Gerçek Granit Tencere Nasıl Anlaşılır? - kadinvsaglik.com

Gerçek Granit Tencere Nasıl Anlaşılır?

Yeni neslin en sevilen mutfak gereçlerinden granit tencereler hayatımıza girdi ve gönül rahatlığıyla hem sağlıklı hem de enfes yemekler hazırlayabiliyoruz. Birçok markanın ürünlerinde kullanmayı tercih ettiği granit, kalite ve tasarım açısından çeşitlilik gösteriyor. Ancak bu durum beraberinde yeni bir soruyu da akıllara getiriyor: Satın aldığım granit tencere takımının gerçekten granit olup olmadığını nasıl anlarım? Bunun için ilk tavsiyemiz yılların tanınan ve güvenilir markalarından şaşmamanız. Karaca, benzersiz tasarımlara sahip kaliteli ve sağlığa dost malzemeler kullanarak ürettiği granit tencere seti çeşitleri ve gereçler ile mutfaklarınıza sağlığı ve lezzeti davet ediyor.
Gerçek Granit Tencere Nasıl Anlaşılır

Granit Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Granit ürünler son dönemde mutfak gereçlerinde oldukça popüler. Pratik kullanımı, dayanıklı ve uzun ömürlü oluşu ve kolay yıkanabilir özelliği ile dikkat çekiyor. Herkesin çeyizinde ve mutfağında olmasını arzu ettiği granit tencereler pek çok farklı marka tarafından üretiliyor. Hal böyle olunca tencere seti granit seçiminde çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Tencere seti granit satın almadan önce şu noktalara dikkat ederek doğru ürünlere ulaşmanız mümkün:

Gerçek granit konusunda renkler size yardımcı olabilir. Gri, kahverengi ve antrasit tonları size aldığınız ürünün gerçek granit olduğunun ipucunu verebilir.

Gerçek granit tencereler oldukça ağırdır. Satın aldığınız tencereler hafifse ana malzemesi granit olmayabilir, yalnızca kaplamasında granitten yararlanılmış olabilir.

Granit malzemesi tanecikli ya da noktacıklı görünümü ile öne çıkar.

Granit tencere seti fiyatları olması gerekenden uygunsa gerçekliği konusunda şüphe duyabilirsiniz. Adı ve ürünleri ile size güven veren markalara yönelmeniz doğru seçimler yapmanıza yardımcı olabilir.

Gerçek granitin kullanıldığı mutfak gereçleri çizilmeler karşısında dirençlidir. Özenli kullanımınıza rağmen kısa bir süre içerisinde çizilme oluştuysa sadece kaplamasından granit kullanılmış, ana malzeme olarak da teflondan faydalanılmış olabilir.
 

Granit Tencere Avantajları

Granit tencereler öne çıkan ve avantaj sağlayan özellikleri ile son dönemlerde sıklıkla tercih ediliyor. Granit tencerelerin favori olmasını sağlayan avantajları şunlardır:
  • Granit tencerelerin ısıyı eşit dağıtan tabanı, yemeklerinizi arzu ettiğiniz kıvamda pişirmenizi sağlar.
  • Yüksek ısıya dayanıklıdır.
  • Kullanım detaylarına dikkat edildiği sürece uzun ömürlüdür.
  • Sağlığa zararlı kimyasallar içermez. Böylece yüksek ısıda ve pişirme sırasında yemeklere herhangi bir kimyasal dâhil olmaz.
  • Yapışmaz yüzeyi sayesinde az yağ kullanarak hatta yağ kullanmadan lezzetli ve sağlıklı yemekler pişirilebilir.
  • Çizilmelere karşı son derece dirençlidir.
  • Bulaşık makinesinde yıkanabilmesi ile temizlikte pratik bir kullanım vadeder. Bununla birlikte aşındırıcı temizlik ürünü ve sert sünger kullanılmadan elde yıkama yapılması ile kullanım ömrünün uzaması sağlanabilir.
  • Metal mutfak gereçlerine karşı dayanıklıdır. Yine de silikon, tahta gibi materyallerden üretilen gereçlerin kullanılması çizilmelere karşı daha uzun süreli bir kullanım sunar.
  • Yanmaz yapışmaz yüzeyi sayesinde kolayca temizlenebilir. Leke bırakmaz.

Döküm Mü Granit Mi?

Granit tencere ve tavaların özel iç kaplaması, az yağ kullanılmasına rağmen yanma ve yapışma gibi istenmeyen durumların yaşanmasını engelliyor. Size ise gönül rahatlığı ile özellikle et yemeklerinizi ve kızartmalarınızı yapmak kalıyor. Klasik döküm ürünlerde ise yiyeceklerin yapışma riski bulunuyor. Buna karşı daha fazla yağ kullanılması ve sürekli çevirme yapılarak yemeklerin pişirilmesi gerekebiliyor. Granit ile dökümü bir araya getiren döküm granit tencere seti ise hem granitten gelen sağlığı sunuyor hem de sizi yanma ve yapışma derdinden kurtarıyor. Üstelik kolay temizliği ile hem zaman, hem emek hem de malzeme bakımından tasarruf etmenizi sağlıyor. Siz de Karaca granit serisi ile mutfağınıza sağlık, hijyen ve kolaylığı davet edebilirsiniz. Granit tencere fiyatlarını inceleyin, Karaca’nın sizin için hazırladığı özel granit setlerine hemen sahip olun!

Hiç yorum yok