akımına dair çalışmaların sergilendiği Het Nieuwe Enstitüsü, özelikle müze bölümüyle dikkat çekiyor. Yalnızca mimarlık ve tasarım değil, aynı zamanda dijital kültür ile ilgili çalışmaların da gerçekleştirildiği enstitü, çok amaçlı yapısıyla birlikte ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunuyor.

Hiç yorum yok