Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Olunur? - kadinvsaglik.com

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Olunur?

Meme küçültme ameliyatı nasıl olunur? Günümüzde meme küçültme ameliyatlarında asıl amaç hastanın meme büyüklüğü dolayısıyla kaynaklanan tüm şikayetlerinin giderilmesini sağlamaktadır. Bu sebeple özellikle vücut yapısına uygun formda ve büyüklükte simetrik meme elde edilmeye çalışılmaktadır.

Her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatlarının da birtakım risklerinin bulunduğu akılda bulundurulmalıdır. Özellikle bu ameliyat sonrasında genel olarak kanama, enfeksiyon, meme başı ve deri hassasiyetinde değişmeler, ameliyat izleri, yaraların iyileşmesinde gecikmeler, meme hastalıkları ve emzirme gibi hususlarda dikkatli olunması gerekmektedir.

Meme Küçültme Ameliyatındaki Riskler Nelerdir?

Yazımızın devamında sizler için meme küçültme ameliyatı nasıl olunur? Sorusuna cevap vereceğiz. Meme küçültme ameliyatı riskleri içerisinde görülen kanamalar genellikle nadir olarak gerçekleşmektedir. Ameliyat esnasında ya da daha sonraki dönemlerde bu durum ile karşılaşılabilir. Bu sebeple ameliyat sonrasında memelere yerleştirilen direnler aracılığı ile kanama varlığı kontrol altında tutulmaktadır. Enfeksiyon ise oldukça düşük bir ihtimaldir.

Fakat riskin en aza indirilmesi amacı ile koruyucu antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. En önemli nokta ise; meme başı ve deri hassasiyetindeki değişimlerdir. Bu durum ilk dönemde kadınları olumsuz yönde etkileyen bir unsur olmaktadır. Ancak bu durum geçici bir süre için görülmektedir. Hassasiyet kaybı ve duyarlılıkta değişmeler zamanla azalır.
 

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası İzler Ne Zaman Geçer?

Peki meme küçültme ameliyatı sonrasında izler ne zaman geçer? Meme küçültme ameliyatlarına başvuracak olan kişiler için önemli olan bir diğer husus ise operasyon izleridir. Bu izler ve ameliyatta kullanılacak olan teknik meme büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Hastanın beden ölçüleri ve meme büyüklüğü esas alınarak bu operasyon sonrasında birtakım izler kalmaktadır. Bu izler zamanla iyileşip yara izlerine dönüşmektedir.

Hiç yorum yok